07 Eylül 2012, Cuma 12:30:01

INDRA'NIN YENİ HEDEFİ BAKÜ HAVALİMANI

İspanya’nın bir numaralı IT firması Indra, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yeni hava trafik kontrol merkezi projesini hayata geçiriyor.
  • Bu arada AZANS "Azerbaijan Air Navigation Services" demek oluyor. Bununla ilgili wikipedia yardımıyla detaylı bilgi alabilirsiniz. Saygılarla

Indra Azerbaycan’ın merkezine kuracağı havalimanı navigasyon sistemi AZANS ile Doğu Avrupa ve Asya bölgesine olan yatırımlarında güçlenmeyi sürdürüyor.

Indra 30 yıllık süreçte sahip olduğu deneyimiyle 95 ülkede hayata geçirdiği 1200’den fazla kurulumlarına bir yenisi Azerbaycan’da ekliyor. Ülkenin stratejik merkezinde konumlanan ve hava trafiğini yönetecek olan sistem SDC-2100 dijital ses iletişim sistemi sayesinde hava trafiğini otomatik olarak kontrol altına alma özelliğine sahip. Indra’nın geliştirdiği sistem kontrol merkezi ve araçların yanı sıra rotayı da kontrol etme özellikleriyle dikkat çekiyor.

Indra’nın Bakü Havalimanı'nda projelendirdiği yeni hava trafiği kontrol sisteminin ana hedefi bölgeyi merkezi konum haline getirmek. Son zamanlarda bölgedeki yoğun turist kapasitesine cevap vermek ve yoğunlaşan hava trafiğini düzenlemeyi hedefleyen proje Indra tarafından bölgenin şartlarına özel olarak geliştirildi. Geliştirilen sistem sayesinde daha çok uçuş idare edilebilirken, güvenli ve akıcı bir trafik planlaması imkanı oluşuyor. Sesli iletişim sistemi sayesinde güvenlik seviyesini artırılırken buna ek olarak konfigürasyon esnekliği de sağlanıyor.

Indra’nın Bakü Havalimanı'nda uygulamaya hazırlandığı yeni teknolojisi Polonya, Ukrayna, Lituanya ve Bosna Hersek gibi ülkeleri kapsayan Doğu Avrupa’nın ardından Türkiye, Hindistan Moğolistan ve Çin’i kapsayan Asya kıtasında ana hava trafiğini kontrol teknolojisini daha da güçlendiriyor. 

INDRA'NIN YENİ HEDEFİ BAKÜ HAVALİMANI

Yorumlar

Rauf ~ 12 yıl önce
Bu arada AZANS "Azerbaijan Air Navigation Services" demek oluyor. Bununla ilgili wikipedia yardımıyla detaylı bilgi alabilirsiniz. Saygılarla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000