25 Kasım 2017, Cumartesi 14:57:09

İngilizlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), yaz dönemine yönelik İngiltere’de Türkiye rezervasyonlarının yüzde 79 arttığını açıkladı.
  • Bende yuttum. Cogu gazeteciyim diyip giris yapiyo ama asil amaci suriye gidip yaban domuzlarila > fetocular daesh Isid pkk ypg fln Turkler vatandaslari katliam yapmak.
  • Haberin doğruluk payı var. Ülkemizi cazip bulan 2 senedir gelemeyen arkadaşlarım, gelecek yaza rezervasyon yaptıracaklarını söylediler. Patlamaların ve terör saldırılarının artık geçtiğini düşünüyorlar. Ha bu ne demek? 2 büyük patlama daha olursa kararları değişebilir demek. Neden geldiklerini de söyleyeyim. Tatilköylerini ucuz buluyorlar. Çocuklarla gelip tatilköyünden çıkmadan yiyip içip yatıyorlar. Dinlenip günrşlenip geliyorlar hepsi bu.
  • Gelsinler tabii ne de olsa vize derdi yok, uçak ve 5 yıldızlı herşey dahil otel 1 hafta 300-400 pound'a tatil yapmak ve ülkemizin nimetlerinden faydalanmak onların hakkı ! Vatandaşını kendi ülkesinin güzelliklerinden faydalandırmayan, kazıklayan,horlayan, elin adamına imkan verenler bin beter olurlar inşallah !
  • Bedava olursa ilgi olmaz mı? Bizde seviniyoruz
  • hee hee.
  • İzmire de uçuş yapsınlar Antalya kadar olmasa da güzel bir tatil memleketi.
  • Euro almıs basını gıdıyor Paund ucmus gidiyor. Eeee bundan normal ne var. Ezik bos beles bi ulke. Biraz uyanık ol bedavaya bile tatil yap
  • Dunyada basta Invilizlar akin akin gelmeye calisiyor hatta vatandaslik almaya calisiyor, hastamisin sen arkadas?
  • 1 pound olmus 5.26TL. Bir aylik emekli maasini cekip, 3 ay Antalya'da tatile gelip, limitsiz bira icebilirler. Biz ne zaman yurtdisinda tatile gidebiliyoruz ondan haber verin !!!!!!!!
  • Yetkili en azından bir konuda bilgisiz. İngilizler zaten AB'de pasaport kuyruklarında bekliyor, çünkü İngiltere Schengen üyesi değil. İster AB üyesi olun, ister olmayın, Devlet olarak Schengen üyesi değilseniz ve Schengen bölgesine giriş yaptığınızda Havalimanlarında vatandaşlarınız pasaport kontrolünden geçirilir. İsviçre, Norveç ve İzlanda AB üyesi değiller, ancak Schengen bölgesine giriş yapan vatandaşları pasaport kontrolünden geçmez, çünkü saydığım devletler Schengen üyeleridir. AB üyeliği ile Schengen üyeliğini bir yetkili olarak karıştırmasak keşke, öngörüler de ona göre daha gerçekçi olur...sonra Schengen vizeli Türk vatandaşı havalimanında vizem var nasıl İngiltere'ye uçamam diye şaşırıyor!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), yaz dönemine yönelik İngiltere’de Türkiye rezervasyonlarının yüzde 79 arttığını açıkladı.

TÜROB'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarında geri dönüş sinyalleri güçlendi.

Rusya’daki hızlanmanın ardından yine en büyük pazarlardan biri olan İngiltere’de 2018’e yönelik Türkiye rezervasyonları yüzde 79 arttı. Bu hızlı yükseliş, genel olarak düşük fiyat kaynaklı olsa da turizmde geleceğe dönük umutların artmasını sağladı.

TÜROB, global turizm sektörünün barometresi olarak kabul edilen Londra WTM Turizm Fuarı sonrası İngiliz turizm pazarındaki mevcut durumu ve beklentileri içeren bir araştırma raporu hazırladı.

TÜROB raporunda, Gfk Ascent verilerine göre, sonbahar dönemi itibarıyla İngiltere’de, Türkiye’ye 2018 yılı yaz rezervasyonlarının bir önceki yıla göre yüzde 79 artış göstererek 145 bin kişi olarak kaydedildiği belirtildi.

2016’nın aynı döneminde yaklaşık 82 kişinin erken rezervasyon yaptırdığı ifade edilen raporda, İngiliz turistlerin 2018 rezervasyonlarında Türkiye’deki tüm bölgeler artış gösterirken, tek düşüş gösteren destinasyonun yüzde 33 gerileme ile İstanbul olmasının dikkati çektiği bildirildi.

"Brexit turizmde Türkiye’ye olumlu yansır"

Raporda, İngiltere’den Türkiye'ye gelecek turist sayısı bakımından duraklamanın sona ereceği, 2018’den itibaren turist sayısında artışa geçileceğinin tahmin edildiği ifade edildi.

