10 Aralık 2016, Cumartesi 15:48:57

İniş takımı açılmayan uçak motor üzerinde durdu

Afgan havayolu şirketi Safi Airlines'a ait Boeing B737-400 tipi uçak Kabil Havalimanı'nda pistten çıktı.
  • Önüne gelen kafasına göre yorum yapıp öneride bulunuyor. Öncelikle can kaybı yaşanmaması haberin güzel tarafı. Boeing basit bir firma değil tüm bunlar mümkün olsa düşünülürdü ki hala üzerinde çalışması olan birçok konu vardır emin olun. Bu bölgedeki yetersizliklerin getirdiği bir durum olmakla beraber her zaman olabilecek her ülkede ve her uçakta meydana gelebilir. Bu inişten sonra gerekli çalışmalar yapılır. Teknik bakımları arttırılır.Bu gibi tehlikeli inişler olmaması için havayolu şirketi gerekli ne varsa yapmak zorunda zaten.
  • Arab ülkelerinde bu normal iran afgan irak ve cevresi sadece eski ucaklar var ve yeterince bakim yapilmiyor deneyimli teknisyen yok böyle olaylar gayet normal yillardir böyle degismez kolay kolay..
  • nedense hep Afganistan da oluyor bu tür kazalar hepte Boeing 737-400 tipi uçaklarda iniş takımları açılmıyor garip değil mi ????
  • Kaptan Turke benziyor..Sivil ve badem biyikli..Akkoyunlarin pilotu..Haydi hayirli traslar.
  • Ucak tekerleri uzerinde kaymis pistten cikmis belli. Arabalardaki gibi abs, esp turu sistemler gelmeli, kolayca kayip pistten cikmasi zayafiyet gostergesi, ucak sadece ucmasina konsantre olmamali boeing gibi firmalar
  • Bu iniş takımları sabit olmalı ve hiç kapanmamalı. Biraz fazla yakıt da gitsin.

Afganistan'ın başkenti Kabil merkezli havayolu şirketi Safi Airlines'a ait uçak pistten çıktı.

Safi Havayolları'na ait 4Q502 sefer sayılı uçak Herat-Kabil seferini gerçekleştiriyordu. Herat Havalimanı'ndan 155 yolcusuyla havalann uçak başkent Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'na inişe geçti. Sağ iniş takımı açılmayan uçak pisti pas geçti. 

Sağ iniş takımı açılmayan uçak Kabil Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak pistte durabildi ancak katlanan iniş takımı nedeniyle sağ motorun üzerine çöktü. 

Olayda yaralanan olmazken yolcuların tahliye edildiği belirtildi.

İniş takımı açılmayan uçak motor üzerinde durdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Havaci ~ 7 yıl önce
Önüne gelen kafasına göre yorum yapıp öneride bulunuyor. Öncelikle can kaybı yaşanmaması haberin güzel tarafı. Boeing basit bir firma değil tüm bunlar mümkün olsa düşünülürdü ki hala üzerinde çalışması olan birçok konu vardır emin olun. Bu bölgedeki yetersizliklerin getirdiği bir durum olmakla beraber her zaman olabilecek her ülkede ve her uçakta meydana gelebilir. Bu inişten sonra gerekli çalışmalar yapılır. Teknik bakımları arttırılır.Bu gibi tehlikeli inişler olmaması için havayolu şirketi gerekli ne varsa yapmak zorunda zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 7 yıl önce
Arab ülkelerinde bu normal iran afgan irak ve cevresi sadece eski ucaklar var ve yeterince bakim yapilmiyor deneyimli teknisyen yok böyle olaylar gayet normal yillardir böyle degismez kolay kolay..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B734 classic ~ 7 yıl önce
nedense hep Afganistan da oluyor bu tür kazalar hepte Boeing 737-400 tipi uçaklarda iniş takımları açılmıyor garip değil mi ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akkoyun airlines ~ 7 yıl önce
Kaptan Turke benziyor..Sivil ve badem biyikli..Akkoyunlarin pilotu..Haydi hayirli traslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 7 yıl önce
Senin aldığın nefes bile boşa. Beynine oksijen gitmediği belli. Yazık ki hava kirletensin
Allah korusun ~ 7 yıl önce
Ucak tekerleri uzerinde kaymis pistten cikmis belli. Arabalardaki gibi abs, esp turu sistemler gelmeli, kolayca kayip pistten cikmasi zayafiyet gostergesi, ucak sadece ucmasina konsantre olmamali boeing gibi firmalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir gülen ~ 7 yıl önce
Kesin geyik yapıyorsun, yoksa bu kadar beyinsizlikle bitkisel hayat bile süremezsin.
Bir soran ~ 7 yıl önce
THY 40 civarında uçağı ground etmiş ya, onların uçmadığı AHL slotlarını verebilirler mi PGT ye, SXS e.
khn ~ 7 yıl önce
adına da autobrake ve antiskid desek olur mu?
Geçmiş Olsun ~ 7 yıl önce
Bu iniş takımları sabit olmalı ve hiç kapanmamalı. Biraz fazla yakıt da gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havada ~ 7 yıl önce
Sürtünme kuvveti ne olacak süper zeki şahsiyet!
. ~ 7 yıl önce
uçak 800 km le giderken orada tutarsın onları.
Vlo ~ 7 yıl önce
Drag harici bir de max landing gear operating speed kisitlamasi oldugundan sizin dediginiz sey bir hayal. Dusunmeden konusmayin lutfen
Bravo ~ 7 yıl önce
Şirketler %1 lik yakıt tasarrufu için ne önlermler alırken sizin bu öneriniz çok mantıklı. Hem FL250 yi geçmeye ne hacet
X1 ~ 7 yıl önce
Ağzı olan konusuyor....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000