21 Mart 2015, Cumartesi 08:40:44

İLK KADIN F-16 PİLOTU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Erciyes Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin ilk F-16 kadın pilotu Berna Şen konuşmacı olarak katıldı.
  • Kim ne derse desin ben Berna kaptanımın önce insan olarak ne kadar iyi, işinde de bir o kadar da çok başarılı olduğunu biliyor ve başarılarının devamını dilerim.
  • XX E Benim vergilerim le haa. Senin vergilerin simit alıcak kadar biriktimi len tüysüz?
  • Şu asker-sivil, yerli-yabancı, pilot-kabin, o şirket-bu şirket tartışmalarını bıraksak artık. Herkes işini layıkıyla, en iyi şekilde yapmak için elinden geleni yapsın, vatanımızın her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyacı var. Ne zaman bu tartışmaları bırakabilirsek o zaman kalkınacağımıza inanıyorum. Allah sağlık versin, kaza-bela vermesin, gerisi boş.
  • Adamlık losyonu( kastım insanlık demek, yoksa cinsiyet ayrımcılığı değil) ve havacılık kültürü olmayanı asla Öğretmen, TRE yapmayın. Empati kuramayan, hele de CRM'i olmayanı Zinhar.
  • Hayatında uçurtma bile uçurtmayanlar yorum yazmış. Berna Kaptanım selam olsun tüm pilotlarımıza
  • TRE nin sorularindan rahatsiz olan tatli su baligi meslektasim..tre nin ne anlama geldigini bilmiyorsun sanirim? Tre imtihan eden demektir, ogreten degil..nasil bi nesil yetisiyor ki tre nin soru sormasini ego olarak algiliyor..konusmaya gelince mangalda kul birakmaz ama soru sormaya baslayinca kivirmaya baslar sonra da fail olunca , ben fail oldum demez hoca fail etti der..
  • Adam gibi uçmaya odaklanın a dostlar, insan gibi yaşamaya, hepsi geçer gider gülüşünüz, sesiniz, nefesiniz kalır şu dünyada, adaletli adil şerefli yöneticilerin elinde bu haksızlıklar olmazdı, olmasaydı bu çekememeZlikler, dedikodular, kahpelikler de olmaZdı, devran dönüyor işte bugün sanaysa yarın bana,dönmeyeydi hep haktan adilden şerefliden onurludan çalışkandan dürüstten sırdaştan arkadaştan yana olaydı pek eyiydi:(
  • Arkadasim sen yakinda isa kaptanla uctun o da seni "isa'nin fail ettikleri" kervanina ekledi sanirim..endise etme normal bi durum yakinda kendisi, onunde taksi yapan ucaktaki ekibi fail edecek..ust tipte de ektigini bicecek tabi...
  • Havacilik Meslek Yuksek okulu haricinde kimseyi almyacaksin-- gercek okulu orasi, askerleri ve diger fakulte veya lise mezunlarini almamak en dogru hareket tarzidir
  • Kadindan pilot olmaz tabiat olarak oncelikleri ve hedeflemeleri farkli, pilotluktada ilim olmaz, yuksek okul olayi; fakulte degil, yani kurallari yapmiyacan, ayrica tartismayacan, sadece varolan kurallara uyacan

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen ‘Havacılığın Kanatsız Melekleri’ isimli konferansın açılış konuşmasını yapan Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlke Türkmen, yüksekokuldaki kız öğrenci sayısının erkeklere oranla çok az olduğuna değinerek, Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleşen etkinliğin kadınların iş hayatındaki yerine dikkat çekmek için yapıldığını belirtti.

Türkmen, "İlk aşama eğitim aşaması ve bu aşamada bayan sayımız oldukça düşük, bu durumda havacılık sektöründe çalışan bayan sayısının az olmasına neden olmaktadır. Fakat son yıllardaki gözlemlerime dayanarak teknik bölümlere de bayanların ilgisinin arttığını söyleyebilirim. Umut ediyoruz ki sektörde ve eğitim alanında çalışan bayanların sayısı daha da artar." dedi.

Türkiye’nin ilk F-16 kadın pilotu Berna Şen, basın mensuplarına açıklama yaptı. Şen, "Bugünkü etkinlikte arkadaşlarımızın içindeki havacılık aşkını biraz hareketlendirmek istiyorum. Ben bu aşkı hiç kaybetmedim. Arkadaşlarıma da bunları anlatacağım. Havacılık kolay bir meslek değil çok ciddi ve fedakarlık isteyen bir iş ve bu fedakarlığı yaparken onları güdüleyen bir şeyler olması gerekiyor. Bu da onların motivasyonudur. Ve biraz da çalışma gerektiren, sürekliliği olan bir meslek, birbirini çok etkileyen bir operasyon içerisindesiniz. Birinin yaptığı şey diğerinin hayatını etkiliyor. Ve çok disiplin gerektiriyor. Bunun bilinciyle bu mesleğe girip bu yönde devam etmeleri gerekmektedir." şeklinde konuştu.

