08 Temmuz 2013, Pazartesi 14:38:24

'İKTİDARLAR KOLAY KOLAY GİTMİYOR'

Türk Hava Yolları'nda grev süreci devam ederken Emek Meclisi de Hava İş yönetimine talip olduğunu resmen açıkladı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ali Gülçiçek Başkanlığı'ndaki Emek Meclisi, neden aday olduğunu açıkladı...
  • Resimde Cpt.Erdal Dilaver ve Tekn.Bucan Colak cok iyi ve sevilen kisilerdir, onlarin sayesinde basaricaklar..
  • Sonunda doğru bir kadro bu işe soyunmuş görüyorum. Fotoğraflardan sorduğum ve tanıdığım kadarıyla geçmişleri pırıl pırıl arkadaşlar hepsi. İşin güzel kısmı her birimden karma bir ekip oluşmuş. Başta BT'den Ali arkadaşımız, Genel Müdürlükten CEM Bey, Recep Bey, Adem ve Gül kardeşimiz, Uçuş İşletmeden Erdal Kaptan, Kabin'den İzzet, Gülperi, Burak, Kaan kardeşimiz, en önemlisi Teknik'ten Alp arkadaşımız ve Bucan kardeşimiz daha da güzeli Ankara'dan Yasin arkadaşımız ve yanılmıyorsam ekibi, Antalya'dan emektar Hasan arkadaşımız daha ismini sayamadığım diğer arkadaş ve kardeşlerimin hepsine yolunuz açık olsun Allah utandırmasın diyorum. Bu sefer bu ekip gerçekten güçlü ve yerine oturmuş gözüküyor. İnşallah bu güç siz yanlış yerlere götürmez. Bu toplum sizden çok şey bekliyor bunu sakın unutmayın. Dediğiniz gibi olsun, güneş yeniden doğsun ve birlikte kazanalım...
  • Emek meclisi bildiri dağıttı bugün. Kendimizi ve yapmak istediklerimizi anlattık. kabin ve kokpitte personelimizin ilğisi olağan üstü. arkadaşlar bu güneş yeniden doğacak yararları sarmaya başladık. Hayırlı olsun.
  • fotografa bakildiginda gercekten bu kadar apolitik ve birbiriyle uyusmayan insanlarin bir arada oldugu bir ortam gormedim..lutfen sendikal faliyetlerin ve bu sirkette uzun suredir calisan insanlar bu fotografa yorum yapsin..bunlar nasil bir araya geldi...??ayrica bazi arkadaslar havak secimlerinde boyunun olcusunu almamis heralde...ve bunlar her yonetime talip ve hep muhalefetmi olacak..bence yol yakinken donmeliler..ama ne tarafa doneceklerini sasirmis olsa gerek..
  • Hava iş temsilcilerinin çoğu, kendi aldıkları greve katılmazken, ( Ebide görevli temsilci de bunlara dahidir ) Ali bey grevdedir. kendi temsilcileri bile kendisine inanmayan bir sendikanın, Alternetifini suçlamadan önce, sebepleri araştırması gerekir. 20 senedir başkanlık koltuğunda oturanlar, bugüne kadar küfretmekten başka ne yaptılar. Refahyol zamanında elde edilen, ve bütün çalışanların lehine olan Eşel-Mobil sistemini 1 gecede yönetimle anlaşıp kaldıran hava iş değil mi? Emek ve emekçi düşmanlığı asıl bu değilmidir? Sayın hava iş üyeleri lütfen artık mevcut yönetimdeki kan emicilere itibar etmeyiniz. herşeye rağmen emek meclisi harika bir alternatif olarak duruyor ve en azından bir şansı hakediyor.
  • BU EMEK BUYUMELİ HEPBERABER GUZEL GUNLERE...
  • Gökkuşağı ile hareket eden arkadaşlar ama,Bahadır Altan ve onun zihniyetinde olmayan arkadaşlar,geçen kurulda Gökkuşağı Hareketi şapkasını koysaydı seçimleri alırdı,Ama bahadır altanın inadı yüzünden çıkardığı Gn.Bşk.adayı ile Ayçini ödüllendirdi,Anadolu Delegesinin oyunu alamadı halbuki seçim 146 ya 146 bitmişdi,Gökkuşagından ayrılış sebebi,Bahadır Altanın dediğim dedik,çaldığım düdük havasıdır.Yeni oluşumu çok iyi tanıyor ve davalarında samimi ve dürüst olduklarını biliyorum.Gn.Bşk.adayı Ali GÜLÇİÇEK 25 yıldır sendikanın içinde olan arkadaşımızdır,bu işi hakkıyla ve şeffaf olarak yapacak tek Başkan adayıdır.Edi ile büdüyüde öpüyorum,özledim arkadaşlar sizleri gazanız Mübarek olsun.
  • DÜRÜST, İLKELİ VE ŞEFFAF BİR SENDİKA YÖNETİMİ ÇİN KARŞINIZDAYIZ... Birlikte beraber yeniden örğütlenmeye Emek meclisleri çalışanların sesi olacak hep birlikte emeklerimizi birleştireceğiz. Birlikte başaracağız.yaraları sarmaya, iş barışına aday olduk. Sizlerin desteğiyle kaos ortamlarını bitirip mutlu calışma hayatları ortaya koymak için herşeyi yapacağız. DÜRÜST, İLKELİ VE ŞEFFAF BİR SENDİKA YÖNETİMİ ÇİN KARŞINIZDAYIZ... Birlikte beraber yeniden örğütlenmeye BİRLİKLE ve BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.
  • ne yaptıklarını biliyorlar,ne söylediklerinin farkındalar,güven duygusu yaratıyorlar insanda..umarım konuştukları gibi olurlar.Yıllardır ilk defa umutlandım tekrar.Başkan adayının beden dili çok güven verici.Bu değişim olmalı.Saygılarımla.
  • Emek meclisleri çalışanların sesi olacak hep birlikte emeklerimizi birleştireceğiz. Birlikte başaracağız.yaraları sarmaya, iş barışına aday olduk. Sizlerin desteğiyle kaos ortamlarını bitirip mutlu calışma hayatları ortaya koymak için herşeyi yapacağız. DÜRÜST, İLKELİ VE ŞEFFAF BİR SENDİKA YÖNETİMİ ÇİN KARŞINIZDAYIZ... Birlikte beraber yeniden örğütlenmeye

