02 Şubat 2017, Perşembe 16:14:51

İneklerin otladığı havaalanı ODÜ’ye devrediliyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde Göbünalcı mevkisinde bulunan ve geçmişte havaalanı yapılması amacıyla 1989 yılında temeli atılan ve o günden bu yana hiçbir çalışmanın yapılmayıp ineklerin otlak alanı olarak kullanılan havaalanı arazisi Ordu Üniversitesine devrediliyor
  • NEDENSE HİÇ ÇELEBİYLE ALAKALI HABER YAPMIYORSUNUZ İNSANLARI PART TİME DA SÜRÜNDÜRÜYOLAR 7tl saatlik ücretle çalıştırıyolqr ve zamda yapmıyolar sendika yok veya hak savunucak kimsede yok beğenmiyorsan çık diyolar. Ama iş tgs ye thy gelince zam haberler boy gösteriyor prim felan alıyorsunuz herhalde ÇELEBİDEN HABER YOK HİÇ
  • Bİr sivil havacılık yüksek okulu daha geliyor. Önce havacılık işletme açılır, sonra tek motorlu küçük bir uçak alınır, sonra teknik, uçak şoförlüğü bölümleri açılır vs vs. İlk başta bu öğrencilere daha mezun olmadan staj yapacak bile yer bulunamaz sonra mezun olurlar derler ki ne yapacağız. Faakaaaat taktik şu, o okula ordu lulardan çok diğer şehirlerden gelen öğrenciler girer. Ordu lular "vayyy benim şehrime sivil havacılık açtılar" vs der oylar alınır. Olan oradan mezun olanlara olur. Nokta.
  • Hmm o havaalanı...
  • siyasi zihniyete bak!!! Allah'ın dağı,adamın memleketi diye havalimanı yapmaya kalkıyor!! neyle kimin parasıyla.Allah bu zihniyettekilerin belasını versinde şu memleket gün yüzü görsün.
  • Ya thk oranın tapusunu kaybetti galiba, yoksa satardı.
  • Yerinde ve doğru bir karar olmuş.
  • Birde sivil haavcılık yüksek okulu actimi tamam :))))

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Ünye ilçesinde Göbünalcı mevkisinde bulunan ve geçmişte havaalanı yapılması amacıyla 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazi Ordu Üniversitesine kampüs alanı olarak devredileceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret, inceleme ve açılışlara katılmak üzere Ordu’ya geldi. Ankara’dan havayoluyla Samsun-Çarşamba Havalimanı’na gelen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, buradan da karayoluyla Ünye’ye hareket ederek, Kalibya Otel’de düzenlenen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. AK Parti Ünye İlçe Başkanlığı'nca Kalibya Otel'de düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililerle bir arada kahvaltı yaparak, Ünye’ye yapılacak yatırım ve hizmetler ile Anayasa halk oylamasına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı daha sonra ilçenin Göbünalcı mevkisinde bulunan ve Ordu Üniversitesine tahsisi planlanan THK'ya ait havalanında incelemelerde bulunarak, Ünye Kaymakamı, Ünye Belediye Başkanı ve THK Ünye Şube Başkanından bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, havaalanında yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, ”Türk Hava Kurumu uzun yılar burayı değerlendiremedi. Buranın Ordu Üniversitesine protokolle devredilmesi, Ünye'deki fakülte ve bundan sonra oluşacak olan diğer fakültelerle ilgili bir kampüs alanı olarak belirlenmesi yönünde çalışmalarımız var. Üniversitenin de girişimleriyle kısa süre içinde burası bitirilmiş olur. Ünye ve Fatsa çıkışında da 330 dönümlük bir başka alan daha var. Orman Bakanlığından Ordu Üniversitesine devredilmiş. Böylece Ünye’de çok değerli iki arazi kampüs alanı olarak ortaya çıkmış olacak. İlerde yapılacak başka fakültelerle birlikte burası çok önemli bir ilim merkezi haline döner. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Havaalanı yapılacaktı
1989 yılında ANAP hükümetinde Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Şükrü Yürür'ün doğum yeri Ünye ilçesinde, havaalanı yapılması amacıyla bin 100 metre uzunluğunda bir pist yapıldı. İlk etapta pervaneli uçakların inip kalkacağı stol tipi bir havaalanı olarak başlanan çalışmanın, zaman içinde büyütülerek uluslararası boyutlara taşınması hedeflendi. Pistin yapılmasının ardından hiçbir alt yapı çalışması gerçekleşmeyince ve zamanın siyasi tartışmaları içerisinde konu gündemini yitirince, Ünye'ye havaalanı yapılması fikri sürekli askıya alındı.

