26 Aralık 2014, Cuma 08:08:20

İNGİLTERE'DE İHA ALARMI!

İngiltere'de bu yıl en popüler Noel hediyelerinden biri insansız hava araçları (İHA) oldu.
  • kokpite lazer tutan bir millet ihalarla kamikaze yapar satışı yasaklanmalı.

İngiltere'de bu yıl en popüler Noel hediyelerinden biri insansız hava araçları (İHA) oldu. İngiltere Sivil Havacılık İdaresi, İHA'ların kullanımının yaygınlaşması üzerine, "bu araçları tehlikeli ve keyfi şekilde kullananlara yargı yolu görünebileceği" uyarısında bulundu.

Havacılık İdaresi yetkilileri, İHA'ların resmi izin olmadan kalabalık bölgelerde veya insanlarla binaların yaklaşık 50 metre yakınlarında kullanılamayacağını vurguladı.

Uyarı metninde, kurallar dışında İHA kullananlara 5 bin sterline kadar (yaklaşık 18 bin TL) para cezası verileceği ve bu kişiler hakkında dava açılacağı belirtildi.

Sivil Havacılık İdaresi Sözcüsü Gerry Corbett, İHA teknolojisinin giderek geliştiğini, maliyetinin de düşmesiyle bu araçlara erişimin kolaylaştığını söyledi.

Aralık ayı başında Londra'daki Heathrow Havaalanı'nda bir yolcu uçağı, iniş sırasında çok yakınından geçen bir insansız hava aracı ile çarpışma tehlikesi atlatmıştı.

Güvenlik riski

İngiliz Press Association haber ajansına konuşan uçuş güvenliği uzmanı Steve Landells, "İHA kullananların risklerin farkında olmaları ve kuralları bilmeleri gerçekten önemli" dedi. Landells sözlerini şöyle sürdürdü:

"Noel Günü hediye paketlerinden çıkan İHA'ların bazıları 2 bin fit (yaklaşık 600 metre) havalanabiliyor. Yakın zamanda İHA'ların uçaklara yalnızca birkaç metre mesafede kullanıldığını gördük. Bu çok tehlikeli. Uçaktaki yolcuların ve karadakilerin güvenliklerini riske atıyor" dedi.

İngiltere'de geçtiğimiz yıl sınırlı uçuşa izin verilen hava sahasında İHA kullanan bir kişiye 800 sterlin para cezası verilmişti.
Bu olay dünyada İHA kullanımına verilen ilk ceza olarak kayda geçmişti.

İngiltere'de yaklaşık 50 sterlinden başlayan İHA fiyatları, araçların özelliklerine göre yüzlerce sterline kadar çıkabiliyor. (BBC)

İNGİLTERE'DE İHA ALARMI!

Yorumlar

çok sakat ~ 9 yıl önce
kokpite lazer tutan bir millet ihalarla kamikaze yapar satışı yasaklanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasak ~ 9 yıl önce
bence senin internete girmen yasak olmalı. Nerde öğrendin bu yasaklama zihniyetini anlatsana. Milletini küçümseyi bir halt mı sanıyorsun?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000