09 Nisan 2010, Cuma 16:09:21

İkinci A400M ilk uçuşunu tamamladı

Airbus tarafından üretilen ikinci A400M askeri nakliye uçağı 8 Nisan’da ilk uçuşunu gerçekleştirdi. MSN2 (Üretici Seri Numarası 2) 128 ton kalkış ağırlığı ile dün İspanya’nın Sevilla kentinden 15:15 yerel saati ile havalandı ve dört saat 50 dakikalık bir uçuşun ardından tekrar Sevilla’ya indi.
  • Bu kadar acimasiz olmayin yaa, "ilim cin`de dahi olsa getirin" denmemismi bize?Ciktik yola iste,gelecek bekleyin:)Hem haziri varken ne gerek var yapmak icin ugrasmaya?Cin dedim de aklima geldi,adamlar duyduklarinin cakmasini yapa yapa dunyayi korkudan titretiyolar.Biz onu bile yapamadikki dahaaa..Kendi kendini tamir edebilen 100 yil omurlu organik boya icat eden tersane iscisi vardi,bulusunu ankaraya goturdugunde "asstir len deli "dedikleri adam bugun usa`da.sahip cikan demiyom bilen varmi?
  • arkadaşlar oyle bir konusuyorsunuzki sanki bu ucagı bekleyen tek ülke bizmişiz gibi biri demişki nakliye ucagımız yok c130 ve c160 lar neye yarıyor o zaman ayrıca a400m bizim için en iyisi yüksek yük kapasitesi turboprop motorlar yani en düşük sarfiyatla en fazla kapasite aşşagılayıp duracagınaza araştırın biraz ne yapalım gidelim c 17 mi alalım sanki taylanda operasyon yapıcaz gibi bir hal var
  • biz daha çookkkk AAAAAAAAAAAAA 400 MEEEEEEE diye bekleriz ...işte geri kalmışlık işte teknoloji fakirligi...kendin yapamazsan ein oglu böyleeee meeeeeeeeeeeeletir seni :))
  • Hadi ya demek hangarda toparladılar ve uçtu. Darısı bir 10 sene sonrası olan teslimat törenine tabi o zamana kadar siparişi veren ülkeler iptal etmez ise.. Türkiye de hala beklesin tai, parça üreteceğiz diye devam etsinler hava nakliye uçağı olmayan bir hava kuvvetimiz var...
  • Hem 4 saat 50 dakika uçuyorsun hem de 10 tane uçağını "hangi fiyata olursa olsun alacağım" diyen memlekete uğrayıp bir acı kahvemizi içmiyorsunuz. Kırıldım size, ama olsun yine de A400M alacağım. Yiğitlik bizde kalsın, hem burada o tayyareyi çok bekleyen var.
  • ölmeden duyduk ya uçtuğunu çok şükür :p
Airbus Military tarafından üretilen ikinci A400M askeri nakliye uçağı 8 Nisan’da ilk uçuşunu gerçekleştirdi. MSN2 (Üretici Seri Numarası 2) 128 ton kalkış ağırlığı ile dün İspanya’nın Sevilla kentinden 15:15 yerel saati ile havalandı ve dört saat 50 dakikalık bir uçuşun ardından tekrar Sevilla’ya indi.

Uçuşun kaptan pilotu Deneysel Test Pilotu Michel Gagneux’ya uçuşta Deneysel Test Pilotu Karl-Heinz Mai eşlik etti. Uçuş sırasında ayrıca Uçuş Test Mühendisleri Jean-Jacques Bernard, Emiliano Requena ve Gerard Maisonneuve de hazır bulundular. Uçuş ekibi uçağın ve dört adet Europrop International TP400D turboprop motorlarının beklenen performansı gösterdiğini açıkladı.

MSN2 şimdiye kadar 66 saat 30 dakikalık uçuş gerçekleştiren MSN1’in yanına Toulouse’a gidecek.

Airbus Uçuş Operasyonları Başkanı Fernando Alonso “MSN2’nin uçuş programına katılması çok iyi bir haber, uçak böylece uçuş sürelerinin geliştirilmesine katkıda bulunacak. Bu uçuş, MSN1’in uçuşundan sonra, askeri ve sivil nakliye operasyonlarında yeni bir döneme girileceğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

MSN2, teslimatlar öncesinde 3700 saatlik test uçuşlarını gerçekleştirecek beş uçaktan ikincisi. MSN1 gibi MSN2 de ağır uçuş test ekipmanları ile uçuyor. MSN2 öncelikle uçak ve güç ünitesi performans testlerini gerçekleştirecek, MSN1 ise kalkış, yükleme, sarsıntı ve elleçleme özelliklerinin geliştirilmesi için kullanılıyor.

Üçüncü A400M uçağının yaz başında, dördüncüsünün ise yıl sonunda uçması planlanıyor.

Bugüne kadar A400M için Türkiye, Belçika, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Malezya, İspanya ve İngiltere’nin toplam 184 adet siparişi bulunuyor.
İkinci A400M ilk uçuşunu tamamladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar acimasiz olmayin yaa, "ilim cin`de dahi olsa getirin" denmemismi bize?Ciktik yola iste,gelecek bekleyin:)Hem haziri varken ne gerek var yapmak icin ugrasmaya?Cin dedim de aklima geldi,adamlar duyduklarinin cakmasini yapa yapa dunyayi korkudan titretiyolar.Biz onu bile yapamadikki dahaaa..Kendi kendini tamir edebilen 100 yil omurlu organik boya icat eden tersane iscisi vardi,bulusunu ankaraya goturdugunde "asstir len deli "dedikleri adam bugun usa`da.sahip cikan demiyom bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar oyle bir konusuyorsunuzki sanki bu ucagı bekleyen tek ülke bizmişiz gibi biri demişki nakliye ucagımız yok c130 ve c160 lar neye yarıyor o zaman ayrıca a400m bizim için en iyisi yüksek yük kapasitesi turboprop motorlar yani en düşük sarfiyatla en fazla kapasite aşşagılayıp duracagınaza araştırın biraz ne yapalım gidelim c 17 mi alalım sanki taylanda operasyon yapıcaz gibi bir hal var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz daha çookkkk AAAAAAAAAAAAA 400 MEEEEEEE diye bekleriz ...işte geri kalmışlık işte teknoloji fakirligi...kendin yapamazsan ein oglu böyleeee meeeeeeeeeeeeletir seni :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hadi ya demek hangarda toparladılar ve uçtu. Darısı bir 10 sene sonrası olan teslimat törenine tabi o zamana kadar siparişi veren ülkeler iptal etmez ise.. Türkiye de hala beklesin tai, parça üreteceğiz diye devam etsinler hava nakliye uçağı olmayan bir hava kuvvetimiz var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hem 4 saat 50 dakika uçuyorsun hem de 10 tane uçağını "hangi fiyata olursa olsun alacağım" diyen memlekete uğrayıp bir acı kahvemizi içmiyorsunuz. Kırıldım size, ama olsun yine de A400M alacağım. Yiğitlik bizde kalsın, hem burada o tayyareyi çok bekleyen var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ölmeden duyduk ya uçtuğunu çok şükür :p

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000