17 Mayıs 2008, Cumartesi 07:58:42

İngiltere'den bir haftada 300 uçak gelecek

Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Valeriy Vinogradov kentin Manchester United ve Chelsea futbol takımları arasında gerçekleşecek UEFA Şampiyonlar ligi final maçına hazır olduğunu açıkladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Valeri Vinogradov, Moskova'nın uluslararası büyük yarışmalara ev sahipliği yapma konusunda tecrübeye sahip olduğunu söyledi. 

Vinogradov İngiliz futbolseverler için alınan önlemleri şu şekilde sıraladı: "Rusya'nın başkenti Moskova'ya 19 ile 21 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık 42 bin futbol sever gelecek. Havaalanlarından Lujniki Stadyumu'na kadarki yollarda trafik tıkanıklığın yaşanmaması için İngiliz taraftarlar için özel şeritler tahsis ediyoruz. İngiliz futbolseverler için 300 uçağın ineceğini tahmin ediyoruz. Taraftarların stada ulaşması için 700 otobüs ayrıldı. Konaklamaları için kolaylıklar sağlanıyor. Güvenlik de UEFA'nın öngördüğü şekilde gerçekleşecek."

Mayıs'ın başlarında Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki İngiliz takımı Chelsea FC ve Manchester United arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi final maçı için İngiliz futbolseverlere vize uygulamasını kaldırdığını açıklamıştı. İngiliz taraftarların vize sorunları çözülmüş olsa da Moskova seyahatlerinin en pahalı maç gezisi olacağı kaydediliyor.

Karaborsada 2 bin 500 dolarla 4 bin dolar arasında satılan biletlerden alabilmenin yanında kalacak yer de en büyük sorun. Geceliği 500-1000 dolar arasında değişen otellerde yer bulabilmek mümkün değil. Rus basınında yer alan iddialara göre Rus oligark Roman Abromoviç sahibi olduğu Chelsea taraftarları için otelleri, restoranlarını ve dinlenme merkezlerini kapatmış durumda.

İngiltere'den bir haftada 300 uçak gelecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000