20 Aralık 2009, Pazar 10:11:59

ILS REZALETİ SON SÜRAT

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen'in girişimlerine rağmen bir türlü çalıştırılamayan ILS cihazı uçak seferlerini iptal ettiriyor.
  • sorun neden çalışmadığından ziyade ne kadar süredir çalışmadığı. bu ayrıntıya da dikkat lütfen...
  • Çok bilenlere, ILS çalışmasının hava koşullarıyla ne alakası var. sıcakda yada yagmurda daha iyi mi çalısıyor. :)) kurum çalışmayan parca ile ilgili çalışmasını yapıyordur. (localizer-glide path-marker) neyse çok uzun anlatmaya gerek yok. kurumu zan altında bırakmak isteyen ve cihazı bilmeyen birinin uydurması, haber yapılmasa bile olurmuş.
  • Bu ILS cihazı zaten sisli havalarda inişe yardımcı olması içindir. Sis nedeniyle çalışmasında sorun oluyorsa bu nasıl bir ILS tir acaba?
  • merkezde bu işlerle kaç kişi ve nasıl ilgileniyor acaba? bir sıkıntı olduğu açık...
  • seyrüsefer altyapısınını en önemli parçalarından ILS konusu tam bir trajediye dönüşmek üzere. hesap sorulmazsa çok kötü şeyler yaşanabilir. böyle gitmememli.
  • fakıbaba ya gönderme yapıcagınıza urfaya havaalanı yapılması en saçma yere havaalanı yapanları suçlasanıza urfada hava normalken orda sisten gözgözü görmüyor urfada rakım 513 ken yapılan yerde 900 metre gitmişler tepeye havaalanı yapmıişlar 93 yılında karar verilmiş yapımına acaba kimler kaymagını yedi bu arsaların o dönemde sanki eski havaalanının pisti ve terminali genişletilse olmuyordu yazık benim urfama yazık çektiğimiz ve çekiceğimiz çileye
  • Şaka yapıyorsunuz herhalde? Neden doğru dürüst çalışmıyorlar? Daha açık yazabilir misiniz?
  • LÜTFEN BİR BAKIN ÜLKEMİZDEKİ HANGİ HAVALİMANINDAKİ ILS CİHAZI DOĞRU DÜRÜST ÇALIŞIYOR HEMEN BİR İÇ HAT NOTAMI ALINDA BAKIN LÜTFEN DHMİ YETKİLİLERİ NEDENSE ÇÖZÜM ÜRETMEMEKTE ISRARLILAR AMA BU CİHAZLARIN PARASI HEM YOLCULARDAN VE HEMDE HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDEN FAZLASI İLE ALINMIŞTIR VERİLMİŞ OLAN YAKLAŞMA,KONMA, KONAKLAMA PARALARI NEREYE GİDİYOR DERSİNİZ ??
  • akp urfada seçimleri kazanamayıp fakıbaba akp ye rest çekince yine kabak urfalıya patladı, sittin sene takılmaz o cihaz.
  • Ne biçim anlaşma yapılmış. Ben DHMİ Genel Müdürü olsam, bu başarısızlık üzerine hemen istifa ederim. Milletvekili de bir ilginç. Yüklen Ulaştırma Bakanına gereğini yaptır. Sanki iki ayrı ayrı paretilerden. Ayıp yahu. Bu istifa müessesi niçin çalışmıyor anlayamıyorum. Şeref, Haysiyet, utanma gibi duygularımızı da kaybettik.

Dün ve bugün uçak seferlerinin iptal olmasına neden olan SİS nedeniyle yolcular havaalanlarında çıldırma noktasına geldi.

Bu arada ILS cihazı ile ilgili yeni bir iddia daha atıldı. GAP havaalanına takılan ve 2 yıldır çalıştırılamayan ILS cihazının havaalanı üzerindeki yoğun siste pek işe yaramayacağı iddia edildi.

Adını açıklanmasını istemeyen bir havaalanı yetkilisi 2 yıl önce alınan ve bir türlü çalıştırılamayan ILS cihazının Şanlıurfa'daki hava koşullarına uygun olmadığını dile getirdi.

ILS cihazı çalıştırılsa dahi yoğun SİS nedeniyle Uçaklarla irtibat kurulamayacağını dikkat çeken yetkili havaalanına farklı bir projenin uygulanması gerektiğini aktardı.

Şanlıurfa'dan uçakların uçmaması nedeniyle bir çok yolcu rezervasyonunu Gaziantep veya Diyarbakır'a yaptırmaya başladı.

Sanliurfa.com

ILS REZALETİ SON SÜRAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
sorun neden çalışmadığından ziyade ne kadar süredir çalışmadığı. bu ayrıntıya da dikkat lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok bilenlere, ILS çalışmasının hava koşullarıyla ne alakası var. sıcakda yada yagmurda daha iyi mi çalısıyor. :)) kurum çalışmayan parca ile ilgili çalışmasını yapıyordur. (localizer-glide path-marker) neyse çok uzun anlatmaya gerek yok. kurumu zan altında bırakmak isteyen ve cihazı bilmeyen birinin uydurması, haber yapılmasa bile olurmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ILS cihazı zaten sisli havalarda inişe yardımcı olması içindir. Sis nedeniyle çalışmasında sorun oluyorsa bu nasıl bir ILS tir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
merkezde bu işlerle kaç kişi ve nasıl ilgileniyor acaba? bir sıkıntı olduğu açık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
seyrüsefer altyapısınını en önemli parçalarından ILS konusu tam bir trajediye dönüşmek üzere. hesap sorulmazsa çok kötü şeyler yaşanabilir. böyle gitmememli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
fakıbaba ya gönderme yapıcagınıza urfaya havaalanı yapılması en saçma yere havaalanı yapanları suçlasanıza urfada hava normalken orda sisten gözgözü görmüyor urfada rakım 513 ken yapılan yerde 900 metre gitmişler tepeye havaalanı yapmıişlar 93 yılında karar verilmiş yapımına acaba kimler kaymagını yedi bu arsaların o dönemde sanki eski havaalanının pisti ve terminali genişletilse olmuyordu yazık benim urfama yazık çektiğimiz ve çekiceğimiz çileye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şaka yapıyorsunuz herhalde? Neden doğru dürüst çalışmıyorlar? Daha açık yazabilir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
LÜTFEN BİR BAKIN ÜLKEMİZDEKİ HANGİ HAVALİMANINDAKİ ILS CİHAZI DOĞRU DÜRÜST ÇALIŞIYOR HEMEN BİR İÇ HAT NOTAMI ALINDA BAKIN LÜTFEN DHMİ YETKİLİLERİ NEDENSE ÇÖZÜM ÜRETMEMEKTE ISRARLILAR AMA BU CİHAZLARIN PARASI HEM YOLCULARDAN VE HEMDE HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDEN FAZLASI İLE ALINMIŞTIR VERİLMİŞ OLAN YAKLAŞMA,KONMA, KONAKLAMA PARALARI NEREYE GİDİYOR DERSİNİZ ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
akp urfada seçimleri kazanamayıp fakıbaba akp ye rest çekince yine kabak urfalıya patladı, sittin sene takılmaz o cihaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne biçim anlaşma yapılmış. Ben DHMİ Genel Müdürü olsam, bu başarısızlık üzerine hemen istifa ederim. Milletvekili de bir ilginç. Yüklen Ulaştırma Bakanına gereğini yaptır. Sanki iki ayrı ayrı paretilerden. Ayıp yahu. Bu istifa müessesi niçin çalışmıyor anlayamıyorum. Şeref, Haysiyet, utanma gibi duygularımızı da kaybettik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000