15 Ocak 2011, Cumartesi 09:13:28

İNGİLTERE İHA DERSİ ALACAK

İsrail'in Filistinliler'e yönelik savaş suçlarında bir numaralı araçlarından biri olan insansız uçaklar, İngiltere Ordusu'nun da emrine veriliyor.
  • Gelsinler bizden alsınlar bizde çok daha ucuz ve daha iyisi var. Yerli malı daha uzun havada kalabiliyor...
İsrail askerleri, benzer uçaklardan edinmek üzere harekete geçen İngiliz ordusuna eğitim vermeye başladı.

İngiliz Sky News televizyonunun haberine göre, İngiltere İsrail ürünü Elbit Hermes 450 sistemini kullanan 30 Watchtower WK450 insansız hava aracı satın alıyor. Anlaşmanın değerinin 1 milyar sterlini bulduğu bildirildi.

Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında "Filistinliler üzerinde test edildiği" belirtilen insansız uçakların alımı İngiltere'de tartışma yarattı.

Tartışmanın bir boyutu da, İngiliz Kraliyet Topçu askerini eğiten İsrailli eğitmenlerin Gazze savaşında rol aldığı bilgisi.

Uluslararası Af Örgütü İngiltere Direktörü Tim Hancock, "Gazze'de İsrail Savunma Kuvvetlerinin ciddi insan hakları ihlallerinde insansız uçakların rolü belgelenmiştir" diyerek, İngiliz kuvvetlerinin hak ihlalleri ile ilgili bu kadar korkunç bir sicili olan bir ülke tarafından eğitilmesini eleştirdi.

İngiliz hükümetinden yapılan tüm eleştirilere verilen cevap ise İsrail'de askerlerinin sadece eğitim gördüğü ve "İsrail'in araçları operasyonel kullanımında hiçbir ilgisi bulunmadığı."

Londra yönetimi, insansız uçakların "savaş durumunda İngiliz askerlerinin hayatlarını kurtaracak yardım, istihbarat ve gözetim sağlamak" üzere alındığını da savundu.
İNGİLTERE İHA DERSİ ALACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Gelsinler bizden alsınlar bizde çok daha ucuz ve daha iyisi var. Yerli malı daha uzun havada kalabiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000