29 Kasım 2008, Cumartesi 08:21:00

İlk uçuşunda arıza mı yaptı?

Çin'in kendi kaynaklarına dayanarak geliştirdiği ve patent hakkına sahip olduğu ARJ21-700 tipi ilk yolcu uçağı ilk uçuşunu Şanghay'da yaptı.
  • Sayın Vatandaş, siz Çin'i hep taklit ve uyduruk mallar üreten bir ülke olarak tanıyor olabilirsiniz ama bilginiz olsun Çinliler istedikleri taktirde en iyi Avrupalı veya Amerikan firmasından daha iyi ürün üretebilmektedirler. Bu nedenle dünyanın önemli markaları üretimlerini gönül rahatlığıyla Çin'de yaptırmaktalar. Örnek mi? Piyasada yeri olan büyük markaların (Phillips, Sony, Toshiba v.b.) LCD televizyonların arkasındaki üretim etiketine bir bakıverin, Made in P.R.C. (Çin Halk Cumhuriyeti'nde Yapılmıştır)yazısını göreceksiniz.
  • 12 bin metre yukarda ve Çin üretimi bir uçakta olmak.aman Allah ım felaket.

Şanghay Uçak Fabrikasında üretilen uçağın ilk uçuşundaki üç pilottan biri olan Cao Peng, yaklaşık bir saat süren uçuşta "uçakta her şeyin normal, ucusun da pürüzsüz olduğunu" söyledi. Ancak Şinhua haber ajansının bildirdiğine göre, güvenlik açısından bu uçuşta en fazla 900 metreye çıkıldı. Xiang Feng, yani Uçan Anka Kuşu adlı uçağın menzili 3 bin 700 kilometre ve yükselebileceği en yüksek seviye ise 11 bin 900 metre. Uçak 90 yolcu kapasiteli.

Uçak aynı zamanda Avrupa ve Amerika’ya satılacak ilk Çin uçağı olma özelliğini de taşıyor. Yetkililer şu ana kadar 27 milyon dolar değerindeki uçak için 25'i Amerikan General Electric şirketine olmak üzere 208 adet sipariş aldıklarım açıkladı. Yakıt tasarrufu sağlayan uçağın halen yakın ve orta mesafelerde 140 kişilik uçakların kullanıldığı Çin'de bilet fiyatlarını yüzde 8-10 oranında düşürmesi bekleniyor. Çin uçakları şimdiden Batı piyasasına girdi. Çin Ticari Uçaklar Limited Şirketi ile ABD’ye ait GE Ticari Havalık Hizmetleri Şirketi (GECAS) arasında bu ayın başında 25 adet Çin yapımı ARJ21-700 tipi uçağının alımı konusunda anlaşma imzalandı. Böylece, tasarımıı ve üretimi Çin’e ait olan kısa ve orta mesafeli turbo motorlu ARJ21-700 tipi uçaklar ilk kez Batı piyasasına girmiş oldu.

 

İlk uçuşunda arıza mı yaptı?

Yorumlar

OpsOcc ~ 15 yıl önce
Sayın Vatandaş, siz Çin'i hep taklit ve uyduruk mallar üreten bir ülke olarak tanıyor olabilirsiniz ama bilginiz olsun Çinliler istedikleri taktirde en iyi Avrupalı veya Amerikan firmasından daha iyi ürün üretebilmektedirler. Bu nedenle dünyanın önemli markaları üretimlerini gönül rahatlığıyla Çin'de yaptırmaktalar. Örnek mi? Piyasada yeri olan büyük markaların (Phillips, Sony, Toshiba v.b.) LCD televizyonların arkasındaki üretim etiketine bir bakıverin, Made in P.R.C. (Çin Halk Cumhuriyeti'nde Yapılmıştır)yazısını göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 15 yıl önce
12 bin metre yukarda ve Çin üretimi bir uçakta olmak.aman Allah ım felaket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000