23 Mayıs 2017, Salı 13:26:47

İngiltere'nin kararı sonrası bakana mektup

Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği (ATCA) İngiltere hükümetinin Pegasus Havayolları’yla uçuş yapan transit yolcuların Türkiye’de uçaktan indirilip güvenlikten geçmesi gerektiği konusunda aldığı kararı, “haksız ve ayrımcı” olarak gördüğünü bildirdi.
  • G.Kıbrıs yönetiminin ipe un serme taktiği devam ediyor.Türkiye-A.B görüşmeleri netlik kazanıp olumsuz sinyal alınırsa K.Kıbrıs'ın Eski Hatay Devleti gibi parlamento kararıyla anavatana katılma zamanı yaklaşıyor.Bu kadar sabır yeter,hep aldatıldık.54 yıl A.B kapısında.43 yıl Kıbrıs meselesinde.
  • Ercan havalimani güvensiz.herşey geçer ordan.bu ingiltere o ister sen yaparsin.elin mahkum
  • Dunya iyicene kutuplaştı yakındır son büyük savaş
  • Daesh yog pyg Isit pkk ya katilip turk ve arap musliman oldurmek nasilmis gorsunler. Beter olsunlar insallah. Hic acimiyorum. Caniniz ceheneme
  • Onu bunu bilmem de kabin ekipleri mutluluk halay çeker uçak boşalırsa. Tam bir eziyet kabin memurları için , uçakta bekleyen yolcu.
  • yaklaşık 3 senedir ercan - adb-stn hattında ayda 2 sefer gidip geliyordum , saw daki yoğunluktan dolayı izmir aktarmalı uçuşlarda zaman kaybı yaşamadan londra - ercan arası rahatca gidiyorduk bu çok kötü oldu artık pegasus kullanmanın bir anlamı kalmadı
  • Şu elpida anlatmış olayı bravo
  • Dünyanın en güvensiz havalimanı.
  • kasıtlı pegasus haberleri yapıyosunuz büyük vebal alıyorsunuz.ve yazılarımı yayınlamıyorsunuz.şu yazıyı bir görmek istiyorum
  • Pegasus sürekli uçaklarını satıp yerine fabrika çıkışlı yeni uçaklar getiren bir şirket. THY'deki gibi istikrar yok. Bakın THY elindeki 20 yıllık B 737'leri bile satmıyor en fazla Anadolujet'e geçiriyor. Asla yeni model uçak yatırımı yapmıyor hep A 330 alıyor. Neden? Çünkü şirkette istikrar var.

Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği (ATCA) İngiltere hükümetinin Pegasus Havayolları’yla uçuş yapan transit yolcuların Türkiye’de uçaktan indirilip güvenlikten geçmesi gerektiği konusunda aldığı kararı, “haksız ve ayrımcı” olarak gördüğünü bildirdi.

İngiltere hükümetinin, almış olduğu yeni bir kararla, “Kıbrıs Türk halkına özünde haksızlığı pekiştiren bir uygulama” getirdiğini kaydeden ATCA KKTC Temsilcisi Kerem Hasan, şimdiye kadar Kuzey Kıbrıs’tan kalkan bir uçağın, Türkiye’de transfer için iniş yaptığında, uçağın içerisinde yolcuların bekleyebildiğini, yeni kararla Türkiye’de inip tekrardan güvenlikten geçmelerinin istendiğine işaret etti.

ATCA, İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Grayling’e konuyla ilgili bir mektup gönderdi.

2004 yılındaki referandumdan sonra uluslararası toplumun tecritin sona erdirilmesi ve Kuzey Kıbrıs Ercan Havaalanına doğrudan uçuşların olması çağrısı yaptığını kaydeden Hasan, mektupta, 18 Mayıs 2004’te, dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair’in “Bence Kuzey Kıbrıs’ın üzerindeki izolasyonun kaldırılması önemlidir. Bunun manası ticaret ve hava ulaşımdaki ambargoların sona erdirilmesi demektir’’ ifadelerine yer verdi.

Hasan, dönemin AB Genişleme Komiseri Günter Verheugen’in, açıkça, Kuzey Kıbrıs’a doğrudan uçuşların başlayacağını söylediğini, Avrupa Konseyi’nin, 26 Nisan 2004 tarihli 2576 numaralı basın bildirisinde “Avrupa Konseyi, Kıbrıs Türk toplumu üzerindeki izolasyonun sona erdirilmesi için kararlıdır ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için Kıbrıs Türk toplumuna ekonomik gelişmeleri için teşvik etmek…” yönünde ifadeler bulunduğunu da anımsattı.

İzolasyonun kaldırılması veya hafifletilmesi konusunda verilen sözlere ters düştüğünü belirttiği kararı “rezalet” diye niteleyen Hasan, “kararla sonuç itibarıyla Kıbrıs Türküne uygulanan tecritler ağırlaştırıldı” dedi.

