29 Ağustos 2010, Pazar 11:53:50

İki uçak 5000 tavuğu nasıl öldürür?

Çiftçi, alçaktan uçak iki savaş uçağının yaklaşık 5 bin tavuğunun korkudan ölmesine yol açtığını savunuyor.
  • Şu demir yığını bile uçıyor biz uçamıyoruz diye kahrından ölmüştür zavallı hayvanlar...
  • Süleyman Demirel mudurnu çiftliğine helikopterle indiğinde 12000 tavuk kalp krizinden ölmüştü. Sonra da battı zaten adamlar. :)))
  • Bu hayvanlar çok hassas hayvanlardır. Çoğu tavuk çiftliğinde daha iyi yemlensinler diye müzik dinletirler. Çiftlikteki kümeslerin iç sıcaklığı sürekli denetlenir ve sabit tutulur. Şayet 2 jet low feet geçiş yapmışlarsa, bu zavallı hayvanların korkudan ölmüş olmaları çok yüksek bir ihtimaldir. Meskun mahalde bu kadar düşük irtifayla geçiş yapan o iki fransız hayvanatada gerekli ceza verilir umarım. Zaten uçuş kayıtları ve yaptıkları tüm manevralar kayıt altında. Verirler hesabını.
Fransa'nın batısındaki Pléguien köyünde yaşayan çiftçi Etienne Le Mahauté, alçaktan uçan askeri uçaklarının 4 bin 800 tavuğunun ölümüne neden olduğunu iddia etti.

Mahauté salı günü öğle yemeği yedikleri sırada iki savaş uçağı çiftliğinin üzerinden çok alçaktan uçuş yaptığını ifade etti. Mahauté, "Evde yemek yiyorduk. Uçaklar üstümüzden geçtiğinde çok güçlü bir titreşim hissettik, sesleri çok yüksekti" diyerek yaşanan olayı anlattı.

Kümese koşan gördüklerini şu şekilde aktardı; "Tavuklar korkmuştu. Hepsi aynı yöne kaçışmış ve üst üste yığılmıştı. Eğer orada olmasaydık daha kötü olabilirdi. Yapabildiğimiz kadar birbirlerinden ayırdık" diye konuşan çiftçinin tavuklarına otopsi yapan bir veteriner de uçaklar geçmeden önce hepsinin hayatta olduğunu doğruladı.

Bir tarım kooperatifine ait 68 bin kümes hayvanından sorumlu olan çiftçi, Savunma Bakanlığı'ndan zararına karşılık 12 bin-15 bin euro arasında tazminat talep edeceğini belirtirken Fransa Hava Kuvvetleri yetkilisi Frédéric Solano, iki savaş uçağının salı günü öğle saatlerinde 'mevcut kurallara uygun önceden belirlenmiş bir irtifada' çiftliğin üzerinden uçtuğunu doğruladı.

Savunma Bakanlığı, şikayetler departmanının konuyu inceleyeceklerini, fakat 'hayvanların ölümüyle uçaklar arasında bir bağlantı olduğu konusunda ihtiyatlı' olduklarını bildirdi.

Geçen yıl İngiltere Savunma Bakanlığı tavukları hava kuvvetlerinin hava akrobasisi ekibinden korkan tavukları çok az yumurtlayan çiftçiye 42 bin sterlin ödemişti.
İki uçak 5000 tavuğu nasıl öldürür?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Şu demir yığını bile uçıyor biz uçamıyoruz diye kahrından ölmüştür zavallı hayvanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Süleyman Demirel mudurnu çiftliğine helikopterle indiğinde 12000 tavuk kalp krizinden ölmüştü. Sonra da battı zaten adamlar. :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu hayvanlar çok hassas hayvanlardır. Çoğu tavuk çiftliğinde daha iyi yemlensinler diye müzik dinletirler. Çiftlikteki kümeslerin iç sıcaklığı sürekli denetlenir ve sabit tutulur. Şayet 2 jet low feet geçiş yapmışlarsa, bu zavallı hayvanların korkudan ölmüş olmaları çok yüksek bir ihtimaldir. Meskun mahalde bu kadar düşük irtifayla geçiş yapan o iki fransız hayvanatada gerekli ceza verilir umarım. Zaten uçuş kayıtları ve yaptıkları tüm manevralar kayıt altında. Verirler hesabını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000