21 Şubat 2012, Salı 08:30:46

İLK İNİŞ GERÇEKLEŞTİ...

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın başlattığı proje çerçevesinde 2010 yılında denize indirilen bin 700 tonluk arama kurtarma gemisine ilk helikopter iniş ve kalkış testleri başarıyla tamamlandı...
  • Türkiye artık kendi gemisini ve donanımını yapabilecek güce ulaştı.Savunma Snayii Müsteşarlığı ve hükümetin uyguladığı yerlileştirme kararları ülkemizi dahada iyi bir konuma getirecektir.Projeyi yapan RMK tersanesi yöneticilerini ve personelini aynı zamanda Helikopter Transfer Sistemini tamamen yerli olarak üreten ve gemiye uygulayan ENMARES HAVACILIK LTD. ŞTİ. ni ve Personelini kutluyorum. Ellerine sağlık diyorum.
  • neyi eleştirdiğini sen bile bilmiyorsun..bak kendi ağzınla söylüyorsun şimdiye kadar bize casa uçakalarını ve bunun gibi işe yaramaz araçları sattılar..şimdi biz yeni yeni bişeyler üretmeye başladık hala eleştiriyorsun..kendimiz üretirken eleştiri, dışardan alırken eleştiri..projeler yavaşmış, Amerika yıllardır çalışıyor hala f35 ler kusurlu..anlaşılan teknik personel veya mühendis değilsin..yoksa bu işlerin 3-5 yılda olmayacağını bilirdin..
  • Pilotlarimiz dunyanin en iyileri yaa.. Tebrikler.
  • askeri projeler çok ama çok yavaş ilerliyor.. bir de tutturdular ortak üretim yok yerli üretim nakliye uçağı projesi hala ortada yok neymiş airbus nakliye uçağı 400 m kanatlarını türkiye yapıyormuş veya her neyse sonuç hala uçak ortada yok.. adam gibi kaç tane ihtiyacıun var belirle amerikan hükümetine başvur c-17 nakliye uçağı satın alacam dersin bitti.. ingiltere, israil hollanda, japonya, avustuıralya bu şekilde yaptı.. döküntü casalarla uğraş dur kaç tanesi düştü neymiş efendim tai de üretilecekmiş al sana üretildi ne oldu yüzlerce özel kuvvetler askeri şehit oldu düştü uçak ne beklenir ki ama hala bir hareket yok sonra atak saldırı helicopteri ihalesi tam bir komedi 1995 yılından beri çöz
  • kıyı emniyetinin'de arama kurtarma helikopteri olması gereken birşey saygılar...
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, sahil güvenliğin öncelikli insani görevi olan denizde arama kurtarma faaliyetlerinin özellikle açık denizlerde ve ağır deniz ile hava şartlarında etkinlikle icra edilmesine imkan sağlamak maksadıyla "1700 Tonluk Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi" projesi başlatıldığı hatırlatıldı.

Proje kapsamında halen inşası devam eden dört adet gemiden ilki olan TCSG Dost'un 9 Haziran 2010 tarihinde denize indirildiği belirtilen açıklamada, halen seyir safhası kabul testlerine devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Açık denizde arama ve kurtarma harekatı icra etmenin yanı sıra yangın söndürme, çevre kirliliği ve kaçakçılığın önlenmesi gibi operasyonlarda da kullanılabilecek donanıma sahip olacak bin 700 tonluk sahil güvenlik arama kurtarma gemileri, helikopter iniş kalkış ve taşıma kabiliyetine de sahip olacaklardır. Bu kapsamda, projenin ilk gemisi olan TCSG Dost gemisine 7 Şubat 2012 tarihinde AB 412 EP Sahil Güvenlik helikopteri ile ilk defa gece ve gündüz şartlarında iniş ve kalkış testleri başarılı olarak icra edilmiştir" denildi. 


İLK İNİŞ GERÇEKLEŞTİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye artık kendi gemisini ve donanımını yapabilecek güce ulaştı.Savunma Snayii Müsteşarlığı ve hükümetin uyguladığı yerlileştirme kararları ülkemizi dahada iyi bir konuma getirecektir.Projeyi yapan RMK tersanesi yöneticilerini ve personelini aynı zamanda Helikopter Transfer Sistemini tamamen yerli olarak üreten ve gemiye uygulayan ENMARES HAVACILIK LTD. ŞTİ. ni ve Personelini kutluyorum. Ellerine sağlık diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
neyi eleştirdiğini sen bile bilmiyorsun..bak kendi ağzınla söylüyorsun şimdiye kadar bize casa uçakalarını ve bunun gibi işe yaramaz araçları sattılar..şimdi biz yeni yeni bişeyler üretmeye başladık hala eleştiriyorsun..kendimiz üretirken eleştiri, dışardan alırken eleştiri..projeler yavaşmış, Amerika yıllardır çalışıyor hala f35 ler kusurlu..anlaşılan teknik personel veya mühendis değilsin..yoksa bu işlerin 3-5 yılda olmayacağını bilirdin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotlarimiz dunyanin en iyileri yaa.. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
askeri projeler çok ama çok yavaş ilerliyor.. bir de tutturdular ortak üretim yok yerli üretim nakliye uçağı projesi hala ortada yok neymiş airbus nakliye uçağı 400 m kanatlarını türkiye yapıyormuş veya her neyse sonuç hala uçak ortada yok.. adam gibi kaç tane ihtiyacıun var belirle amerikan hükümetine başvur c-17 nakliye uçağı satın alacam dersin bitti.. ingiltere, israil hollanda, japonya, avustuıralya bu şekilde yaptı.. döküntü casalarla uğraş dur kaç tanesi düştü neymiş efendim tai de üretilecekmiş al sana üretildi ne oldu yüzlerce özel kuvvetler askeri şehit oldu düştü uçak ne beklenir ki ama hala bir hareket yok sonra atak saldırı helicopteri ihalesi tam bir komedi 1995 yılından beri çöz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kıyı emniyetinin'de arama kurtarma helikopteri olması gereken birşey saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000