Kararın, İngiltere güvenlik birimleriyle Kıbrıslı Türk güvenlik birimlerince istişare edilerek sorunun çözülebileceği inancını belirten Hasan, yolcuları perişan edecek; engelli, hasta, yaşlı ve çocuklu yolculara zorluklar yaratacak bir kararın verilmesi yerine, böylesi bir işbirliğin yapılmasının daha doğru olacağını ifade etti.

Hasan mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Garantör ülkesi olan Birleşik Krallığın almış olduğu bu kararı, Kıbrıs Türk halkına ayırımcılık yapma, onların İnsan Haklarını hiçe sayma ve üzerlerindeki izolasyonu pekiştiren bir karar olarak görmekteyiz.

Birleşik Krallık Hükümetinden Kıbrıs Türk halkının üzerindeki izolasyonu sona erdirmesi için ve üzülerek görmüş olduğumuz bu kararınızı tekrar gözden geçirmenizi temenni ederiz.”

İngiltere'nin kararı sonrası bakana mektup

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

İsolation ~ 7 yıl önce
G.Kıbrıs yönetiminin ipe un serme taktiği devam ediyor.Türkiye-A.B görüşmeleri netlik kazanıp olumsuz sinyal alınırsa K.Kıbrıs'ın Eski Hatay Devleti gibi parlamento kararıyla anavatana katılma zamanı yaklaşıyor.Bu kadar sabır yeter,hep aldatıldık.54 yıl A.B kapısında.43 yıl Kıbrıs meselesinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Ercan havalimani güvensiz.herşey geçer ordan.bu ingiltere o ister sen yaparsin.elin mahkum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cacık ~ 7 yıl önce
Dunya iyicene kutuplaştı yakındır son büyük savaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Daesh yog pyg Isit pkk ya katilip turk ve arap musliman oldurmek nasilmis gorsunler. Beter olsunlar insallah. Hic acimiyorum. Caniniz ceheneme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Arap mısın nesin sen ? Yoksa memleketimde benim vergilerimle yaşayan suriyeli mi ? Türkçen bozuk. Niyetin bozuk. Düşüncelerin bozuk. Umarım biri şikayet eder de IP den kin ve nefret saçmaktan bulurlar seni.
B ~ 7 yıl önce
Arap mi allah korusun beni. Turkum. Yuru git. Fikir ozgurlugumu kulaniyorum. Sana mi sorcam yazinca. Turkce bozukmus sanki seninki cok duz
Kabin ~ 7 yıl önce
Onu bunu bilmem de kabin ekipleri mutluluk halay çeker uçak boşalırsa. Tam bir eziyet kabin memurları için , uçakta bekleyen yolcu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yess ~ 7 yıl önce
Aynen oyle bir de tidy up yapiliyor yolcu varken eziyet
izmir aktarmalı ~ 7 yıl önce
yaklaşık 3 senedir ercan - adb-stn hattında ayda 2 sefer gidip geliyordum , saw daki yoğunluktan dolayı izmir aktarmalı uçuşlarda zaman kaybı yaşamadan londra - ercan arası rahatca gidiyorduk bu çok kötü oldu artık pegasus kullanmanın bir anlamı kalmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 7 yıl önce
Şu elpida anlatmış olayı bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Dünyanın en güvensiz havalimanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Sadece güvensiz değil en kötü işletilen havalimanı
fkr ~ 7 yıl önce
kasıtlı pegasus haberleri yapıyosunuz büyük vebal alıyorsunuz.ve yazılarımı yayınlamıyorsunuz.şu yazıyı bir görmek istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 7 yıl önce
Pegasus sürekli uçaklarını satıp yerine fabrika çıkışlı yeni uçaklar getiren bir şirket. THY'deki gibi istikrar yok. Bakın THY elindeki 20 yıllık B 737'leri bile satmıyor en fazla Anadolujet'e geçiriyor. Asla yeni model uçak yatırımı yapmıyor hep A 330 alıyor. Neden? Çünkü şirkette istikrar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hıhı ~ 7 yıl önce
yanı yazdıgına sen kendın ınandınmı.konıksınde sana gulecek gulumsemem kalmadı.
Pilot ~ 7 yıl önce
Boş ~ 7 yıl önce
Boşsun.
heeeehee ~ 7 yıl önce
yaww heeee
Ironik ~ 7 yıl önce
Ince yazilmis ama anlasilmamis :)
Boş ~ 7 yıl önce
Boştan öte bir şeysin arkadaş. SA Kaybının bu kadarını görmedim, duymadım. AYT'de 10 tane A-330unu bağlayıp yatırırken, filosuna başka (bir kısmı yeni de değil) A-330lar ekleyen bir firmaya "istikrar var" diyorsun öyle mi?
Aklin yok fikrin var ~ 7 yıl önce
Aynen tk ucaklari satmiyor 30 tanesini hangara cekip bekletiyor ve yeni ucaklari aliyor tam bir yonetim basarisi zarar etmekte guzel bir istikrar yakalsnmis.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000