10 Aralık 2011, Cumartesi 08:21:06

İNGİLİZ YAPAR DA MEHMET AMCA YAPMAZ MI?

Adana'da havacılık sporlarına merak salan 80 yaşındaki Mehmet Döğer, yamaç paraşütüyle uçtu.
  • iste bu ingilizlere ......
Eşi, çocukları ve torunlarıyla gittiği yamaç paraşütü etkinliğinde, Türk Hava Kurumu Adana Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Üri'ye yıllardır uçmanın hayalini kurduğunu söyleyen Mehmet Döğer, kısa süreli bir eğitimin ardından bu isteğini gerçekleştirdi. Usta paraşütçü Mustafa Üri'yle, iki kişilik paraşütle (tandem) Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Rüzgarlı Tepe'den havalanıp, 10 dakika gökyüzünde süzülen Mehmet Döğer, "Ne zaman ki, ayaklarım yerden kesildi, o an bütün heyecanım keyfe dönüştü. Hiçte korkulduğu gibi değilmiş, herkese tavsiye ediyorum" dedi.

'DAHA UZUN UÇMAK İSTİYORUM'

Uçuş anında, manzaranın çok güzel olduğunu ve pilotla sohbet ederek uçtuğunu belirten Döğer, "Mustafa kardeşimden sözünü aldım, en kısa zamanda daha uzun süre havada kalacak şekilde uçacağız. Bu uçuş kısa sürdü ama sonraki uçuşumdaki hedefim en az bir saat havada kalmak" diye konuştu.

Uçuşun pilotluğunu üstlenen Mustafa Üri de, havacılık sporlarının, bilinenin aksine çok güvenli bir spor olduğunu, kurallara uyulması halinde çok keyif alındığını belirtip, bu sporda yaş sınırının olmadığını bir kez daha ispatladıklarını vurguladı.

Üri, "Mehmet amca ile yaptığımız uçuşta da gördük ki bu sporda yaş sınırı olmaksızın, uçmayı seven herkes, güvenle uçabilmektedir. Her insanın hayatında mutlaka en az bir defa uçması gerekir. Uçmak isteyen her yaştaki insana gönüllerimiz ve kapılarımız sonuna kadar açıktır" dedi.

Yamaç paraşütünün diğer spor dallarına göre biraz maliyetli ama bir o kadar da bağımlılık yapan bir spor olduğuna dikkat çeken Üri, Kabasakal Rüzgarlı Tepe'de her hafta sonu düzenlenen uçuş etkinliklerine, herkesin katılabileceğini sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere Fethiye'nin Babadağ bölgesinde yamaç uçuşlarına katılan 80 yaş sınırındaki İngiliz ve Alman vatandaşlarının bu atlayışları da haber olmuştu.

İNGİLİZ YAPAR DA MEHMET AMCA YAPMAZ MI?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
iste bu ingilizlere ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000