Özellikle Brexit sürecinin ardından pound/avro paritesine bağlı olarak AB ülkelerinde tatil masraflarının yükselmesinin beklendiği vurgulanan raporda, “Brexit sürecinde, poundun avro karşısında değer kaybetmesi tatil tercihlerini AB dışı ülkelere yönlendirebilir. İngilizler, AB ülkelerine girişte pasaport kuyruklarında kalabilir.” denildi.

Raporda, İngiltere’de 2017 için en popüler tatil destinasyonlarının sırasıyla İtalya, ABD, Yunanistan ve Küba olduğu aktarılarak, Türkiye’nin de en fazla ziyaret edilmesi planlanan ülkeler arasında yer aldığı vurgulandı.

TÜROB raporunda Türkiye'ye olan bireysel seyahatlerin artması amacı ile başta Easyjet ve Ryanair olmak üzere Low Cost Carrier şirketlerinin Birleşik Krallık-Türkiye (Antalya, İstanbul, Dalaman, Bodrum) seferlerine başlaması için DHMİ, ilgili bakanlıklar ve sektör temsilcileri tarafından acil eylem planı geliştirilerek çalışma başlatılması gerektiği kaydedildi.

İngiltere’den Türkiye'ye gelecek turist sayısının artması için öncelikli olarak uçak seferlerinin sıklaştırılması gerektiği belirtilen raporda, 2013 yılında Birleşik Krallık-Türkiye hattında haftalık toplam koltuk kapasitesi 64 bin 798’den 2017 yılı kasım ayında 56 bin 206’ya gerilediğini bildirildi.

"Fiyat düşür taleplerini dinlemeyin"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜROB Başkanı Timur Bayındır, İngiliz turistlerin önceliğinin güvenlik olduğunu belirterek, “Ancak siyasi olayları fırsat görerek Antalya, Muğla gibi kitle turizme yönelik destinasyonlardan fiyat kırılması/indirilmesi talebinde bulunan birtakım tur operatörlerine maalesef bazı işletmeler olumlu cevap veriyorlar. İçinde bulunduğumuz durum ve risklerin fiyat ile bir bağlantısı bulunmadığından bu tür taleplere rağbet edilmemesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Bayındır, işletmelere "sahte hastalık ve kaza" uyarısında da bulundu. İngilizlerin, tatilde sahte hastalık ve zehirlenme davalarının turizm endüstrisini olumsuz etkileyecek düzeye ulaştığını belirten Bayındır, İngiliz pazarına yönelik faaliyeti bulunan otellerin bu konuda dikkatli olmaları ve gerekirse hukuki açıdan yardım almalarının önem taşıdığını kaydetti.

Bayındır, şunları aktardı:

"Son yıllarda, İngiliz tatilciler tatillerinden döndükten sonra ‘hastalandım, zehirlendim’ gibi iddialarla tur operatörlerine, dolaylı olarak konaklama yaptıkları otellere ödedikleri ücretin onlarca katı miktarda tazminat davaları açmaları gündeme gelmeye başladı. İngiltere’de bazı hukuk firmaları tatile çıkan kişilere, oteli nasıl şikayet edecekleri konusunda yol gösteriyor. Bu firmaların, sadece dava kazanılırsa avukat ücretinin doğacağını belirterek İngiliz tatilcileri dava açmaları konusunda ikna ettikleri, birçok İngiliz turistin de başlarından bir kaza geçsin veya geçmesin söz konusu hukuk firmalarına yetki vererek tur operatörü ve otelleri dava ettikleri anlaşılıyor. Turizm tesisleri çok ciddi tutarlarda tazminat ödemeleri ile karşı karşıya kalıyor. ‘Hastalık Dolandırıcılıklarını Durdurun’ başlıklı kampanya ile İngiliz Tur Operatörleri Birliği öncülüğünde, İngiliz hükümetine adım atması yönünde çağrıda bulunulurken, İngiltere Dışişleri Bakanlığı da bu tür asılsız iddialarda bulunanların hem İngiltere’de hem de tatil yaptıkları destinasyonlarda yasal yaptırımlarla karşı karşıya gelebileceği yönünde uyarılar yayımladı."

İngiliz Türkiye’de 562 pound, Türk İngiltere’de 1037 pound harcıyor

Açıklamada, İngilizlerin 2016 yılında 70,8 milyon yurt dışı seyahat gerçekleştirerek, 43,8 milyar pound harcama yaptığı ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye’ye yapılan yaklaşık 1,1 milyon seyahatte toplam 593 milyon pound, kişi başı ortalama 562 pound harcama yapıldı. Türkiye ziyaretlerinin 59 bini iş, 239 bini akraba ziyareti ve 730 bini tatil amacıyla gerçekleşti. Tatil amaçlı ziyaretlerin 464 bini paket turlarla gerçekleşirken, harcama miktarı 263 milyon pound oldu. Türk vatandaşları 2016’da İngiltere’ye yüzde 2 artışla 196 bin ziyaretçi gönderdi. Söz konusu ziyaretçiler 203,3 milyon pound harcadı. İngiltere’de Türk vatandaşlarının ortalama kişi başına konaklama süresi rekor artışla 14,3 gün, kişi başına ortalama harcamaları ise 1037 pound olarak gerçekleşti."

İngilizlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

B ~ 6 yıl önce
Bende yuttum. Cogu gazeteciyim diyip giris yapiyo ama asil amaci suriye gidip yaban domuzlarila > fetocular daesh Isid pkk ypg fln Turkler vatandaslari katliam yapmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngiltere'den selam ~ 6 yıl önce
Haberin doğruluk payı var. Ülkemizi cazip bulan 2 senedir gelemeyen arkadaşlarım, gelecek yaza rezervasyon yaptıracaklarını söylediler. Patlamaların ve terör saldırılarının artık geçtiğini düşünüyorlar. Ha bu ne demek? 2 büyük patlama daha olursa kararları değişebilir demek. Neden geldiklerini de söyleyeyim. Tatilköylerini ucuz buluyorlar. Çocuklarla gelip tatilköyünden çıkmadan yiyip içip yatıyorlar. Dinlenip günrşlenip geliyorlar hepsi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ! ~ 6 yıl önce
Gelsinler tabii ne de olsa vize derdi yok, uçak ve 5 yıldızlı herşey dahil otel 1 hafta 300-400 pound'a tatil yapmak ve ülkemizin nimetlerinden faydalanmak onların hakkı ! Vatandaşını kendi ülkesinin güzelliklerinden faydalandırmayan, kazıklayan,horlayan, elin adamına imkan verenler bin beter olurlar inşallah !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 6 yıl önce
Bedava olursa ilgi olmaz mı? Bizde seviniyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yav ~ 6 yıl önce
hee hee.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus ~ 6 yıl önce
İzmire de uçuş yapsınlar Antalya kadar olmasa da güzel bir tatil memleketi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayrullah ~ 6 yıl önce
Euro almıs basını gıdıyor Paund ucmus gidiyor. Eeee bundan normal ne var. Ezik bos beles bi ulke. Biraz uyanık ol bedavaya bile tatil yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet Dogru ~ 6 yıl önce
Dunyada basta Invilizlar akin akin gelmeye calisiyor hatta vatandaslik almaya calisiyor, hastamisin sen arkadas?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ha ha :) ~ 6 yıl önce
1 pound olmus 5.26TL. Bir aylik emekli maasini cekip, 3 ay Antalya'da tatile gelip, limitsiz bira icebilirler. Biz ne zaman yurtdisinda tatile gidebiliyoruz ondan haber verin !!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanyalı ~ 6 yıl önce
Yetkili en azından bir konuda bilgisiz. İngilizler zaten AB'de pasaport kuyruklarında bekliyor, çünkü İngiltere Schengen üyesi değil. İster AB üyesi olun, ister olmayın, Devlet olarak Schengen üyesi değilseniz ve Schengen bölgesine giriş yaptığınızda Havalimanlarında vatandaşlarınız pasaport kontrolünden geçirilir. İsviçre, Norveç ve İzlanda AB üyesi değiller, ancak Schengen bölgesine giriş yapan vatandaşları pasaport kontrolünden geçmez, çünkü saydığım devletler Schengen üyeleridir. AB üyeliği ile Schengen üyeliğini bir yetkili olarak karıştırmasak keşke, öngörüler de ona göre daha gerçekçi olur...sonra Schengen vizeli Türk vatandaşı havalimanında vizem var nasıl İngiltere'ye uçamam diye şaşırıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Londra dan ~ 6 yıl önce
Arkadas ingiliz pasaportu tasiyorum Avrupa nin hic bir yerinde self passport scanner kuyrugu haricinde beklemedim ha kuyruga butun EU vatandaslari giriyor sallarken biraz olculu salla be hemserim
Londra'dan arkadaşa ~ 6 yıl önce
Yazının içeriğini tam anlamadan yorum yapmak şahane birşey. Self pasaport sistemi dediğin yine bir tür pasaport kontrolüdür! Sırf insan, yani polis memuru tarafından yapılmıyor. Avrupa'nın her bir yanını gezdiysen ve İngiltere'den Avrupa'yı yöneten başkentlerden birine, yani Berlin'e geldiysen, Schönefeld havalimanında ve Tegelde kısmen Polis memurları bizzat kontrol eder! Yani Türk ve İngiliz vatandaşları kendi ülkelerinden herhangi bir Avrupa ülkesine giriş yaptıklarında pasaport kontrolüne tabi tutulur. Bu ister self sistemle olsun, ister polis memuru eliyle olsun! Tabi self sistemin Türk vatandaşları için geçerli olmadığını biliyorum, ama bu Londra'dan schengene giriş yapıldığında pasaport kontrolünün yapıldığı gerçeğini değiştirmez! Nedense Almanların bir sözü geldi aklıma, " okuyabilen kesinlikle bir adım öndedir" diye...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000