20 Eylül 2012, Perşembe 11:59:44

İNÖNÜ STADI'NDA 'DÜNDEN BUGÜNE VECİHİ HÜRKUŞ'

‘Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş’ sergisinin tanıtım galası dün akşam BJK İnönü Stadı’nda yapıldı.
  • Vecihi ve Hurkus fotograflarda artik. Altin yumurtlayan tavugu kesmisler simdi muze kurup yasatmaya calisiyoruz anisini. TAI'de cok matah bir is yapti asla becermeyecegi projeye Hurkus deyip birde Vecihi beyin kiziyla alay etti. Ucak ucmadan torene cagirdi. Sozde ucagi yapanlar gitti abuk sabuk birseye imzlar atti tarih yazdi. 1-2 Sene sonra ucagi cikarip ir tur atarlar "oldu iste" derler. Milyon dolarlar cope gider sonra. Unutulur gider.
  • Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ gibi insanların harcandığı bir ülkede yaşıyoruz maalesef... Kurulan müze yangın yeri gönlümüze bir damla su gibidir ancak...
  • Göklerin kartalı ile sahaların kartalı buluştu

BJK İnönü Stadyumu’nda düzenlenen galaya; Tesisler Komitesi Üyesi Berkan Gocay, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı, BJK Müze Müdürü Zülal Gök, Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Başkanı Bahadır Gürer ve çok sayıda davetli katıldı.

BJK Müze Müdürü Zülal Gök’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından davetlilere hitaben bir konuşma yapan Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Başkanı Bahadır Gürer, Vecihi Hürkuş’un Türk havacılığı için çok önemli bir değer olduğunu belirterek, “Vecihi Hürkuş, havacılıkta ilkleri ortaya koydu. Türk havacılığının temellerini attı ve girişimciliğiyle ilk Türk uçağını yarattı. 1933 yılında Vecihi Hürkuş tarafından yapılan ‘Vecihi XV’ uçağını sizlerle paylaştığımız için çok mutlu ve gururluyuz. BJK yönetim kuruluna bu önemli serginin havacılık tutkunlarıyla buluşmasına yardımcı olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Genel Koordinatör ve Sanat Yönetmenliğini ressam Nihat Evren Derman’ın üstlendiği ve Vecihi Hürkuş’un ürettiği VECİHİ XV adlı uçağının birebir boyutlardaki modelinin yer aldığı ‘Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş’ sergisi 20 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında BJK İnönü Stadyumu’nda gezilebilecek.

















İNÖNÜ STADI'NDA 'DÜNDEN BUGÜNE VECİHİ HÜRKUŞ'

Yorumlar

fotograflarda artik ~ 12 yıl önce
Vecihi ve Hurkus fotograflarda artik. Altin yumurtlayan tavugu kesmisler simdi muze kurup yasatmaya calisiyoruz anisini. TAI'de cok matah bir is yapti asla becermeyecegi projeye Hurkus deyip birde Vecihi beyin kiziyla alay etti. Ucak ucmadan torene cagirdi. Sozde ucagi yapanlar gitti abuk sabuk birseye imzlar atti tarih yazdi. 1-2 Sene sonra ucagi cikarip ir tur atarlar "oldu iste" derler. Milyon dolarlar cope gider sonra. Unutulur gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık... ~ 12 yıl önce
Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ gibi insanların harcandığı bir ülkede yaşıyoruz maalesef... Kurulan müze yangın yeri gönlümüze bir damla su gibidir ancak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat ~ 12 yıl önce
Göklerin kartalı ile sahaların kartalı buluştu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000