22 Haziran 2011, Çarşamba 08:00:03

İLK KEZ ANADOLU KARTALI'NDA...

Anadolu Kartalı 2011/2 eğitiminin seçkin gözlemci günü ve basın turu, Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirildi...
Bu yıl ilk kez tatbikata Suudi Arabistan uçakları katıldı. 
 
Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Komutanı Kurmay Yarbay Fikret Çelik, uçuş öncesi brifing verdi. Eğitime Türkiye, Suudi Arabistan, ABD, İspanya ve Ürdün Hava Kuvvetleri'ne bağlı hava unsurları ile NATO Havadan İhbar Kontrol (HİK-AWACS) uçağının katıldığı bilgisini veren Eğitim Merkezi Komutanı Çelik, Suudi Arabistan'a ait hava unsurlarının ilk defa Anadolu Kartalı Eğitimi'nde bulunduğunu dile getirdi. 
 
10. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nde, bugüne kadar 29 eğitimin yapıldığını anımsatan Fikret Çelik, 13 ülke ile NATO unsurlarının yer aldığı eğitimlere, 17 binden fazla personel ile 2 binden fazla uçağın katıldığını söyledi. Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nin, dünyada bu çeşit eğitim veren üç merkezden biri, Avrupa'da ise tek merkez olduğu bilgisini veren Komutan Çelik, diğer eğitim merkezlerinin ise ABD ve Kanada'da bulunduğunu açıkladı. 
 
Eğitimlerde, pilotlara gerçek harekatta yaşayabilecekleri şartların sunulduğunu ifade eden Yarbay Çelik, Nisan ayında milli katılımla yapılan eğitimin şimdi ise uluslararası unsurların katılımı ile gerçekleştiğini söyledi. İki hafta sürecek eğitime binden fazla personel ile yüzden fazla uçağın katıldığını anlatan Yarbay Çelik, Anadolu Kartalı eğitimi ile milli ve yabancı unsurların birlikte hareket ettiklerini söyledi. Anadolu Kartalı 2011/2 eğitimine, Türk Hava Kuvvetleri'nden 31 jet, 4 destek uçağı, 2 helikopter, ABD'den 8 F-16, Suudi Arabistan'dan 8 F-15, İspanya'dan 6 F-16, Ürdün'den 3 F-16 uçağı ile NATO'ya ait AWACS uçağı yer aldı.
İLK KEZ ANADOLU KARTALI'NDA...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000