05 Kasım 2015, Perşembe 12:08:23

İngilizlerin Mısır yasağına tepki

Londra yönetiminin Sina Yarımadası'nda düşen Rus uçağı gerekçesiyle İngiliz havayolu şirketlerinin Şarm eş-Şeyh seferlerini iptal etme kararı "şaşkınlıkla" karşılandı.
  • Kurban Bayramı'nda ordaydım, yazık oluyor güzelim tatil Bölgesi'ne.. Tekrar gidecektim, vazgeçtim...
  • Sisi Pisine hoşgeldin hediyesi.Yakışır!
  • gördüğünüz üzere ingiliz yalakası olduklarını buradan anlayın...turist yoksa babalara geliyorlar...başka geçim kaynakları yok çünkü...
  • fırsat geçmişken 69'da İsrail'i tepeleyemeyen ahmak ülke, terörist zannedip turistleri katleden ötesi firavun torunları. Üzerlerindeki lanet hala devam ediyor.
  • Şarm eş degil

İngiltere yönetiminin Sina Yarımadası'nda düşen yolcu uçağına bomba konulmuş olabileceği gerekçesiyle, Şarm eş-Şeyh uçak seferlerini iptal etmesi Mısır yönetimi tarafından "şaşkınlıkla" karşılandı. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İngiltere'nin Şarm eş-Şeyh'e uçuşları iptal etmesini "şaşkınlıkla karşıladıklarını" ifade etti.

Şukri şöyle konuştu; "İngiltere'den bir güvenlik uzmanı ekibin Şarm eş-Şeyh'e gelip gereken kontrolleri yapana kadar Şarm eş-Şeyh'e uçuşları iptal edilmesi kararı ve bunun düşen Rus uçağına bomba konulma ihtimali ile ilişkilendirilmesi şaşkınlık vericidir" dedi.

Mısır'ın ülkeyi ziyaret eden turistlerin güvenliği için elinden gelen bütün çabayı sarf ettiğine vurgu yapan Şukri, uçak kazasının ardından yaşanan endişeyi anlayışla karşıladıklarını da ayrıca dile getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı resmi sözcüsü Ala Yusuf da Mısır'ın düşen Rus uçağı konusunda uluslararası çevrelerle işbirliği ve şeffaflıkla inceleme ve araştırmalar yaptığını dile getirerek; "Araştırma ve incelemelerin sonucunun beklenmesini temenni ederdik. Mısır yönetimi bu konuda gereken bütün adımları atmış ve gereken kolaylıkları göstermiştir" dedi.

Geçen ay Akdeniz Ülkeleri Haber Ajansları Birliği tarafından Şarm eş-Şeyh'te organize edilen konferansta bir konuşma yapan Güney Sina Valisi Halid Fuda, "Şarm eş-Şeyh'te güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığını, şehir içindeki kontrol noktalarının turistlerin isteği üzere kaldırıldığı ve şehirde güvenliğin yüzde yüz olduğunu" söylemişti.

İngiltere'nin söz konusu kararının, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'nin İngiltere ziyaretinin ilk gününde açıklanması dikkati çekiyor.

İngilizlerin Mısır yasağına tepki

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Emre ~ 8 yıl önce
Kurban Bayramı'nda ordaydım, yazık oluyor güzelim tatil Bölgesi'ne.. Tekrar gidecektim, vazgeçtim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Visiting London ~ 8 yıl önce
Sisi Pisine hoşgeldin hediyesi.Yakışır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yane ~ 8 yıl önce
gördüğünüz üzere ingiliz yalakası olduklarını buradan anlayın...turist yoksa babalara geliyorlar...başka geçim kaynakları yok çünkü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eline ~ 8 yıl önce
fırsat geçmişken 69'da İsrail'i tepeleyemeyen ahmak ülke, terörist zannedip turistleri katleden ötesi firavun torunları. Üzerlerindeki lanet hala devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şarm el şeyh olacak ~ 8 yıl önce
Şarm eş degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne fark eder ki anlayan anladı ~ 8 yıl önce
Sharm el-Sheikh yada Şarm El-Şeyh veya kısaca Şarm olmadı (arapça) شرم الشيخ, Sharm Al Shaykh begenmediyseniz Sharm da diyebilirsiniz :-)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000