20 Nisan 2012, Cuma 08:51:18

"İNSAN HAKLARINA AYKIRI BİR UYGULAMA"

Amerika'ya uçan yolcuların tüm bilgilerinin Amerikalı yetkililere verilmesi tartışma konusu oldu...
  • Vize almak için başvurularımızda çok detaylı bilgilerimizi alıyorlar. Bankalar dış yatırımcılara satıldıktan sonra vize için başvurmayanlarınkilerde ellerine geçti. Bu da yetmiyormuş gibi yıllardır API bilgisi denilen, pasaportta belirtilen bilgiler bir çok ülkeye uçuş öncesi gönderiliyor. Gizli hiç bir şeyimiz kalmamışken hangi konuyu tartışıyoruz? Türkiye Cumhuriyeti de aynı uygulamayı başlatıp Türkiye'ye gelecekler için uçuş öçncesi kişisel bilgileri talep etmeli. Ülkey6e girişi sakıncalı ve/veya yasak olanları uçuşa katılmadan reddetmeli.
  • facebook,msn vs hesabım yok...herkeste var mı zannediyorsun sen???
  • aynılarını bizlerde onlardan istemeliyiz ama nerde bizi yönetenlerde o yürek o delikanlılık????
  • O da bir şey mi? Adamlar yıllardır vize için bizlerin parmak izlerini ,kişisel bilgilerini depoluyorlar bizim ne içişleri ne de dışişleri seslerini çıkarabildiler mi? İngilizler de şimdi göz retinası alıyorlar bizlerden vize için..Nerdesiniz ey bu ülkeyi yönetenlerr?? Vatandaşlarınıza ait gizli bilgiler başkalarının ellerine geçmekte siz ne yapıyorsunuz??Aloooo..Orda mısınız????
  • ne mızmızlanıyorsunuz anlamadım ki. Facebook hesabın yok mu? Zuckerberg amca satmıyor mu o bilgileri! Facebook, google, yahoo, msn bu şirketlere milyarlarca dolar değer biçilmesinin nedeni sahip oldukları veri bankası değil mi! istesen de istemesen de tüm kayıtlı bilgilerin zaten adamın elinde, ufflama bana.
Daily Telegraph, Avrupa Parlamentosu'nun Avrupa'dan Amerika'ya uçan her yolcunun bilgilerinin ABD'ye bildirilmesiyle ilgili kararının insan hakları gruplarını kaygılandırdığını belirtiyor.
 
Gazeteye göre, yolcuların, isim, adres, pasaport ve kredi kartı bilgileriyle telefon numaraları hatta rezervasyonu yaptıkları bilgisayarın yerini belirlemeye yarayan IP adresi Amerikan İç Güvenlik Bakanlığı'na bildirilecek. ABD terörle mücadele için ihtiyaç duyduğunu söylediği bu bilgileri 15 yıl süreyle kayıtlarında tutacak.
 
Bazı insan hakları grupları Amerikalıları kırmamak için milyonlarca yolcunun haklarının feda edildiğini, bu bilgilerin nasıl kullanılacağıyla ilgili kaygıları olduğunu söylüyor. (İnternethaber)
"İNSAN HAKLARINA AYKIRI BİR UYGULAMA"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Vize almak için başvurularımızda çok detaylı bilgilerimizi alıyorlar. Bankalar dış yatırımcılara satıldıktan sonra vize için başvurmayanlarınkilerde ellerine geçti. Bu da yetmiyormuş gibi yıllardır API bilgisi denilen, pasaportta belirtilen bilgiler bir çok ülkeye uçuş öncesi gönderiliyor. Gizli hiç bir şeyimiz kalmamışken hangi konuyu tartışıyoruz? Türkiye Cumhuriyeti de aynı uygulamayı başlatıp Türkiye'ye gelecekler için uçuş öçncesi kişisel bilgileri talep etmeli. Ülkey6e girişi sakıncalı ve/veya yasak olanları uçuşa katılmadan reddetmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
facebook,msn vs hesabım yok...herkeste var mı zannediyorsun sen???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aynılarını bizlerde onlardan istemeliyiz ama nerde bizi yönetenlerde o yürek o delikanlılık????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O da bir şey mi? Adamlar yıllardır vize için bizlerin parmak izlerini ,kişisel bilgilerini depoluyorlar bizim ne içişleri ne de dışişleri seslerini çıkarabildiler mi? İngilizler de şimdi göz retinası alıyorlar bizlerden vize için..Nerdesiniz ey bu ülkeyi yönetenlerr?? Vatandaşlarınıza ait gizli bilgiler başkalarının ellerine geçmekte siz ne yapıyorsunuz??Aloooo..Orda mısınız????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne mızmızlanıyorsunuz anlamadım ki. Facebook hesabın yok mu? Zuckerberg amca satmıyor mu o bilgileri! Facebook, google, yahoo, msn bu şirketlere milyarlarca dolar değer biçilmesinin nedeni sahip oldukları veri bankası değil mi! istesen de istemesen de tüm kayıtlı bilgilerin zaten adamın elinde, ufflama bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000