15 Mayıs'tan itibaren Türk Hava Yolları'nda grev süreci devam ederken, yıl sonuna doğru yapılacak olan Genel Kurul'a Emek Meclisi de aday olduğunu açıkladı.

Atilay Ayçin Başkanlığı'ndaki mevcut yönetimin görevden ayrılması gerektiği konusunda yapılan basın açıklamasının ardından görüşlerini aktaran Başkan adayı Ali Gülçiçek, 'çalışanlar huzursuz. Bu durum çözüme kavuşturulmalı' dedi.

Gülçiçek; 'Havacılık sektörü birbirine bağlı bir zincir konumunda. Valizi uçağa yükleyen çalışandan kokpit ekibine kadar her halka birbiriyle yakından bağlantılı. Bu zincirin halkaları şu anda mutsuz ve huzursuz durumda. Örgütsüz olmanın sıkıntılarını yaşıyorlar. Bu durum da normal olarak verilen hizmete yansıyor. Yoksun olan bir yapı söz konusu. Burada önemli olan çalışanların huzursuz ve mutluzluğunu çözüp örgütlenmeyi sağlamak olmalı. Her birimde çalışanlar dinlenmeli ve çözüme kavuşturulmalı. Biz sendikacılığa meslek olarak bakmak istemiyoruz. Problemlerden biri de sendika yöneticilerinin çalışanlar ile kopuk yapıda olması. Sendikanın çalışanlarla birlikte olmadığı her saniye bize göre kayıptır. Sadece TİS (Toplu İş Sözleşmesi) dönemlerinde ortaya çıkarsanız o konuyu çözemezsiniz. Son 4 yıldır TİS'te de büyük sıkıntılar yaşanıyor ve sorunlar çözülemiyor' dedi.

Sendika yöneticiliğinin meslek olmaktan çıkması gerektiğini savunan Ali Gülçiçek; 'Biz en fazla 2 dönem yönetimde kalınması şartını getireceğiz. 2 Dönem seçilen bir daha aday olamayacak. Ayrıca gelir-gider durumuna da şeffaf bir yapı kazandıracağız. Sendikanın yayın organlarında gelir-gider tablolarını yasal çerçevede açıklayacağız. Böylece çalışanlar hepsini görmüş olacak. Sendika yöneticilerinin maaşları da standartların üstünde olmayacak' şeklinde konuştu.

