17 Temmuz 2012, Salı 16:01:03

İNİŞ TAKIMLARI AÇILMAYINCA HAVADA MAHSUR KALDILAR

Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı ile Türkiye kütüphanelerinin otomasyon sistemine geçişi amacıyla protokol imzalamak için günübirlik ziyarette bulunan YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve ekibi, adaya dönüşlerinde havada büyük tehlike atlattı.
  • Kimse yetkilieri suçlamasın,kendilerine görev verilenler işlerini takip etmezlerse olacağı budur,birde Turk Havacılığı sıkı denetim yaparsa suçluyu bulacaktır

Protokolün imzalanması ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’la gerçekleştirilen görüşme sonrası Hawker 400 tipi özel jetiyle adaya dönüş yaptığı esnada iniş takımları çalışmayan uçakta büyük tehlike atlatan Günsel ve ekibi, uzun süre havada kalmak zorunda kaldı.

Ercan’a iniş sırasında iniş takımları açılmayan Günsel’in uçağı tekrar havalanmak zorunda kaldı. Havada yaşanan büyük tehlikede, yüksek irtifada defalarca iniş takımlarının devreye sokulmasına çalışıldı. 45 dakika boyunca havada mahsur kalan Günsel ve ekibinin iniş takımlarının açılmasının ardından uçak, Ercan’a güvenli bir iniş gerçekleştirdi.

Kıbrıs Postası’nın görüştüğü havacılık uzmanları, uzun bir süredir YDÜ’nün Ercan Havaalanı’nda uygun gösterilen bir yerde uçağın park edilebilmesi için hangar inşa talebinde bulunduğu fakat ilgili bakanlığın buna henüz bir görüş belirtmediğini kaydettiler. Uzmanlar, jet tipi uçakların tüm servisleri eksiksiz yapılmasına rağmen uzun süre güneşe maruz kaldıklarında bu tür tehlikelerin yaşanabileceği uyarısında bulundular.

Kıbrıs Postası’na konuşan YDÜ yetkilileri de uzmanların görüşünü onaylayarak uçağın yüksek ısıya maruz kalmaması için hangar talep edildiğini ifade ettiler.

Taleplerinin ilgili bakanlıkça olumlu sonuçlanacağını ümit ettiklerini belirten YDÜ yetkilileri, söz konusu hangarın tüm inşa masraflarının YDÜ tarafından karşılanacağını söylediler. (Kıbrıs Postası)

İNİŞ TAKIMLARI AÇILMAYINCA HAVADA MAHSUR KALDILAR

Yorumlar

Vecihi ~ 12 yıl önce
Kimse yetkilieri suçlamasın,kendilerine görev verilenler işlerini takip etmezlerse olacağı budur,birde Turk Havacılığı sıkı denetim yaparsa suçluyu bulacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000