17 Ağustos 2011, Çarşamba 07:21:05

İLGİNÇ YARIŞMA NEFES KESTİ

Moskova'da geleneksel olarak düzenlenen helikopter yarışmalarına farklı ülkelerden 29 ayrı takım katıldı.
  • Yarismanin videosunu veya linkini koyabilirseniz memnun oluruz. Saygilar
Nefes kesen mücadelelerde helikopterlerin kovaya su doldurup belirlenen bir platforma yerleştirmeleri ilgi gördü.

46. Rusya Helikopter Yarışları bünyesinde düzenlenen etkinlikte pilotlar dört farklı dalda yarıştı: Navigasyon, hedefli uçuş, ağırlık taşıma ve engelli uçuş. Uçma yeteneklerini sergileyen pilotlar etkinliğin en önemli bölümü olan kova ile su taşıma yarışmasında kıyasıya mücadele etti. Yarışmada mürettebatlar uçuş halinde fıçıdan kova ile su alarak daha sonra suyu dökmeden hazırlanan platforma kadar götürüp koymaları gerekiyordu. Yarışmayı Rusya'nın Sırzran bölgesinden gelen Mi-2 mürettebatı kazandı.

Kazanan takımın pilotları Viktor Degtyar ve Petr Vasilyev finalde, Almanya ve İsviçre şampiyonları Robinson-44 takımını yenmeyi başardı. Helikopterlerinin rakibin makinesinden neredeyse beş kat daha ağır olduğunu belirten Şampiyon pilot Vasilyev, “Bizim helikopter 3500 kiloluk askeri bir araç. Robinson ise 690 kiloluk ve bu tür yarışmalar için daha uygun.” diye konuştu. Co-pilot Degtyar ise kazanma nedenlerini tecrübeli olmalarına bağladı. Mi-2 helikopterlerinde 8000 saat uçuş tecrübesine sahip olduklarını belirten Degtyar ayrıca ikinci pilot ile uçuşlarda çok iyi anlaştıklarını kaydetti.

Robinson-44 pilotu Maksim Sotnikov ise kaybetmelerini finalden önce yapılan pilot değişikliğine bağladı. Sotnikov, “Partnerim sırtında sorun yaşadı bu yüzden pilotu değiştirmek zorunda kaldık. Yeni pilotla uçtuk, beraber uçma tecrübesine sahip olmadığımız için anlaşmakta zorlandık” şeklinde konuştu.
İLGİNÇ YARIŞMA NEFES KESTİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yarismanin videosunu veya linkini koyabilirseniz memnun oluruz. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000