11 Temmuz 2009, Cumartesi 11:15:46

İnsan kaçakçılarına karşı insansız uçak formülü

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, terör örgütüne kadar kullanılmaya başlayan ve büyük başarı sağlayan insansız hava araçlarının ileride başta sahil güvenlik ve trafik olmak üzere çeşitli kamu kurumlarına verilebileceğini açıkladı.

Tatil için geldiği Kuşadası'nda Kaymakam Mustafa Esen ve Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile görüşen Bakan Gönül, Kaymakam Esen'in bölgedeki yoğun insan kaçakçılığını önlemek için kamera sistemi kurulması gerektiği doğrultusundaki açıklaması üzerine, yüzde yüz Türk yapımı insansız hava taşıtlarının iki türü bulunduğunu belirterek, "Ürettiğimiz insansız hava araçlarımızdan biri oldukça küçük boyutlara sahip. Diğeri ise küçük bir avcı uçağı boyutunda. Küçük olanlar şu an terör örgütüne karşı başarıyla kullanılıyor. Üzerlerinde taşıdıkları gündüz ve gece kameraları ile çok ayrıntılı görüntüler alınabiliyor. Görüntüler anında merkeze ulaşıyor" dedi.

İnsan kaçakçılığının önemli bir sorun olduğunu kaydeden Gönül, söz konusu araçların sınır güvenliği için kullanılabileceğini ifade ederek, "Bir tanesinin maliyeti ortalama 200 bin lira civarında olan bu araçları öncelikli olarak Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine katacağız. Tüm birliklerimizde bu araçlardan en az bir tane olacak. Bu süreç tamamlandıktan sonra ileride ihtiyacı olan kamu kurumlarına bu araçlardan vermeyi düşünüyoruz. Şimdilik bir planlamamız yok, ancak sahil güvenlik birimlerine vermek istiyoruz. Sürekli devriye gezecek araçlar, gözlem yapacak. Bir olay olduğunda ise sahil güvenlik birimlerimiz olay yerine giderek müdahale edecek. Böylece insan kaçakçılığını da önlemiş olacağız" diye konuştu.

Gönül ayrıca, ileri teknoloji ürünü insansız hava araçlarının ancak tüm askeri birliklere teslimi gerçekleştikten sonra üretilecek yeni araçların ihtiyaç duyulan kamu kurumlarına verilebileceğini söyledi.

İnsan kaçakçılarına karşı insansız uçak formülü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000