25 Haziran 2008, Çarşamba 07:50:29

"İkinci 11 Eylül yaşanabilir!"

İngiltere'de hükümetin en önemli terörle mücadele danışmanlarından biri olan Lord Carlile, özel jetler ve küçük uçakların büyük kalabalıklar ve önemli binalara yapılacak terör saldırılarında kullanılabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere'nin dört bir yanına dağılmış küçük havaalanlarından kalkacak bu uçakların, gevşek güvenlik kontrollerinin de sayesinde her an bir terör saldırısında kullanılabileceğine işaret eden Lord Carlile, bu tür jetlerin kaçırılıp, terör saldırısına yönlendirilmesinin de imkan dahilinde olduğu uyarısında bulundu.

Böyle bir saldırının düzenlenmesinin diğerlerine göre daha kolay göründüğüne işaret eden Lord Carlile, konuyla ilgili raporunda, binlerce kiralık ve kıtalar arası uçuş yapabilecek kapasitedeki uçağın İngiltere'ye gelişinin mutlaka çok daha sıkı kontrollere tabi tutulması gerektiğini vurguladı.

Lord Carlile'nin 60 sayfalık raporunda, İngiltere'nin 11 Eylül türü saldırılara açık hedef olduğu uyarısına yer verilirken, google gibi arama motorlarında yer alan terörizmle ilgili pek çok materyalin de kontrolünün sağlanması gerektiği belirtildi.

Lord Carlile, sistemdeki bu açıkların, AB dışından gelen bir küçük uçağın bile bir AB ülkesinden geldiği düşünülerek İngiltere'ye inmesine imkan sağladığı uyarısında da bulunarak, konunun mutlaka ciddi biçimde ele alınması ve önlemlerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

"İkinci 11 Eylül yaşanabilir!"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000