21 Mayıs 2014, Çarşamba 13:27:44

İKİ UÇAK ÇARPIŞMADAN 45 METRE FARKLA KURTULDU

ABD'de Newark Havalimanı’nda iki uçağın çarpışmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.
  • evet bu olay 24 nisanda oldu, yanlız haberde bir ayrıntı hatalı, kuleyi dinlemedikleri için değil, kuleyi dinledikleri için çarpışıyorlardı...
  • boeing alttan kanatlı göremez tabi, suç özel jette kalkarken hiç mi bakmamış vrotate demeyi biliyolar. insan kafayı kaldırır bakar.
  • kardesim bizi florasan gibi aydinlattin. havacilik tarihi hakkinda verdigin ornekler cok dikkat cekici olmus.sukranlarimi sunarim
  • Boeing 737?
  • Kaza havacılığın kaderinde var. Şöyle bir geçmişe gidiyorum. Yıl 1905 wright kardeşler var amerikada onlar çarpışamamış. yeteri kadar uçak yokmuş.ama biraz daha günümüze gelirsek 1977 yer tenerife orada bir amerikan bir hollanda 747si çarpışmış. Yazdıklarım çok itici geldi değil mi? Havacılık ciddi meslek yönetenler ne kadar ciddiye almasa da biz dikkatli olmalıyız.
  • gelde ucaga bınmeye korkma

İki uçağı facianın eşiğine getiren olay Newark Liberty Havalimanı’nda yaşandı. United Express’e ait 4100 sefer sayılı Embraer 145 tipi uçak ile United Airlines’e ait Boeing 737 tipi uçağın çarpışmaya 45 metre kala adeta faciadan döndükleri ortaya çıktı.

Hava trafik kontrolörünün ‘pas geç’ talimatını dikkate almayarak inişe geçen Boeing 737 tipi uçağın pilotu, pistte kalkışa hazırlanan diğer uçağı son anda fark edince pas geçti.

İki uçağın çarpışmasına metreler kala mucize yaşandı ve olası facianın önüne geçildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İKİ UÇAK ÇARPIŞMADAN 45 METRE FARKLA KURTULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

threegreen ~ 10 yıl önce
evet bu olay 24 nisanda oldu, yanlız haberde bir ayrıntı hatalı, kuleyi dinlemedikleri için değil, kuleyi dinledikleri için çarpışıyorlardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GloballyFossa ~ 10 yıl önce
boeing alttan kanatlı göremez tabi, suç özel jette kalkarken hiç mi bakmamış vrotate demeyi biliyolar. insan kafayı kaldırır bakar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arkadaş ~ 10 yıl önce
herkesi vfr sanmış
TangoCharlie ~ 10 yıl önce
kardesim bizi florasan gibi aydinlattin. havacilik tarihi hakkinda verdigin ornekler cok dikkat cekici olmus.sukranlarimi sunarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boeing 737?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TangoCharlie ~ 10 yıl önce
Kaza havacılığın kaderinde var. Şöyle bir geçmişe gidiyorum. Yıl 1905 wright kardeşler var amerikada onlar çarpışamamış. yeteri kadar uçak yokmuş.ama biraz daha günümüze gelirsek 1977 yer tenerife orada bir amerikan bir hollanda 747si çarpışmış. Yazdıklarım çok itici geldi değil mi? Havacılık ciddi meslek yönetenler ne kadar ciddiye almasa da biz dikkatli olmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 10 yıl önce
Kaza havacılığın kaderinde var ne demektir? Kazasız havacılık olmaz mı demek istiyorsunuz?
fıtrat ~ 10 yıl önce
"kaza havacılığın fıtratında var" denilseymiş daha anlaşılır olurdu, günün ve haberin önemine binaen, 1900 lü örnekleme
Lee_Hooker ~ 10 yıl önce
gelde ucaga bınmeye korkma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000