16 Eylül 2013, Pazartesi 08:51:50

İLK UÇUŞ 2 YOLCUYLA YAPILDI!

Irak'ın Erbil kenti ile Gaziantep arasında karşılıklı ilk uçak seferi gerçekleştirildi.
  • GAZİANTEP - ERBİL SEFERİNİN BAŞLADIĞINA AİT BİLBOARLARDA HİÇ REKLAM YOK. REKLAM KONUSU UÇAK SEFERLERİ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR. BU ARADA BUSEFERLERE AİT İNTERNETTEN BİLET SATIŞI HENÜZ GÖZÜKMÜYOR. DİĞER BİR HUSUS SEFER SAYISI VE SAATLERİ YETERLİ DEĞİL GAZİANTEP DEN SABAH ERKEN GİDİŞ OLSA İŞ ADAMLARIMIZ SABAH ERKENDEN İŞLERİNE BAŞLARLAR.
  • bu uçakla uçulmaz....THY dısında hiçbir uçaklada uçulmaz zaten...
  • Bunun gibi her haberin altına Gaziantep - Erbil seferi isteyenlere duyurulur. Sadece 2 yolcu...

Irak Havayolları'na ait CRJ 900 tipi uçak, saat 20.45'te Gaziantep Havalimanı'na indi. Erbil'den Gaziantep'e 2 yolcuyla gelen uçak, Irak'ın Gaziantep Başkonsolusluğu yetkilileri ve Irak Havayolları'nın Türkiye temsilcileri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından uçuş ekibi, gerçekleştirilen ilk sefer dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti.

Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Al Dabbagh, yaptığı açıklamada, ilk uçuşun iyi bir başlangıç olması temennisinde bulundu.

Özellikle iş adamlarına çok kolaylık sağladıklarına inandıklarını belirten Dabbagh, şunları söyledi:

"Gaziantep Başkonsolosluğu olarak bu konuda elimizden geleni yaptık. İyi bir sonuca vardığımıza, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan iyi bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Karşılıklı seferlerin başlamasının ekonomik açıdan da iyi bir etki yaratacağına inanıyorum. Önceden iş adamları Gaziantep'ten Irak'a gitmek istediklerinde karayolunu kullanmak zorunda kalıyorlardı ve en az bir günlerini alıyordu. Şimdi bir saatte Erbil'den Gaziantep'te olacaklar. Bunun da iyi bir başarı olduğunu düşünüyorum."

Irak Havayolları Türkiye temsilciliğini yürüten tur firmasının Türkiye müdürü Şebnem Aslı Topçu ise aylar süren çalışmanın neticesini aldıklarını vurguladı.

Amaçlarının ilk etapta iki gün olan seferleri yüzde yüz doluluk oranına ulaşarak haftaya yaymak olduğunu belirten Topçu, "Ticari anlamda Erbil ile Gaziantep arasındaki ilişkiler zaten çok güçlü. Bu ilişkilerin daha da artması için uğraşıyoruz. Karayolu yolculuğunun uzun ve bazı dönemlerde güvensiz olması nedeniyle, bir saat uçuş süresiyle daha çok gidiş geliş olacağına inanıyorum. Amacımız Türkiye'de Irak Havayolları'nı en iyi şekilde temsil etmek. Bunu Ankara ve İstanbul'da en iyi şekilde yapıyoruz.  İnşallah her şey daha da güzel olacak."

Törenin ardından uçak, Erbil seferini gerçekleştirdi.

Erbil-Gaziantep arasındaki uçuşlar pazar ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün yapılacak. Erbil'den saat 20.00'de kalkacak uçak, Gaziantep'ten saat 22.00'de hareket edecek.

İLK UÇUŞ 2 YOLCUYLA YAPILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

erbil seferleri ~ 11 yıl önce
GAZİANTEP - ERBİL SEFERİNİN BAŞLADIĞINA AİT BİLBOARLARDA HİÇ REKLAM YOK. REKLAM KONUSU UÇAK SEFERLERİ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR. BU ARADA BUSEFERLERE AİT İNTERNETTEN BİLET SATIŞI HENÜZ GÖZÜKMÜYOR. DİĞER BİR HUSUS SEFER SAYISI VE SAATLERİ YETERLİ DEĞİL GAZİANTEP DEN SABAH ERKEN GİDİŞ OLSA İŞ ADAMLARIMIZ SABAH ERKENDEN İŞLERİNE BAŞLARLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu uçakla ~ 11 yıl önce
bu uçakla uçulmaz....THY dısında hiçbir uçaklada uçulmaz zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi uçakla ~ 11 yıl önce
Hangi uçakla uçulur peki? bu uçakla uçulmaz dediğiniz CRJ900 sınıfının en modern ve güvenli uçağı. Kanadalı imalatcı BOMBARDIER Inc. tarafından üretilen Dünya devleri AIR FRANCE, KLM, LUFTHANSA gibi devlerin bölgesel uçuşlarda en çok tercih ettiği uçak.
görengöz ~ 11 yıl önce
Sizin bu işten anlamadığınız belli ne artısı var thy nin diğer şirketlerden ben size söyleyeyim biraz daha geniş koltuk azcık belki ikram farkı ona görede bi misli fazla ücret bunun dışındaki konularda sunex atlas pegasus bence thy den çok daha düzgün uçak uçuruyorlar
Kemal ~ 11 yıl önce
Bunun gibi her haberin altına Gaziantep - Erbil seferi isteyenlere duyurulur. Sadece 2 yolcu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000