26 Mart 2011, Cumartesi 13:11:16

İKİNCİ LOCKERBIE FACİASINDAN KORKUYORLAR

İngiltere, Libya'daki operasyona katılması nedeniyle "Lockerbie" benzeri bir saldırıya maruz kalmaktan endişe duyuyor.
  • E tabi ABD ongordugu ekonomik krizi Irak'ın doğal kaynakları ile atlattı. Avrupaya yazık degilmi, EU ekonomik kriz ile kavruluyor, onlarında kaynaga ihtiyacı var:) Libya, suriye gibi bir suru nemalanılacak somurge yapılacak ulke varken niye batsınlar degilmi?. 17-18. yuzyılın somurgeci mantıgına geri donuyoruz modern teknoloji ile.
  • Sen gidip bombalayinca iyi, o seni bombalayinca kotu. Bu nasil bir mantik? Sanane adamin ic islerinden. Neymis demokrasi getireceklermis. O da demokrasiyi (bombayi) sana getirmis, ne var bunda. Hersey karsilikli... Kaddafiyi savunmuyorum, onun yaptiklarini da tasvip etmiyorum ama demokrasi getirecegim ayagina batililarin yaptiklarini da dogrubulmuyorum.
  • E o zaman gidip bombalamaycan.

İngiltere Adalet Bakanı Kenneth Clarke Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, İngiltere'den intikam almak için Libya lideri Muammaer Kaddafi'nin "Lockerbie" saldırısına benzer bir saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulundu.

Clarke, "İngiliz halkının Kaddafi'nin lanetini hatırlamak için nedeni var. İktidardaki, eski Kaddafi intikam alır. Bunu önlemek gerekiyor" dedi.

Libya'daki durumun ne kadar süreceğini tahmin etmenin zor olduğunu ifade eden Clarke, İngiliz halkının masum sivillerin korunmaya çalıştığını anladıkça operasyona destek vereceğini kaydetti.

Irak savaşına karşı olan Clarke, Libya'daki operasyon için BM'den karar çıkmasının önemine dikkati çekti. İngiliz Bakan ayrıca, Libya'da bölünme gibi bir riskin bulunduğunu sözlerine ekledi.

1988 yılında Libyalı Abdülbasit El Megrahi isimli ajan, bir ABD uçağına bomba yerleştirmiş ve 270 kişinin ölümüne neden olmuştu. Uçak İskoçya'nın Lockerbie kasabasının üzerine düşmüştü. El Megrahi ise 2009 yılında İskoçya tarafından kanser hastası olduğu ve üç ay ömrü kaldığı gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Halen hayatta olan Megrahi ülkesine dönmüştü. (Zaman)
 

İKİNCİ LOCKERBIE FACİASINDAN KORKUYORLAR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
E tabi ABD ongordugu ekonomik krizi Irak'ın doğal kaynakları ile atlattı. Avrupaya yazık degilmi, EU ekonomik kriz ile kavruluyor, onlarında kaynaga ihtiyacı var:) Libya, suriye gibi bir suru nemalanılacak somurge yapılacak ulke varken niye batsınlar degilmi?. 17-18. yuzyılın somurgeci mantıgına geri donuyoruz modern teknoloji ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen gidip bombalayinca iyi, o seni bombalayinca kotu. Bu nasil bir mantik? Sanane adamin ic islerinden. Neymis demokrasi getireceklermis. O da demokrasiyi (bombayi) sana getirmis, ne var bunda. Hersey karsilikli... Kaddafiyi savunmuyorum, onun yaptiklarini da tasvip etmiyorum ama demokrasi getirecegim ayagina batililarin yaptiklarini da dogrubulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
E o zaman gidip bombalamaycan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000