01 Mayıs 2009, Cuma 12:25:19

İngiliz havayolundan İsrail'e şok!

İngiliz Midland Havayolu (BMI) uçaklarının, dijital haritasından İsrail'i sildiği iddia edildi.
  • Nie bu kadar olay olmuş ki? Yahoo da koskoca istanbul un adını kendine göre değiştirip ta Roma dönemindeki adı olan Byzantion olarak yazmamışmıydı?? O zaman kimsenin sesi çıkmamıştı. Yahoo da hava durumu bölümüne Istanbul yazıp aratınca Istanbul haritasının üzerinde Byzantion yazıodu
  • Sözle isler yürümüyor.Hangi güc bunu yapabilir?Para ile alinan seyler,PARA'nin tersinden okursan,durumu cok iyi kavrarsin.
  • Bu bir hatirlatma olamazmi ?Bu sehrin 100.yilini kutlayanlar.100 yil önceki ismide Khefa degilmi idi?
  • Yakında bütün haritalardan silinecektir...

İngiliz The Times gazetesi, İngiliz havayolları BMI uçaklarındaki dijital haritadan İsrail'in silindiğini, Haifa şehrinin ise İngiliz mandası altında bulunduğu dönemdeki Arapça 'Khefa' olarak haritada yer aldığı yazdı.

Durumun uçağın bulunduğu hava-sahasını dijital ekrandan izleyen yolcuların fark etmesi üzerine anlaşıldığını aktaran gazete, Londra-Tel Aviv seferini yapan İngiliz havayolları BMI yolcu uçağın dijital haritasından İsrail'in silindiğini keşfeden yolcuların, gözlerine inanamadıklarını ve şoke olduklarını kaydetti.

İsrail'in büyük-şehirleri Kudüs ve Tel Aviv'in dahi yer almadığını belirten gazete, Müslümanların kutsal bölgesi Mekke'yi gösteren haritada, İsrail'in 'Haifa' şehrinin, 1948 yılındaki bağımsızlık savaşından önce İngiliz mandası altında bulunduğu dönemdeki Apaça adı 'Khefa' diye yer aldığınının altını çizdi.

'Haritayı batan şirketten almışlar'

Haritanın 'anti-İsrail' ya da akıllarda 'siyasi bir gündem' ile çizilmediği konusunda ısrar eden İngiliz havayolları BMI, bundan ziyade, haritanın Arap ülkelerine çok sayıda seferler düzenleyen, batık bir charter(tarifesiz) şirketinden satın alındığını açıkladı.

'Ortadoğu haritası kullanıyorlar'

BMI, geçtiğimiz gün Israil Turizm Bakanlığı yetkilileriyle varılan anlaşma doğrultusunda, Londra-Tel Aviv günlük seferlerine başladı. Daha önce Suriye, Libya ve İran gibi Müslüman ülkelere seferler düzenlediklerini belirten BMI yetkilileri, iki yolcu uçağının daha sonra Tel Aviv seferleri için kullanıldığını fakat haritanın Müslümanların kutsal bölgelerini gösterdiğini ifade etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki

İsrailli yolcuların 'İsrail Ulaşım Bakanlığı'na yaptığı şikayetler, Dışişleri Bakanlığı yetkililerine ulaştırıldı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Dışişleri Bakan Sözcüsü Yigal Palmor, "BMI, İsrail varış noktasını haritadan silerek, İsrail'in nitelikli havayolları listesinden silinme riskine giriyor" dedi.

Öte yandan, İsrail ile komşuları arasında oldukça az hava trafiği olduğu ve İsrail'in, Ürdün ve Mısır uçuşları sırasında Suriye ya da Libya giriş izni vermediği de haberde yer alıyor.

İngiliz havayolundan İsrail'e şok!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Nie bu kadar olay olmuş ki? Yahoo da koskoca istanbul un adını kendine göre değiştirip ta Roma dönemindeki adı olan Byzantion olarak yazmamışmıydı?? O zaman kimsenin sesi çıkmamıştı. Yahoo da hava durumu bölümüne Istanbul yazıp aratınca Istanbul haritasının üzerinde Byzantion yazıodu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sözle isler yürümüyor.Hangi güc bunu yapabilir?Para ile alinan seyler,PARA'nin tersinden okursan,durumu cok iyi kavrarsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu bir hatirlatma olamazmi ?Bu sehrin 100.yilini kutlayanlar.100 yil önceki ismide Khefa degilmi idi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yakında bütün haritalardan silinecektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000