06 Aralık 2015, Pazar 10:41:07

İniş takımları açılmayan uçak böyle iniş yaptı

ABD'de özel bir jet, iniş takımları açılmadığı için piste gövde üzerine iniş yaptı.
  • Bravo harika bir inis yapti Kaptanlari kutlamak gerek..
  • Ahh ahhhh nerede o eski asker kökenli eli sopalı hocalarımız CRM Sopadır Sopa...
  • Pilot, yolculara bir şey söylemese hiç bir şey anlamazlardı. o kadar güzel bir iniş.
  • Güzel iniş
  • Öncelikle uçağın piste imiş hızı en azından 100-150 km arası ve kesinlikle çok sarsıntı yaşamışlardır, yumuşak iniş için en fazla 30-40 km hızla inmelilerdi. Ayriyetten hala şu file sistemini getiremediler, kuvvetli bir file yapılarak uçak filenin içine girerek ani duruş yapabilicek, neyse allahtan yaralı yok
  • Pilotu ayakta alkislamak lazim
  • learjet mi o?
  • Uzun oturmuş bizim hocalar olsaydı kafasına sopayla vururdu ;)
  • daha sivil havacilik yokken askeriden pilot aliniordu, dagdan gelip bagdakini kovuyorsunuz. cifte vatadandasi oldugum icin iki, hem türkyie hem almanyada askeri pilotluk sinavlarina girdim ikisinidede gecemedim. sivile basvurdum DLRi basardim. inanin daglar kadar fark var. askeri sinavlarda 60%-70% anca basarabiliordum ve bunun icinde software yok iki üc ay önceden ögrenmek icin. dlr sinavlarda 94-96% basarim vardi. suan lufthansanin pilotluk okulundayim. benim anlamadigim insallah sizin gibiler böyle genelleme yapanlar , dedigim dedik diye israr, ellerinde ispat olmadan konusan sahislar, pilot degildir, yoksa facia yakinda yoldadir.
  • Şu köken trollerine cok guzel kufurler yazmak ıstıyorumda ıste sosyal medya el vermıyor yoksa onların kokenıne kadar saydırırdım burda :)

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Palm Springs şehrinde özel bir uçak iniş takımları açılmadığı için gövdesi üzerine iniş yaptı.

Meydana inmek için hazırlandığı sırada iniş takımları açılmayan uçağın pilotu, havalimanı kulesine bilgi vererek iniş takımları olmadan ineceği bilgisini verdi. Bunun üzerine itfaiye ve ambulans ekipleri hazır bekletilirken, uçak iniş takımları olmadan piste gövdesi üzerine indi.

İndiği anda kıvılcımlar ve dumanlar çıkaran uçağa itfaiye ekipleri hemen köpüklerle müdahale ederek olası bir yangını engelledi.

Pilotun sorunsuz inişi büyük takdir topladı.

Uçak bakıma alınırken, yaralanan olmadığı kaydedildi.

İniş takımları açılmayan uçak böyle iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Sky Captän ~ 8 yıl önce
Bravo harika bir inis yapti Kaptanlari kutlamak gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sopa ~ 8 yıl önce
Ahh ahhhh nerede o eski asker kökenli eli sopalı hocalarımız CRM Sopadır Sopa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eg ~ 8 yıl önce
Pilot, yolculara bir şey söylemese hiç bir şey anlamazlardı. o kadar güzel bir iniş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sky Kaptän ~ 8 yıl önce
Sana katiliyorum.Bu Pilotlar Kesin THK TSK dan Flight Lisansi almistir ..
Ercu ~ 8 yıl önce
Güzel iniş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasatın az üstü ~ 8 yıl önce
Öncelikle uçağın piste imiş hızı en azından 100-150 km arası ve kesinlikle çok sarsıntı yaşamışlardır, yumuşak iniş için en fazla 30-40 km hızla inmelilerdi. Ayriyetten hala şu file sistemini getiremediler, kuvvetli bir file yapılarak uçak filenin içine girerek ani duruş yapabilicek, neyse allahtan yaralı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 8 yıl önce
Bu yorum vasatın bir hayli ustu
İçme ~ 8 yıl önce
Kardes bugün pazar die fazla ictin herhalde bak bi kadar icme sağlığına yazik sonra sacmalarsin boyle yorumlar yazarsin hem yarin is var yeter birak simdi
Rumuzsuz ~ 8 yıl önce
30-40 km ile havada tutunacak jet uçağı henüz tasarlanamadı! 100-150 km ile havada yakalayacak ağı ise oluşacak g kuvvetini bile hesap edemeyecek birine tarif etmek istemiyorum.
kamyoncu ~ 8 yıl önce
İçtiğin ayran tuzlu muydu ? Fazla kaçırmışsın herhalde bak gaz yapmış..40-50 km/h 'de komandoları REO'dan atıyorlar üstündeki teçhizat ile .Seni gidi Vasat oğlan seni..Çağdaş ve soft musun ?
Tebrikler ~ 8 yıl önce
Pilotu ayakta alkislamak lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bombardier ~ 8 yıl önce
learjet mi o?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askeri pilot ~ 8 yıl önce
Uzun oturmuş bizim hocalar olsaydı kafasına sopayla vururdu ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asker vs sivil ~ 8 yıl önce
daha sivil havacilik yokken askeriden pilot aliniordu, dagdan gelip bagdakini kovuyorsunuz. cifte vatadandasi oldugum icin iki, hem türkyie hem almanyada askeri pilotluk sinavlarina girdim ikisinidede gecemedim. sivile basvurdum DLRi basardim. inanin daglar kadar fark var. askeri sinavlarda 60%-70% anca basarabiliordum ve bunun icinde software yok iki üc ay önceden ögrenmek icin. dlr sinavlarda 94-96% basarim vardi. suan lufthansanin pilotluk okulundayim. benim anlamadigim insallah sizin gibiler böyle genelleme yapanlar , dedigim dedik diye israr, ellerinde ispat olmadan konusan sahislar, pilot degildir, yoksa facia yakinda yoldadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hop hop ~ 8 yıl önce
Sen konuyu cok yanlıs anlamıssın hangisinin olması zor kısmında değil kimse sivil e gelince kural tanımazlıkları hala askeri ucak ucurdugunu sanmaları bişey olmazcı tavırları bir jetle neler yaptık bunu neremle ucururum tripleri crm yoksunlukları sıkıntı.... Yani olayı önce anla sonra konuş burada bos konusmak serbest ama sizin oralarda hoplatırlar
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Şu köken trollerine cok guzel kufurler yazmak ıstıyorumda ıste sosyal medya el vermıyor yoksa onların kokenıne kadar saydırırdım burda :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 8 yıl önce
Sizede bu yakışırdı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000