29 Kasım 2012, Perşembe 08:53:45

İLK TÜRK UÇAK GEMİSİNE DOĞRU

Türk donanmasının açık deniz üssü olması planlanan uçak gemisi projesi, Kış Şûrası gündemine alındı. Beş yılda inşa edilecek 140 metre uzunluğa 24 bin ton ağırlığa sahip geminin maliyeti, yaklaşık 1.5 milyar doları bulacak
  • gereksiz gereksiz atraksiyonlar,kimin parasını harcıyorsa bu adamlara hatırlatmalı birileri,ilk önce doğu sınırları güçlendirilsin,açıkta kıbrıs var kullanırsın zaten..
  • 140m ucak gemisi biraz kisa degil mi? Nimitz sinifi ucak gemileri 300m'nin uzerinde.
  • Gemiyi yaptın, üzerine ne indireceksin? F-16 mı? En az 100 uçak daha satın alacaksın. Kimden? ABD. Nerede kullanacaksın? Kim karlı çıkar bu işten? Türkiye olmadığı kesin.
  • Bu zamana kadar denilenlerin çoğu yapıldı ssm lığının vizyonu çok geniş....
  • daha öncede tank yapamaz bunlar diyenlerde sizlersiniz ama adam yaptı sev sevme adam bi şeye tutturunca vargecmiyor
  • airporthaber.com kiniyorum cünkü tarafsiz bir havacilik bir sitesi degil. yaklasik 2aydir yorumlari okuyorum ve durmadan dine hükümete islama hakaret ediliyor nazikce malesef. ya politika yorumlari silersiniz yada ANAAIR CHPPORT.COM koyarsiniz olur biter. körler sagirlar birbirlerini agirlar.
  • Nereden nasıl gündem yaratacaklarını şaşırdılar. Biz bunlarla oyalanırken yandaşlar ceplerini doldurup, duruyor. Bu arada yandaş destekcileri de Taksime camii, Çamlıcaya camii , okullara çarşaf ile oyalanıyor. Giren de millete çıkan da millete...
  • Türk Ucakgemisi boyutlari italyan ucakgemisine benziyor. Giuseppe Garibaldi ucakgemisi uzunlugu 180metre.
  • Haberi okuyunca bende nefes darlığı başladı. Uçak gemisi ile nakliye yapan ilk ülke biz olacağız herhalde. Steinway piyanonun üzerinde tam tam çalmak gibi bir şey. Haberden anladığım kadarıyla hizmete girdiğinde uçak gemimizin üzerinde uçak da olmayacak :) Ayrıca sadece savaş dışı kullanılacakmış !! Bir de şu 140 m'lik boy problemi var. Çin'in yeni hizmete soktuğu uçak gemisinin pisti 300 m!140 m'ye hangi uçağı indirip kaldıracaksınız ? Ayrıca Türkiye'nin askeri açıdan koruması gereken okyanus ötesi çıkarı yok. Dolayısıyla bildiğimiz anlamda uçak gemisine ihtiyacı da yok. Askeri tehditler Akdeniz çevresinde. Oralara da K-135 uçaklarıyla destekli hava operasyonu düzenleyebilirsiniz. Bence söz konusu proje daha küçük boyutlarda, dizayn ve yapı olarak farklı daha çok ''Heliport'' tarzı kullanılacak, üzerine ATAK T-129 helikopterleri, belki de dikine iniş-kalkış yapabilen F-35B uçaklarıyla destekli ''hibrid'' yapıda bir gemi. Doğrusu böyle bir gemi TSK'nın operasyon kabiliyetini arttırır
  • uçak gemisi ile nakliye ancak tayyibanların kafasından çıkar zaten. ayrıca uçak gemisinden kalkacak uçağın nerede? A400M projesinde çekilenler oldu, geri ihale kime kaldı dersiniz? atak projesinin sonucu? F35 vardı nooldu sertifikasyon çalışmaları? Ama hepsinden önce çılgın boğaz kanalı, yerli otomobil ve yerli uçağı görelim. üfürüp üfürüp unutuyorlar. thk nin de ilave yerli uçak projeleri vardı. Hepsini geçtim hızlı tren ne oldu? karadeniz sahil yolu ne oldu,çöküyor, etrafındakileri sel götürüyor haber yapıyorlar mı? bunların her işi haramzadelik olduğundan fayda getirmesi mümkün değildir.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), uçak gemisi projesi Kış Şûrası'nda ele alınacak. TSK'nın 10 yıllık stratejik öncelikleri arasında yer alan uçak gemisi projesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği 30 Kasım'daki Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) gündeme gelecek. TSK'nın harbe hazırlık ve ihtiyaçlarının görüşüleceği YAŞ'ta uçak gemisinin alımıyla ilgili dosya da değerlendirilecek. Konunun yine aralık ayında düzenlenecek Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin gündemine gelmesi bekleniyor. Deniz Kuvvetleri'nin 140 metre uzunluğunda, 24 bin tonluk uçak gemisine sahip olması planlanıyor. Gemi, Türk donanmasının açık deniz üssü olacak.

