09 Haziran 2014, Pazartesi 07:23:07

İKİ ÜLKE ARASINDA TARİHİ HAVACILIK ANLAŞMASI

Rusya Askeri Sanayii'nden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Rusya ile Çin’in uzun menzilli ve geniş gövdeli yeni uçakların ortak üretimi için anlaştıklarını söyledi.
  • Ruslar işletmecilik konusunda o kadar yeteneksiz ve inatçı ki, uçağı yapsalar da ekonomik olmaz ve satılamaz. Umarım Çinliler'den bir şeyler öğrenirler. Bu projeden Çinliler teknoloji transferi açısından karlı çıkar..
  • ruslar savaş uçagında amerikadan çok iyiler umarım yolcu uçagı üretimindede başarılı olurlar unutulmamalıdırki uzaya bile abd den altı yıl önce çıktılAR
  • Haberin başlığı iki dev ekonomiden büyük atılım diye değiştirilse kimse yadırgamaz. Ortaya çıkacak mucizeyi merak ediyorum.
  • Ne kadar değişik olsa da Rusların kendine has bir teknolojileri mevcut. Kaliteli ve güvenli bir alt yapıyla başarabilirler diye düşünüyorum ve Boeing ile Airbus'ın tekelliliğine son verebilirler. Umarım bir gün bizde bu uçakları üretecek ve satacak konuma geliriz.

Rusya Askeri Sanayisinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin ‘Tehnoprom’ forumunda yaptığı konuşmada Rusya ile Çin’in uzun menzilli ve geniş gövdeli yeni uçakların ortak üretimi için anlaştıklarını söyledi.

Rogozin ayrıca iki ülkenin 15 tona kadar yük kaldıracak modern helikopter de üreteceğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Rogozin sözlerini şöyle sürdürdü: “Çin ile uzun menzilli ve geniş gövdeli uçak yaratılması konusunda uzlaşıya varıldı. Çin pazarı çok büyük; 1,3 milyar nüfus, toprak olarak büyük bir ülke ancak ülkenin kendine ait bir uçak sanayisi yok”. Rogozin yeni uçağın tasarımının yakın bir süre sonra başlayacağını da sözlerine ekledi. Başbakan Yardımcısı Rusya’nın her tür yolcu uçağı üretmek istediğini söyledi.

Rusya Sanayi Ticareti Bakan Yardımcısı Yuriy Slyusar ise yaptığı konuşmada uzun menzilli uçak üretimi için 7-8 milyar dolarlık yatırım yapılacağını, her iki ülkenin de yatırım ve teknoloji katkısında bulunacağını söyledi.

İKİ ÜLKE ARASINDA TARİHİ HAVACILIK ANLAŞMASI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ruslar işletmecilik konusunda o kadar yeteneksiz ve inatçı ki, uçağı yapsalar da ekonomik olmaz ve satılamaz. Umarım Çinliler'den bir şeyler öğrenirler. Bu projeden Çinliler teknoloji transferi açısından karlı çıkar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
ruslar savaş uçagında amerikadan çok iyiler umarım yolcu uçagı üretimindede başarılı olurlar unutulmamalıdırki uzaya bile abd den altı yıl önce çıktılAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgörü Elçisi ~ 10 yıl önce
Haberin başlığı iki dev ekonomiden büyük atılım diye değiştirilse kimse yadırgamaz. Ortaya çıkacak mucizeyi merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rus teknolojisi ~ 10 yıl önce
Ne kadar değişik olsa da Rusların kendine has bir teknolojileri mevcut. Kaliteli ve güvenli bir alt yapıyla başarabilirler diye düşünüyorum ve Boeing ile Airbus'ın tekelliliğine son verebilirler. Umarım bir gün bizde bu uçakları üretecek ve satacak konuma geliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000