06 Şubat 2016, Cumartesi 09:16:19

İniş sırasında iki lastiği de patladı

Amerikalı low cost havayolu şirketi Allegiant Air'e ait McDonnell Douglas MD-83 tipi uçak, Allentown Lehigh Valley Havalimanı'na iniş yaptığı sırada lastikleri patladı.
  • tubeless lastik olsaydı atlamazdı... işte bunlar hep a-check...
  • olur böyle şeyler raad olun...
  • Ciddi bir kaza ucuz anlatılmış, uçağın iniş esnasında iki lastikleri patlamış, lastikler acaba ömrunu tamamladilar miydi, yoksa pilotlar sert mi iniş yaptilar soruşturma sonucunda ortaya çıkar. .lastikleri eskisini de kaplama gönderirler ve bir süre daha kullanılır. .Kokpit ses kayıt cihazı, pilotların ifadesi, kule telsiz konuşmaları sonucu belli olur..

Kanadalı havayolu şirketi WestJet Airlines'ın alt markası Allegiant Air'e ait MD-83 tipi uçak, Allentown Lehigh Valley Havalimanı'na iniş yaptığı sırada sol ana iniş takımlarındaki lastikleri patladı.

Allegiant Air uçağı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletindeki Orlando kentinde bulunan Sanford Havalimanı'ndan 152 yolcusu ve 6 mürettebatıyla havalandı.

Pensilvanya eyaletindeki Lehigh Valley Havalimanı'na teker koyan uçağın sol ana iniş takımındaki iki lastiği de patladı. Yolcular otobüslerle terminale alınırken, uçağın iniş yaptığı 24 numaralı pist yaklaşık 3 saat kapatıldı. 

Yolcular, uçağın iniş yaptığı sırada büyük bir sarsıntı yaşadıklarını, hemen ardından ikinci bir sarsıntı ile birlikte yanık kokusu aldıklarını belirtti.

AirportHaber





İniş sırasında iki lastiği de patladı

Yorumlar

tubeless ~ 8 yıl önce
tubeless lastik olsaydı atlamazdı... işte bunlar hep a-check...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
olur böyle şeyler raad olun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şamrel ~ 8 yıl önce
Şamrellimiymiş abow
camarothy ~ 8 yıl önce
Ciddi bir kaza ucuz anlatılmış, uçağın iniş esnasında iki lastikleri patlamış, lastikler acaba ömrunu tamamladilar miydi, yoksa pilotlar sert mi iniş yaptilar soruşturma sonucunda ortaya çıkar. .lastikleri eskisini de kaplama gönderirler ve bir süre daha kullanılır. .Kokpit ses kayıt cihazı, pilotların ifadesi, kule telsiz konuşmaları sonucu belli olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000