SAVAŞ DIŞI KULLANILACAK

Uçak gemisiyle muharip amaçlar değil, daha çok ulaşım ve taşıma kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Deniz Kuvvetleri'nin 140 metre uzunluğunda, 24 bin tonluk bir uçak gemisine sahip olması planlanıyor. Geminin maliyeti yaklaşık 1.5 milyar dolar (2 milyar 700 milyon TL) olarak öngörülüyor. Geminin 5 yılda inşa edilebileceği ve testlerin ardından 6-7 yıl içinde hizmete alınabileceği belirtiliyor. Dünyada sayılı ülkelerin sahip olduğu uçak gemisi, bir nevi yüzen ordu olacak. Öncelikle insani amaçlar için kullanılacak gemide sağlık ekiplerinin görev yapacağı bir hastane kurulacak. Kriz ortamlarında kullanılacak geminin TSK'nın deniz üssü olması planlanıyor. İlk etapta 8 helikopter, 100 araç ve yaklaşık 1000 personel taşıma kapasitesindeki gemi, uçakların da iniş kalkış yapabileceği şekilde düzenlenebilecek. Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari bir tabur büyüklüğünde bir kuvveti ana üst desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal edecek. Benzer gemiler dünyada yalnızca 7 ülkenin donanmasında yer alıyor. Savaş zamanında düşmanların korkulu rüyası olan bu gemiler, deprem gibi doğal afetlerde de en önemli can kurtarma araçlarının başında yer alacak. Ana görev fonksiyonu "Kuvvet Aktarımı" ve "Amfibi Hareket" olarak tanımlanan gemiler, yılda 2 bin saatlik seyir yapabiliyor. Gemiler ABD, İngiltere, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin donanmalarında bulunuyor.