Emek Meclisi'nin politikalarıyla ilgili broşür yaptıklarını belirten Gülçiçek, her birimi dolaşıp çalışanlara broşürlerin dağıtılacağını, Emek Meclisi'nin kadrosunu, plan ve projeleri açıklayacaklarını ifade etti.

Mevcut durumda büyük bir sancı olduğunun altını çizen Gülçiçek, 'En büyük sıkıntıyı çalışanlar yaşıyor. Çalışanlar işini ve şirketini seviyor ama rahat çalışamadıklarından bahsediyor. Türk Havacılığı ve Türk Hava Yolları büyürken, çalışanların huzursuz olması büyük bir sorun. Biz bu problemleri çözeceğimize inanıyoruz. Mevcut yönetimi dövmek istemiyoruz ancak bir hesap sorulacaksa normal olarak sendikaya sorulacak. Grev sürecindeki prolemler aslında uzun zamandır birikmiş sorunların ortaya çıkmasıdır. İktidarlar ne yazık ki kolay kolay gitmiyor. Biz padişahlık istemiyoruz. O yüzden sınırlandıracağız' dedi.

MUHALİFLER ARASINDA BİRLEŞME OLACAK MI?

Doğru mücadele eden herkesle ilkesel olarak oturup konuşabileceklerini belirten Gülçiçek, 'Biz ilkesel olarak herkesle oturup konuşuruz. Fikir beyan eden ve çözüm isteyen herkese kapımız açık. Ancak bunun asıl karar vereni çalışanlar olacaktır. Çalışanların verdiği karar uygulanır' dedi.

Emek Meclisi'nin şu anki finansmanı konusunda bünyedeki 50 kişinin desteğiyle yürütüldüğünü ifade eden Gülçiçek, zorlanmalarına rağmen çalışmalara devam edeceklerini belirtti.









