23 Aralık 2014, Salı 15:56:53

İNİŞ TAKIMLARINI AÇMAYI UNUTUNCA GÖVDEYLE İNDİ

Tayvan'da acil iniş tatbikatı yapıldığı sırada iniş takımlarını açmayı unutan yardımcı pilot, az kalsın faciaya neden oluyordu.
  • Hava kuvvetlerindede Casa cı bi ablada boyle inmiş erkilet meydanına..
  • Cavit hocanin kazasi ile konuyu iliskilendiren L/G DOWN :seninde basina gelebilir ucusta diyecektim ama muhtemelen pilot degilsin pilot olsan boyle bir elestiride bulunmazsin.Ayrica Cavit hoca dan kuyruk acın var diyecegim ama benim ve taniyan herkesin sevgi ve saygisini kazanmis bir arkadasimiz senin de kuyruguna bastigini sanmiyorum.
  • Birilerinin de iniş takımlarını açmaya unutmuş gövde üzerine inmiş uçak örtude bekliyor bakalim ne zaman patlayacak
  • Konunun cavit hocayla ilgisini soran oldumu sana.kirk saat yazmissin sebebini bilmem nesini sanki havacilik otoritesi
  • Sanki Cavit Hocamın olayına çok benziyor gibi onunda eğittiği öğrenci pilot her nasılsa 12 sortide iniş takımını koymaya unutmıştu ! ancak öğretmen olarak Cavit Hocamın REFLEX gösterememesinin nedeni ise inancı gereği oruç tuttugu için etkilenmiş olması yani ( pilot in capacitation ) kendini kaybetmesi idi .Bilmeyen ve bilmek istemiyenlere arz olunur...
  • Havacilikta hataya yer yoktur.Saygilar
  • bence hata değil, acil iniş tatbikatı dediğin böyle olur... öbür türlü herkes biliyor zaten normal ineceğini , herkes lay lay lom... bu şekilde iyi olmuş... bizde de yapılması lazım böyle şeyler...örneğin pilotları bayıltıp, kabin ekibi indirsin uçağı...onlara da heyecan olur , yoksa para-çokomel, para - çokomel , nereye kadar...

Tayvan'da charter olarak hizmet veren Daily Air'e ait bir uçakta yapılan büyük hata faciaya davetiye çıkardı.

Dornier 228 tipi uçakla acil iniş tatbikatı yapılırken, Taitung Havalimanı'na inen uçağın yardımcı pilotu iniş sırasında iniş takımlarını açmayı unuttu. Piste gövdeyle iniş yapan uçakta korkulan olmazken, kokpit ekibi yara almadan kurtuldu.

Gövdeyle iniş yapan uçağı görevliler vinçle kaldırdı. Şirket sözcüsü ise yaptığı açıklamada yardımcı pilotun tatbikatın heyecanıyla böyle bir hata yaptığını belirtti.



İNİŞ TAKIMLARINI AÇMAYI UNUTUNCA GÖVDEYLE İNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Hvkk ~ 9 yıl önce
Hava kuvvetlerindede Casa cı bi ablada boyle inmiş erkilet meydanına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acı.... ~ 9 yıl önce
Cavit hocanin kazasi ile konuyu iliskilendiren L/G DOWN :seninde basina gelebilir ucusta diyecektim ama muhtemelen pilot degilsin pilot olsan boyle bir elestiride bulunmazsin.Ayrica Cavit hoca dan kuyruk acın var diyecegim ama benim ve taniyan herkesin sevgi ve saygisini kazanmis bir arkadasimiz senin de kuyruguna bastigini sanmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birilerinin de iniş takımlarını açmaya unutmuş gövde üzerine inmiş uçak örtude bekliyor bakalim ne zaman patlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Konunun cavit hocayla ilgisini soran oldumu sana.kirk saat yazmissin sebebini bilmem nesini sanki havacilik otoritesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
L/G DOWN ~ 9 yıl önce
Sanki Cavit Hocamın olayına çok benziyor gibi onunda eğittiği öğrenci pilot her nasılsa 12 sortide iniş takımını koymaya unutmıştu ! ancak öğretmen olarak Cavit Hocamın REFLEX gösterememesinin nedeni ise inancı gereği oruç tuttugu için etkilenmiş olması yani ( pilot in capacitation ) kendini kaybetmesi idi .Bilmeyen ve bilmek istemiyenlere arz olunur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan Bahri Özcan ~ 9 yıl önce
Bak kardeşim Yukarıda adımı yazdım Benim kim olduğumu bu camia bilir . Olayı bilmeden öyle atıp tutma , inanç olayından dolayı etkilendi kendini kaybetti , bilenlere ve bilmeyenlere arz ettim falan deme .
KAPTAN AİRBUS ~ 9 yıl önce
hakan hocam böyle kendini bilmeyen kişilerle uğraşmaya değmez..ağzı olan konuşuyo..
aviationlove ~ 9 yıl önce
Havacilikta hataya yer yoktur.Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir- duayen ~ 9 yıl önce
bence hata değil, acil iniş tatbikatı dediğin böyle olur... öbür türlü herkes biliyor zaten normal ineceğini , herkes lay lay lom... bu şekilde iyi olmuş... bizde de yapılması lazım böyle şeyler...örneğin pilotları bayıltıp, kabin ekibi indirsin uçağı...onlara da heyecan olur , yoksa para-çokomel, para - çokomel , nereye kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000