06 Şubat 2014, Perşembe 08:22:47

İNGİLTERE'NİN GURURU "TARANIS" GÖKLERDE

İngiltere bugüne kadar sır gibi gizlenen ve kıtalar arası uçabildiği gibi hem kara hem hava hedeflerine yarı otonom bir şekilde karar vererek ateş açabilen insansız uçağını kamuoyuna ilk kez gösterdi.
  • Bir adamların insansızına bakın bir de bizimkine bakın.
  • önemli olan teknoloji üretmek değilde kutularda para istiflemekmiş. böylece uçarız bizde.
  • Helal olsun.şu boş yorumlara bakınca ne kadarda hakettiğimiz yerdeyiz
  • Kaderin cilvesi, İngilizler ikinci dünya savaşından sonra ilk sivil jet i yaptılar. Comet. Ama bilmedikleri şeylerde vardı. Bu arada ABD pervaneli uçaklara devam etti ama öte yandan da jet sivil uçaklarla ilgili de çalışma yapıyorlardı. Comet bir biri ardına düşünce İngilterede sivil uçak liginden düştü. Bu Boeinge yaradı. Hatalardan ders alarak sivil jetleri tasarladı. 737 nin tasarımının 1960 lar olduğunu hepimiz biliyoruz. İngilterenin Comet ile ilgili bütün deneyimini paylaşması nedeniyle UK/ABD sıkı fıkı oldular. Iraka Afganistana kardeş kardeşe girip eskiden bilgi yenisi ganimet paylaştılar. Harrier da elde edilen bilgiler ABD ile paylaşıldı. Şimdi şu yukarıdaki resme bakınca işler tersine ABD sanki UK ile bilgi paylaşmış gibime geldi..İngilizler ABD ye her zaman ikinci dünya savaşı için müteşekkirler. Kuzey kıbrısa girdik hala niye geldiniz biz öylede iyiydik diyenlerin kulakları çınlasın..
  • Senin motorun kaç model.
  • Motoru 1970 Model. :)

Üretici BAE Systems firması, "İngiltere'nin gururu" olarak nitelediği ve Kelt fırtına tanrısına atfen "Taranis" adı verilen insansız uçağın ilk görüntülerini yayınladı.

Yarı otonom şekilde bir kıtadan diğer bir kıtaya gidebilen ve daha önce yüklenen talimatlar doğrultusunda hem hava hem de kara hedeflerini vurabilen "Taranis" uydular üzerinde uzaktan kumanda ile idare ediliyor.

11 metre boyunda ve 8 metre kanat açıklığında olan 8 tonluk insansız uçak İngiltere Savunma Bakanlığı, Rolls Royce ve General Electric firmalarının ortak girişimiyle üretildi. (Hürriyet)

İNGİLTERE'NİN GURURU "TARANIS" GÖKLERDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Nüans ~ 10 yıl önce
Bir adamların insansızına bakın bir de bizimkine bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani... ~ 10 yıl önce
bizimkiler yapsa suc, yapmasa suc. calissa suc, calismasa suc. mutlu olun en azindan onlarin ucagi ile kiyasladiginiz bir ucagimiz var. kiyas yapacak bir ucak olmasasaydi bu seferde biz bi halt yapamayiz derdiniz. kurtulun su komplekstende bi seyler yapin, yapmiyorsanizda yapanlarin onunden cekilin ve susun.
yapanlar ~ 10 yıl önce
bizde yapanlarin onunde kim duruyormus yahu? Sacma sapan yorum. Adamlarin yedigi onunde, yemedigi o da onunde. Ne konusuyorsun anlamadim. Ucmuyor iste, ucamiyor. Onada mi sak-sak istiyorsun daha bunca paradan sonra?
neymiş ~ 10 yıl önce
önemli olan teknoloji üretmek değilde kutularda para istiflemekmiş. böylece uçarız bizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal olsun.şu boş yorumlara bakınca ne kadarda hakettiğimiz yerdeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 10 yıl önce
Kaderin cilvesi, İngilizler ikinci dünya savaşından sonra ilk sivil jet i yaptılar. Comet. Ama bilmedikleri şeylerde vardı. Bu arada ABD pervaneli uçaklara devam etti ama öte yandan da jet sivil uçaklarla ilgili de çalışma yapıyorlardı. Comet bir biri ardına düşünce İngilterede sivil uçak liginden düştü. Bu Boeinge yaradı. Hatalardan ders alarak sivil jetleri tasarladı. 737 nin tasarımının 1960 lar olduğunu hepimiz biliyoruz. İngilterenin Comet ile ilgili bütün deneyimini paylaşması nedeniyle UK/ABD sıkı fıkı oldular. Iraka Afganistana kardeş kardeşe girip eskiden bilgi yenisi ganimet paylaştılar. Harrier da elde edilen bilgiler ABD ile paylaşıldı. Şimdi şu yukarıdaki resme bakınca işler tersine ABD sanki UK ile bilgi paylaşmış gibime geldi..İngilizler ABD ye her zaman ikinci dünya savaşı için müteşekkirler. Kuzey kıbrısa girdik hala niye geldiniz biz öylede iyiydik diyenlerin kulakları çınlasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Senin motorun kaç model.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle Fiyasko ~ 10 yıl önce
Motoru 1970 Model. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ama ucuyor ~ 10 yıl önce
u ucak sayesinde brough taki uretim tesisinde sadece 1500 kalifiye eleman isine devam ediyor. yoksa en son araplara satilan hawklrdan sonra yapacak is yoktu fabrikada...1970 model dediginiz motoru henuz baskasi da uretemiyor... adamlar dunyanin en iyi insansiz ucagini yaptilar,ustelik radara yakalanmiyor....kusumseyeceginize gidin once bea sisytems in web sitesine baksaydiniz keske. dunyaya sattiklari islerde sadece ingilterede 63 bin kisi calisiyor...her ne yapar ise dunyaya satiyor... musteriler brough taki fabrikanin pistine ozel ucaklari ile gelip siraya geciyorlar satin almak icin...iskembeden sallamak ile havaci olunmayacagini dunyaya gosteriyorlar..
Bizde? ~ 10 yıl önce
Keşke 70 model olsa da bizim de kendi motorumuz olsa.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000