30 Temmuz 2009, Perşembe 08:12:50

İki ülke uçak seferleri konusunda anlaştı

Tacikistan ile Pakistan işbirliği anlaşması imzaladı...
  • iyi bir seçim.... ne de olsa pia.... Tebrikler sayın Tacik yetkililer

Tacikistan ve Pakistan Devlet Başkanları iki ülke arasında tarifeli uçak seferlerin yapılması konusunda anlaştılar.

Zerdari basın toplantısında; Pakistan'ın Tacikistan'da yatırım projelerin özellikle kara ve demiryolu inşaatı, hidroelektrik tesisler gibi projelerine yatırım yapmaya ilgi gösterdiğini kaydetti. "Tacik lider Rahman ile uçak seferlerin yapılması konusunda anlaştık" diye konuşan Zerdari ayrıca, yakın tarihlerde Pakistan Milli Bankası'nın Duşanbe'de şubesinin açılması yönünde mutabık kaldıklarını ifade etti. İki ülke arasındaki münasebetlerin mevcut düzeyinden memnun kalan Zerdari, ülkelerin birlikte her türlü tehdide karşı durabileceklerini belirtti.

Tacik lider Rahman ise açıklamasında; ikili işbirliğinin pekiştirilmesinde hemfikir kaldıklarını, bölgenin istikrarı, teröre karşı mücadele gibi konuları da görüştüklerini söyledi. Rahman ayrıca, 2009 yılının sonuna doğru Duşanbe-İslamabat uçak seferlerinin başlatılacağını bildirdi. Öte yandan, Zerdari'nin Duşanbe ziyareti çerçevesinde iki ülkenin ticaret ve sanayi odaları arasında da işbirliği anlaşması imzalandı.

Tacik lider Rahman, Zerdari'den sonra ülkesine iki günlük çalışma ziyareti ile gelen Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile bir araya geldi. Rahman ile Karzai, ekonomik işbirliği, güvenlik ve uyuşturucuya karşı mücadele gibi konuları ele aldılar. Görüşmelerin ardından iki anlaşma imza atıldı.

Taraflar, 2005 yılında imzalanan gümrük kapısı ilişkin anlaşmaya yapılan değişiklik ile ilgili protokole ve iki ülke arasında tarım alanında bir anlaşma imzalandı. Daha sonra liderler, Afganistan'ın Tacikistan'da yeni kurulacak büyükelçiliğin temel atma törenine katıldı.

Aynı günde iki ülke liderini ağırlayan Tacik lider Rahman, yarın şehrin dışındaki Pugus ikametgahında Karzai ve Zerdari ile üçlü zirve gerçekleştirecek. Daha sonra yine çalışma ziyareti ile Duşanbe'ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in katılması ile dörtlü zirve yapılacak.

İki ülke uçak seferleri konusunda anlaştı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
iyi bir seçim.... ne de olsa pia.... Tebrikler sayın Tacik yetkililer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000