28 Temmuz 2011, Perşembe 08:17:12

İLK YOLCULAR HACI ADAYLARI OLACAK

Anadolu’nun bir çok kentine sivil havaalanını merkezi bütçeden yapan hükümet, en çok vergiyi topladığı Kocaeli’de havaalanı yapma işini yerel bütçeden yapmaya çalışıyor. Cengiz Topel Havaalanı öngörülen sürede bitmediği gibi, ilk uçuşun ne zaman yapılacağı konusunda da kesin bir şey söylenemiyor.
  • Yanıltıcı olmasın; buraya bir havaalanı kurulmuş değil !! Zaten varolan C.Topel askeri havalimanında pistin diğer ucuna resimde gördüğünüz terminal binası ,apron ve taxi yolu ilave edilmiştir.Tarifeli seferler olması zaten söz konusu değil, İzmit'ten her dakika p..s havayollarının servis minibüsleri çalışıyor ve S.Gökçen sadece 30dk mesafede. Küçücük bir bina ,herhangi bir fabrikaya söyleselerdi o bile bağış olarak yapardı.Ama bunu Kocaeli Belediyesi kendi imkanlarıyla yaptı!! Uzun sürmesi ise askerlerin bu işe pek olumlu bakmaması yüzünden oldu .Hayırlı olsun
  • Cengiz Topelin şu an ne kadar gerekli olduğu tartışılır. Ama bi havaalanını hareketlendirmek için hac yolcularından faydalanmak daha önce yanılmıyorsam Sabiha Gökçen için de uygulanmıştı. Gereksiz yatırım diye değerlendirilen Saw ilk gerçek hareketini hacı adayları ile görmüştü.
İzmit’in Kurtuluş Günü 28 Haziran’da ilk uçacağın kalkacağı açıklanan Cengiz Topel Havaalanı’nda çalışmalar hala devam ediyor. Havaalanı hedeflenen tarihte açılamadı. “Vatandaşlar burayı ne zaman kullanmaya başlayacak?” sorularına Vali Ercan Topaca yanıt verdi. Vali Topaca, “İlk uçuşlar Hac döneminde yapılacak. Hacı adaylarımızı Sabiha Gökçen Havaalanı’na ve Atatürk Havaalanı’na kadar yormayacağız. Onları Kocaeli’den yolcu edeceğiz” diye konuştu.

20 YIL ÖNCE YAPILMIŞTI
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Hava Üs Komutanlığı'nın konuşlandığı askeri amaçlı Cengiz Topel Havaalanı'nın yanında yaklaşık 20 yıl önce yaptırılan, ekonomik olmadığı için terk edilen sivil amaçlı Cengiz Topel Havaalanı'na ilk sivil uçağın haziran ayında ineceği açıklanmıştı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Bu seçim yatırımı değil, buraya ilk uçağı 28 Haziran’da indireceğiz” demişti.

(Özgür Kocaeli)
İLK YOLCULAR HACI ADAYLARI OLACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yanıltıcı olmasın; buraya bir havaalanı kurulmuş değil !! Zaten varolan C.Topel askeri havalimanında pistin diğer ucuna resimde gördüğünüz terminal binası ,apron ve taxi yolu ilave edilmiştir.Tarifeli seferler olması zaten söz konusu değil, İzmit'ten her dakika p..s havayollarının servis minibüsleri çalışıyor ve S.Gökçen sadece 30dk mesafede. Küçücük bir bina ,herhangi bir fabrikaya söyleselerdi o bile bağış olarak yapardı.Ama bunu Kocaeli Belediyesi kendi imkanlarıyla yaptı!! Uzun sürmesi ise askerlerin bu işe pek olumlu bakmaması yüzünden oldu .Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cengiz Topelin şu an ne kadar gerekli olduğu tartışılır. Ama bi havaalanını hareketlendirmek için hac yolcularından faydalanmak daha önce yanılmıyorsam Sabiha Gökçen için de uygulanmıştı. Gereksiz yatırım diye değerlendirilen Saw ilk gerçek hareketini hacı adayları ile görmüştü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000