©AirportHaber

'İKTİDARLAR KOLAY KOLAY GİTMİYOR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Legend ~ 11 yıl önce
Resimde Cpt.Erdal Dilaver ve Tekn.Bucan Colak cok iyi ve sevilen kisilerdir, onlarin sayesinde basaricaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KURTULUŞ ~ 11 yıl önce
Sonunda doğru bir kadro bu işe soyunmuş görüyorum. Fotoğraflardan sorduğum ve tanıdığım kadarıyla geçmişleri pırıl pırıl arkadaşlar hepsi. İşin güzel kısmı her birimden karma bir ekip oluşmuş. Başta BT'den Ali arkadaşımız, Genel Müdürlükten CEM Bey, Recep Bey, Adem ve Gül kardeşimiz, Uçuş İşletmeden Erdal Kaptan, Kabin'den İzzet, Gülperi, Burak, Kaan kardeşimiz, en önemlisi Teknik'ten Alp arkadaşımız ve Bucan kardeşimiz daha da güzeli Ankara'dan Yasin arkadaşımız ve yanılmıyorsam ekibi, Antalya'dan emektar Hasan arkadaşımız daha ismini sayamadığım diğer arkadaş ve kardeşlerimin hepsine yolunuz açık olsun Allah utandırmasın diyorum. Bu sefer bu ekip gerçekten güçlü ve yerine oturmuş gözüküyor. İnşallah bu güç siz yanlış yerlere götürmez. Bu toplum sizden çok şey bekliyor bunu sakın unutmayın. Dediğiniz gibi olsun, güneş yeniden doğsun ve birlikte kazanalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DeLeGe ~ 11 yıl önce
Emek meclisi bildiri dağıttı bugün. Kendimizi ve yapmak istediklerimizi anlattık. kabin ve kokpitte personelimizin ilğisi olağan üstü. arkadaşlar bu güneş yeniden doğacak yararları sarmaya başladık. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 11 yıl önce
fotografa bakildiginda gercekten bu kadar apolitik ve birbiriyle uyusmayan insanlarin bir arada oldugu bir ortam gormedim..lutfen sendikal faliyetlerin ve bu sirkette uzun suredir calisan insanlar bu fotografa yorum yapsin..bunlar nasil bir araya geldi...??ayrica bazi arkadaslar havak secimlerinde boyunun olcusunu almamis heralde...ve bunlar her yonetime talip ve hep muhalefetmi olacak..bence yol yakinken donmeliler..ama ne tarafa doneceklerini sasirmis olsa gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik eğitim ~ 11 yıl önce
Hava iş temsilcilerinin çoğu, kendi aldıkları greve katılmazken, ( Ebide görevli temsilci de bunlara dahidir ) Ali bey grevdedir. kendi temsilcileri bile kendisine inanmayan bir sendikanın, Alternetifini suçlamadan önce, sebepleri araştırması gerekir. 20 senedir başkanlık koltuğunda oturanlar, bugüne kadar küfretmekten başka ne yaptılar. Refahyol zamanında elde edilen, ve bütün çalışanların lehine olan Eşel-Mobil sistemini 1 gecede yönetimle anlaşıp kaldıran hava iş değil mi? Emek ve emekçi düşmanlığı asıl bu değilmidir? Sayın hava iş üyeleri lütfen artık mevcut yönetimdeki kan emicilere itibar etmeyiniz. herşeye rağmen emek meclisi harika bir alternatif olarak duruyor ve en azından bir şansı hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekci plt ~ 11 yıl önce
BU EMEK BUYUMELİ HEPBERABER GUZEL GUNLERE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaradan Emekli ~ 11 yıl önce
Gökkuşağı ile hareket eden arkadaşlar ama,Bahadır Altan ve onun zihniyetinde olmayan arkadaşlar,geçen kurulda Gökkuşağı Hareketi şapkasını koysaydı seçimleri alırdı,Ama bahadır altanın inadı yüzünden çıkardığı Gn.Bşk.adayı ile Ayçini ödüllendirdi,Anadolu Delegesinin oyunu alamadı halbuki seçim 146 ya 146 bitmişdi,Gökkuşagından ayrılış sebebi,Bahadır Altanın dediğim dedik,çaldığım düdük havasıdır.Yeni oluşumu çok iyi tanıyor ve davalarında samimi ve dürüst olduklarını biliyorum.Gn.Bşk.adayı Ali GÜLÇİÇEK 25 yıldır sendikanın içinde olan arkadaşımızdır,bu işi hakkıyla ve şeffaf olarak yapacak tek Başkan adayıdır.Edi ile büdüyüde öpüyorum,özledim arkadaşlar sizleri gazanız Mübarek olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözünüz Aydın ~ 11 yıl önce
DÜRÜST, İLKELİ VE ŞEFFAF BİR SENDİKA YÖNETİMİ ÇİN KARŞINIZDAYIZ... Birlikte beraber yeniden örğütlenmeye Emek meclisleri çalışanların sesi olacak hep birlikte emeklerimizi birleştireceğiz. Birlikte başaracağız.yaraları sarmaya, iş barışına aday olduk. Sizlerin desteğiyle kaos ortamlarını bitirip mutlu calışma hayatları ortaya koymak için herşeyi yapacağız. DÜRÜST, İLKELİ VE ŞEFFAF BİR SENDİKA YÖNETİMİ ÇİN KARŞINIZDAYIZ... Birlikte beraber yeniden örğütlenmeye BİRLİKLE ve BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umut ~ 11 yıl önce
ne yaptıklarını biliyorlar,ne söylediklerinin farkındalar,güven duygusu yaratıyorlar insanda..umarım konuştukları gibi olurlar.Yıllardır ilk defa umutlandım tekrar.Başkan adayının beden dili çok güven verici.Bu değişim olmalı.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaos bitecek ~ 11 yıl önce
Emek meclisleri çalışanların sesi olacak hep birlikte emeklerimizi birleştireceğiz. Birlikte başaracağız.yaraları sarmaya, iş barışına aday olduk. Sizlerin desteğiyle kaos ortamlarını bitirip mutlu calışma hayatları ortaya koymak için herşeyi yapacağız. DÜRÜST, İLKELİ VE ŞEFFAF BİR SENDİKA YÖNETİMİ ÇİN KARŞINIZDAYIZ... Birlikte beraber yeniden örğütlenmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000