09 Ağustos 2017, Çarşamba 22:45:10

İki uçak apronda çarpıştı!

Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nın apronunda korkutan bir kaza yaşandı.
  • malesef havacılık türkiye, avrupa, asya vb. farketmez tarladan gelen insanlarla doldu. yeni nesil desen çoğu android,dunkof böm böm insanlar. kaptanı, teknisyeni, kabin, ground hepsi aynı duyarsızlıkta. yatıp kalkıp amerikalı ya şükredelim. öyle güzel bi uçak yapmışlar ki bunca aklı kıt insanlarbu uçakları uçuruyor. sözüm herkeze değil fakat oran çok büyük.
  • Eğer dikkatli baksaydınız uçakların park pozisyonunda olduğunu ve A320 nin park ettiği esnada B767 nin kanadına çarptığını görürdünüz.Muhtemelen B767 nin o pozisyonda olmaması gerekirdi ya da yeni A320 kanat uçlarının farklı olması dikkate alınmadı. Herşeyi geçtim yer hizmetlerinden 2 kişinin kanat uçlarını takip etmesi gerekirdi. Tek kelimeyle YAZIK...
  • Pushback de olsa eller kumandada olmali, ani durumda mudahele etmeli. yayip yatarsaniz bakmazsaniz boyle olur,
  • Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz

Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nın apronunda korkutan bir kaza yaşandı. 

Etiyopya Havayolları'na ait B767-300 ER tipi bir yolcu uçağı push back sırasında Air India'ya ait A320-200 tipi yolcu uçağının kanadına çarptı.

Yaşanan olay sonrası soruşturma başlatılırken, Etiyopya Havayolları'na ait uçağın bakıma alındığı açıklandı.

Geçtiğimiz hafta da Toronto Havalimanı apronunda benzer bir olay yaşanmış LOT Havayolları'na ait Boeing 787 tipi uçak ile Air Canada'ya ait 767 tipi uçak çarpışmıştı.

İki uçak apronda çarpıştı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

eski şef ~ 7 yıl önce
malesef havacılık türkiye, avrupa, asya vb. farketmez tarladan gelen insanlarla doldu. yeni nesil desen çoğu android,dunkof böm böm insanlar. kaptanı, teknisyeni, kabin, ground hepsi aynı duyarsızlıkta. yatıp kalkıp amerikalı ya şükredelim. öyle güzel bi uçak yapmışlar ki bunca aklı kıt insanlarbu uçakları uçuruyor. sözüm herkeze değil fakat oran çok büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkez ~ 7 yıl önce
'HERKEZ'in hayatina kimse karisamaz ama herkez ne ya?
herkeze ~ 7 yıl önce
HERKEŞ ten iyidir idare et
Söyleyene gel ~ 7 yıl önce
Türkçe yazabilmekten aciz biri gelmiş sektördeki insanlara saydırıyor, "böm böm", "dunkof", "herkez" daha bu yaşa kadar öğrenecek kapasite yoksa iyi ki artık sektörde değilsin, nitelediğin tiplerden biri eksilmiş iyi olmuş.
Tosun ~ 7 yıl önce
Türkçe öğretmenleri havacılık platformuna gelmiş yazım hatalarını düzeltiyor. Konunun ana fikriyle hiç alakaları yok. Boş insanlar gidin kendi platformunuzda konuşun. Yazılanları anlamaya çalışın ne diyor ne anlatmak isteniyor.....
Ops Memuru ~ 7 yıl önce
Eğer dikkatli baksaydınız uçakların park pozisyonunda olduğunu ve A320 nin park ettiği esnada B767 nin kanadına çarptığını görürdünüz.Muhtemelen B767 nin o pozisyonda olmaması gerekirdi ya da yeni A320 kanat uçlarının farklı olması dikkate alınmadı. Herşeyi geçtim yer hizmetlerinden 2 kişinin kanat uçlarını takip etmesi gerekirdi. Tek kelimeyle YAZIK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot eror ~ 7 yıl önce
Pushback de olsa eller kumandada olmali, ani durumda mudahele etmeli. yayip yatarsaniz bakmazsaniz boyle olur,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pitch and roll ~ 7 yıl önce
Gerçek misin trol müsün anlayamadım ama "eller"deki kumandayla push back sırasında ne yapılabilir çok merak ediyorum. Ani bir pitch & roll kurtarır mıydı mesela ;) Haa rudder dersen anlarım çünkü ona basarsan push back aracı bile ters gider, te Allahım :)))
pitch and roll'e ~ 7 yıl önce
Akıl veren arkadaş, ruddera basarsan bir şey olmaz çünkü bypass pin vardır bunu engelleyen ve o olmadan pushback yapılmaz. flight simulatorde olmuyor tabi nereden bileceksin.
Troll Error ~ 7 yıl önce
Bence arkadaş haklı, eller daima kumandada olmalı. Acil bir durum "hissettiğinde" hemen park brake'e asılıp aşağidaki tow car'a pim kestirmeli ya da towbarless aracın ön dikmeyle yakın akraba olmasını sağlamalısın. Camı azıcık açıp aşağıdan gelen çatırrrt sesini de duyabilirsin tabi. Bravo, işte böyle arkadaşlara ihtiyacımız var.
:) ~ 7 yıl önce
Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000