18 Haziran 2011, Cumartesi 08:30:57

İLK UÇUŞ NE ZAMAN?

Cengiz Topel Havalimanı'nda incelemelerde bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Cengiz Topel Havaalanının İzmit'in kurtuluş olan 28 Haziran tarihinde açılarak ilk uçuşun yapılacağını söyledi...
Kocaeli'nin Kartepe İlçesi sınırları içersinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Karakol ve küçük nakliye uçaklarının yanı sıra helikopterlerin de üs olarak kullanıldığı Cengiz Topel Havalimanı'nda incelemelerde bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Cengiz Topel Havaalanının İzmit'in kurtuluş olan 28 Haziran tarihinde açılarak ilk uçuşun yapılacağını söyledi. 
 
İzmit'te 20 yıl önce projelendirilen, ekonomik olmadığı gerekçesiyle atıl bırakılan ve Marmara Depremi'nde de hasar görünce kaderine terk edilen Cengiz Topel Havalimanı sivil havacılığa açılacak. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca bugün Havalimanındaki çalışmaları yerinde inceledi. Cengiz Topel Havalimanı'nın planlandığı tarihte açılacağını söyleyen Bakan Ergün, "Cengiz Topel Havaalanını Haziran 25'inde müteahit firma Devlet Hava Meydanlarına tamamen teslim edecek. Devlet Hava Meydanlarıda hazırlıklarını sürdürüyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile birlikte hem Anadolu Jet hem de diğer sivil havacılık şirketlerinin nerelere uçuş yapılacaklarının planlamaları yapılıyor. 28 Haziran tarihiyle büyük bir aksaklık olmazssa ilk uçuş yapılacak. " dedi. 
 
HAC DÖNEMİNDE CİDDİ BİR YOLCU TRAFİĞİ OLACAK 
 
28 Haziran tarihinde yapılacak uşuçun ardından önemli bir de yoğunluk yaşanacağını söyleyen Ergün, "Hac mevsiminde ciddi bir yolcu trafiği oluyor. Burası Doğu Marmara'nın bölgesel bir hava hüviyetini kazanmış olacak. Yalova, Kocaeli, Adapazarı, Düzce, Bolu ve Bilecek istikametine kadar geniş bir nufus yapısının bölgesel havalanı niteliğini taşıyacak. Ayrıca yaz ayları olması nedeniyle bir çok insan tatil için de havalanı kullanıyor. Eğe, Akdeniz ve Karadeniz bölgesine buradan ciddi uçuşlar olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle hızlı bir şekilde havalanını 28 Haziran İzmit'in kurtuluşu tarihinde açmayı planlıyoruz. " diye konuştu. 
 
CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR 
 
Bakan Ergün Sivil Havacılık ve Devlet Havalimanları uçuş kapasitesi çalışmalarını yaptıklarını ve bölgede ciddi bir potansiyel olduğunu söyledi. Sabiha Gökçen Havalimanı da ciddi bir kapasiteye ulaştığını ifade eden Ergün konuşmasına şöyle devam etti: 
 
"Sabiha Gökçen Havalanında yoğunlaşmalar yaşanmaya başladı ve İstanbul'da 3. havalimanı yapılması için çalışmalar sürdürülüyor. Büyük bir potansiyel var burada. Türkiye'nin her yerinde son dönemlerde havayolu taşımacılığında büyük gelişme var. İnsanlar otobüs yolculuğuyla 18-20 saat yolculuk yerine otobüs fiyatına 1-2 saatte yolculuk yapmayı tercih ediyorlar. Bu bölgede sadece Kocaeli'nin nufusu 1. 5 milyon, komşu illerle birlikte 5 milyona yakın hitap edecek bir havalimanı burası. 5 milyon da iyi bir potansiyel. Eminim Türkiye'nin bir çok yerine buradan uçuş yapılabilecek. " 
 
ATIL KAPASİTE HAYATA GEÇİYOR 
 
Havalanının aktif hale getirilmesi için bir yıl önceden planlama yapıldığını söyleyen Bakan Ergün, "Burası askeri bir havalimanıydı. Deniz Kuvvetleri'nin eğitim uçuşları için kullanılan bir yerdi. Uzun bir müddet askeri havalimanı olması açısından sivil havacılığa açılamadı. Bir teşebbüs yapıldı fakat başarılı olamadı. Bizde iktidara geldiğimiz dönemde baktık ve havacılığın yeni yeni geliştiği dönemde bunlar ele alındı. Buradaki atıl kapasiteyi hayata geçirmeyi yaklaşık 1 yıl önce planladık. Hızlı bir şekilde yapımına başladık ve bir hafta sonra 25 inde mütahait burayı Devlet Hava Meydanlarına teslim edecek. " dedi. 
 
Bakan Nihat Ergün Cengiz Topel Havalanını inceleme gezisinin ardından karayolu ile Ankara'ya döneceği öğrenildi.
İLK UÇUŞ NE ZAMAN?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000