28 Mayıs 2011, Cumartesi 12:05:08

İNGİLTERE'DEN LİBYA'YA 4 HELİKOPTER...

İngiltere, Libya'ya 4 saldırı helikopteri gönderiyor...
  • Kaç aydır bombalıyorlar ama hala Kaddafi güçleri etrafta dolaşıp adam öldürmeye devam ediyor! Nasıl bombalama ise? Saklanacakları yer de yok ki!

İngiltere, Libya'ya 4 saldırı helikopteri gönderiyor. NATO komutasındaki Libya operasyonuna birçok uçakla destek veren İngiltere, şimdi de saldırı helikopteri göndermeyi onayladı

Akdeniz'de eğitim uçuşu yapan İngiliz helikopterlerin önümüzdeki günlerde Libya'ya gönderilmesi planlanıyor. Başbakan David Cameron'un gönderilmesine onay verdiği saldırı helikopterleri sayesinde şehir merkezlerindeki daha küçük hedeflere hızlı saldırılar yapılabilecek.

İngiliz hükümeti, bakanların Libya operasyonu için helikopter gönderme konusunda prensipte anlaştığını belirtti. Açıklamada, helikopterlerin nerede hangi amaçla kullanılacağına ise askeri yetkililerin karar vereceği ifade edildi. Hükümet ayrıca, basında yer alan "Kaddafi Trablus'taki hastanelerde saklanıyor ve kaçmaya çalışıyor" yönündeki haberleri doğrulayarak bu konuda elinde istihbarat bilgisi olduğunu kaydetti.

Saldırılarda söz konusu helikopterlerin kullanılmasının sivil ölümleri azaltabileceği, fakat Kaddafi güçleri tarafından kolayca hedef alınabileceği belirtiliyor. Fransa da Libya'ya 12 saldırı helikopteri gönderme kararı almıştı.

İNGİLTERE'DEN LİBYA'YA 4 HELİKOPTER...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kaç aydır bombalıyorlar ama hala Kaddafi güçleri etrafta dolaşıp adam öldürmeye devam ediyor! Nasıl bombalama ise? Saklanacakları yer de yok ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000