12 Aralık 2009, Cumartesi 12:05:50

İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Amerikalı jet üreticisi Gulsftream, kullanımda olan G200 modelinin yerine geliştirdiği G250 modelinin ilk uçuşunu Tel Aviv, İsrail’de başarıyla gerçekleştirdi.
  • neden bin yıllık tarihi olan bir devlet bir millet bu kadar geride kalıyor.ıaı varsa türkiye'de tai var.sivil olsun - askeri olsun güzel vatanımızda havacılık alanında türk yapımı mamüller yok.daha ne kadar bekleyeceğiz.iş adamlarımız-zenginlerimiz-havacılığın bütün kademesindeki ilgili insanlar artik zamanı gelmedimi.hadi bir araya gelelim.her şeyi devletten beklemeyelim.herşeyimiz var.karar verelim .bir araya gelelim ve artık başlayalım.havacı

Geniş kabin ve orta menzil özelliklerine sahip olan G250 bugün Ben Gurion International Airport’dan havalanarak 32000 ft irtifaya ve 0,7 mach hıza ulaştı. 3 saat 21 dakika süren ilk uçuşta pilotlar jetin uçuş-kullanım kalitesini ve karakteristiklerini test etti ve bazı sistemlerin ilk kontrollerini gerçekleştirdi.

Israel Aerospace Industries (IAI) ‘nın baş test pilotu Ronen Shapira, uçuşun sorunsuz bir şekilde oldukça düzgün geçtiğini belirtti.

IAI ve Gulfstream test uçuş mühendisleri, IAI’ya ait Uçuş Telemetri Sistemi (Flight Telemetry System) yardımıyla test uçuşu sırasında uçak sistemlerini canlı olarak gözlemledi.

Gulfstream Başkan Yardımcısı Pres Henne, uçuşun bekledikleri gibi sorunsuz ve başarılı geçtiğini ve bundaki sonraki adımın 2011 yılında G250’yi müşterilere teslim etmeye başlamak olduğunu belirtti.

İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
neden bin yıllık tarihi olan bir devlet bir millet bu kadar geride kalıyor.ıaı varsa türkiye'de tai var.sivil olsun - askeri olsun güzel vatanımızda havacılık alanında türk yapımı mamüller yok.daha ne kadar bekleyeceğiz.iş adamlarımız-zenginlerimiz-havacılığın bütün kademesindeki ilgili insanlar artik zamanı gelmedimi.hadi bir araya gelelim.her şeyi devletten beklemeyelim.herşeyimiz var.karar verelim .bir araya gelelim ve artık başlayalım.havacı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000