İLK KADIN F-16 PİLOTU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

sun ~ 9 yıl önce
Kim ne derse desin ben Berna kaptanımın önce insan olarak ne kadar iyi, işinde de bir o kadar da çok başarılı olduğunu biliyor ve başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
XX E Benim vergilerim le haa. Senin vergilerin simit alıcak kadar biriktimi len tüysüz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter artık ~ 9 yıl önce
Şu asker-sivil, yerli-yabancı, pilot-kabin, o şirket-bu şirket tartışmalarını bıraksak artık. Herkes işini layıkıyla, en iyi şekilde yapmak için elinden geleni yapsın, vatanımızın her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyacı var. Ne zaman bu tartışmaları bırakabilirsek o zaman kalkınacağımıza inanıyorum. Allah sağlık versin, kaza-bela vermesin, gerisi boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamlık losyonu( kastım insanlık demek, yoksa cinsiyet ayrımcılığı değil) ve havacılık kültürü olmayanı asla Öğretmen, TRE yapmayın. Empati kuramayan, hele de CRM'i olmayanı Zinhar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahahaha ~ 9 yıl önce
ya iphone kullanmayı biliyorsun da nosyon yazmayı bilmiyorsun :))) Allaaaaam ne kadar boş ve cahil insan var bu sektörde. Sadece havacılık kültürü yetmez . Bir kere duyuyorsunuz CRM MCC...ama ismen..içerik nedir diye sorsan anlatacak babayiğit kaç tane çıkacak...Azıcık genel kültür sahibi bir de Türkçe yazmayı öğrensen daha iyi olurdu. Yazdığın şeyler güzel ama losyonla merhemle sıvadın üstünü ;)
boldpilot ~ 9 yıl önce
Hayatında uçurtma bile uçurtmayanlar yorum yazmış. Berna Kaptanım selam olsun tüm pilotlarımıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tre ~ 9 yıl önce
TRE nin sorularindan rahatsiz olan tatli su baligi meslektasim..tre nin ne anlama geldigini bilmiyorsun sanirim? Tre imtihan eden demektir, ogreten degil..nasil bi nesil yetisiyor ki tre nin soru sormasini ego olarak algiliyor..konusmaya gelince mangalda kul birakmaz ama soru sormaya baslayinca kivirmaya baslar sonra da fail olunca , ben fail oldum demez hoca fail etti der..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRE ? ~ 9 yıl önce
Şunu söyleyebilirim siz bir pilot olamazsınız. Var sayalım ki pilotsun CRM ne kadar yoksun olduğun EGO larının tavan yaptığı yaptıklarını keyifle anlatış tarzından belli Diyelim ki TRE sadece imtihan eder ve soru sorar ise neden Türk sivil havacılığının bu kadar uçak kaza kırım sonucu belli oldu.. arkadaş kendisini itiraf etmiş belki kimleri idare ederken kimleri harcattığı ve bu kadar olayın arkasında o uçabilir imzaları atan kimlerin olduğu ? Hadi bakalım bunun cevabını ver de görelim kimliğini o zaman çözeriz.
trfo ~ 9 yıl önce
sen thy den başka yerde tre görmediğin için öyle sanıyorsun. işin kötüsü thy'nin bir kısım tre'leri de senin gibi olduğu için soru bankası gibi geziyorlar etrafta. tre gelir soru sorar, tri gelir soru sorar cn gelir o da soru sorar. peki kim öğretecek? oku öğren diyorsan o zaman soruyorum bu kadar adama ne gerek var? online bankadan sorsunlar soruları yapalım geçelim....
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adam gibi uçmaya odaklanın a dostlar, insan gibi yaşamaya, hepsi geçer gider gülüşünüz, sesiniz, nefesiniz kalır şu dünyada, adaletli adil şerefli yöneticilerin elinde bu haksızlıklar olmazdı, olmasaydı bu çekememeZlikler, dedikodular, kahpelikler de olmaZdı, devran dönüyor işte bugün sanaysa yarın bana,dönmeyeydi hep haktan adilden şerefliden onurludan çalışkandan dürüstten sırdaştan arkadaştan yana olaydı pek eyiydi:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tre ~ 9 yıl önce
Arkadasim sen yakinda isa kaptanla uctun o da seni "isa'nin fail ettikleri" kervanina ekledi sanirim..endise etme normal bi durum yakinda kendisi, onunde taksi yapan ucaktaki ekibi fail edecek..ust tipte de ektigini bicecek tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meslek ~ 9 yıl önce
Havacilik Meslek Yuksek okulu haricinde kimseyi almyacaksin-- gercek okulu orasi, askerleri ve diger fakulte veya lise mezunlarini almamak en dogru hareket tarzidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 9 yıl önce
Kadindan pilot olmaz tabiat olarak oncelikleri ve hedeflemeleri farkli, pilotluktada ilim olmaz, yuksek okul olayi; fakulte degil, yani kurallari yapmiyacan, ayrica tartismayacan, sadece varolan kurallara uyacan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000