1991 yılında ANAP Genel Başkanı ardından Başbakan olan Mesut Yılmaz'ın erken seçim kararı almasının ardından, Ünye Havaalanı ANAP'lıların propaganda alanı oldu. Pisti hazır halde bekleyen havaalanı, zamanın Ulaştırma Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin bizzat kullandığı bir pırpır uçağı indirilerek hizmete açıldı.

Ancak seçimlerin ardından DYP-SHP hükümeti kurulunca Ünye'ye havaalanı fikri gündemden çıktı. Aynı hükümette Devlet Bakanı olan merhum Refaaddin Şahin'in girişimleriyle, doğa şartları sebebiyle bozulmuş ve aşınmış olan piste yeniden beton döküldü. Söz konusu hükümet o dönemde Samsun'un Çarşamba ilçesine yapılan şu andaki mevcut havaalanına daha çok önem verince, Ünye Havaalanı tamamen unutuldu. Havaalanı arazisi 28 yıldır ineklerin otlak alanı olarak kullanılıyordu.

İneklerin otladığı havaalanı ODÜ’ye devrediliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Seçicisiniz ~ 7 yıl önce
NEDENSE HİÇ ÇELEBİYLE ALAKALI HABER YAPMIYORSUNUZ İNSANLARI PART TİME DA SÜRÜNDÜRÜYOLAR 7tl saatlik ücretle çalıştırıyolqr ve zamda yapmıyolar sendika yok veya hak savunucak kimsede yok beğenmiyorsan çık diyolar. Ama iş tgs ye thy gelince zam haberler boy gösteriyor prim felan alıyorsunuz herhalde ÇELEBİDEN HABER YOK HİÇ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçim Sizin ~ 7 yıl önce
Hacı abi ben saatlik 4 tl ücretle 15 saat webmasterlık yapıyorum. Varsa dediğin gibi bir iş 7tlx10 saat çalışmaya ben varım...
Eveeeet ~ 7 yıl önce
Bİr sivil havacılık yüksek okulu daha geliyor. Önce havacılık işletme açılır, sonra tek motorlu küçük bir uçak alınır, sonra teknik, uçak şoförlüğü bölümleri açılır vs vs. İlk başta bu öğrencilere daha mezun olmadan staj yapacak bile yer bulunamaz sonra mezun olurlar derler ki ne yapacağız. Faakaaaat taktik şu, o okula ordu lulardan çok diğer şehirlerden gelen öğrenciler girer. Ordu lular "vayyy benim şehrime sivil havacılık açtılar" vs der oylar alınır. Olan oradan mezun olanlara olur. Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O havaalanı ~ 7 yıl önce
Hmm o havaalanı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siyasi yamyamlar ~ 7 yıl önce
siyasi zihniyete bak!!! Allah'ın dağı,adamın memleketi diye havalimanı yapmaya kalkıyor!! neyle kimin parasıyla.Allah bu zihniyettekilerin belasını versinde şu memleket gün yüzü görsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 7 yıl önce
Ya thk oranın tapusunu kaybetti galiba, yoksa satardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru karar ~ 7 yıl önce
Yerinde ve doğru bir karar olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okul ~ 7 yıl önce
Birde sivil haavcılık yüksek okulu actimi tamam :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000