İLK TÜRK UÇAK GEMİSİNE DOĞRU

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
gereksiz gereksiz atraksiyonlar,kimin parasını harcıyorsa bu adamlara hatırlatmalı birileri,ilk önce doğu sınırları güçlendirilsin,açıkta kıbrıs var kullanırsın zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kisa ucak gemisi ~ 11 yıl önce
140m ucak gemisi biraz kisa degil mi? Nimitz sinifi ucak gemileri 300m'nin uzerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAT III ILS ~ 11 yıl önce
Gemiyi yaptın, üzerine ne indireceksin? F-16 mı? En az 100 uçak daha satın alacaksın. Kimden? ABD. Nerede kullanacaksın? Kim karlı çıkar bu işten? Türkiye olmadığı kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denilipte... ~ 11 yıl önce
Bu zamana kadar denilenlerin çoğu yapıldı ssm lığının vizyonu çok geniş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
borajet ~ 11 yıl önce
daha öncede tank yapamaz bunlar diyenlerde sizlersiniz ama adam yaptı sev sevme adam bi şeye tutturunca vargecmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airporthaber.com ~ 11 yıl önce
airporthaber.com kiniyorum cünkü tarafsiz bir havacilik bir sitesi degil. yaklasik 2aydir yorumlari okuyorum ve durmadan dine hükümete islama hakaret ediliyor nazikce malesef. ya politika yorumlari silersiniz yada ANAAIR CHPPORT.COM koyarsiniz olur biter. körler sagirlar birbirlerini agirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Nereden nasıl gündem yaratacaklarını şaşırdılar. Biz bunlarla oyalanırken yandaşlar ceplerini doldurup, duruyor. Bu arada yandaş destekcileri de Taksime camii, Çamlıcaya camii , okullara çarşaf ile oyalanıyor. Giren de millete çıkan da millete...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak gemisi ~ 11 yıl önce
Türk Ucakgemisi boyutlari italyan ucakgemisine benziyor. Giuseppe Garibaldi ucakgemisi uzunlugu 180metre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvn-75 ~ 11 yıl önce
Yanlış,USS Harry S. Truman.
Nakliye ? ~ 11 yıl önce
Haberi okuyunca bende nefes darlığı başladı. Uçak gemisi ile nakliye yapan ilk ülke biz olacağız herhalde. Steinway piyanonun üzerinde tam tam çalmak gibi bir şey. Haberden anladığım kadarıyla hizmete girdiğinde uçak gemimizin üzerinde uçak da olmayacak :) Ayrıca sadece savaş dışı kullanılacakmış !! Bir de şu 140 m'lik boy problemi var. Çin'in yeni hizmete soktuğu uçak gemisinin pisti 300 m!140 m'ye hangi uçağı indirip kaldıracaksınız ? Ayrıca Türkiye'nin askeri açıdan koruması gereken okyanus ötesi çıkarı yok. Dolayısıyla bildiğimiz anlamda uçak gemisine ihtiyacı da yok. Askeri tehditler Akdeniz çevresinde. Oralara da K-135 uçaklarıyla destekli hava operasyonu düzenleyebilirsiniz. Bence söz konusu proje daha küçük boyutlarda, dizayn ve yapı olarak farklı daha çok ''Heliport'' tarzı kullanılacak, üzerine ATAK T-129 helikopterleri, belki de dikine iniş-kalkış yapabilen F-35B uçaklarıyla destekli ''hibrid'' yapıda bir gemi. Doğrusu böyle bir gemi TSK'nın operasyon kabiliyetini arttırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hurkus iner buna ~ 11 yıl önce
he he Hurkus biterse iner buna. Birde model ucak senligi yapilir cok guzel. Zaten bizim asker takimida cok sever model ucak senliklerini harika olur.
yavaş... ~ 11 yıl önce
uçak gemisi ile nakliye ancak tayyibanların kafasından çıkar zaten. ayrıca uçak gemisinden kalkacak uçağın nerede? A400M projesinde çekilenler oldu, geri ihale kime kaldı dersiniz? atak projesinin sonucu? F35 vardı nooldu sertifikasyon çalışmaları? Ama hepsinden önce çılgın boğaz kanalı, yerli otomobil ve yerli uçağı görelim. üfürüp üfürüp unutuyorlar. thk nin de ilave yerli uçak projeleri vardı. Hepsini geçtim hızlı tren ne oldu? karadeniz sahil yolu ne oldu,çöküyor, etrafındakileri sel götürüyor haber yapıyorlar mı? bunların her işi haramzadelik olduğundan fayda getirmesi mümkün değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyiban.... ~ 11 yıl önce
tayyiban bunu dusunuyor barı ..tarih dusununlerın degıl yapanları yazar... adımlarını atmıs ıste adamlar sen klavye basında hesap sor sadece?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000