26 Şubat 2010, Cuma 09:15:00

İki senede aynı bölgede 12 kişi öldü!

Peru'da bugün sabah saatlerinde Nazca bölgesinde düşen Cessna tipi uçakta bulunan 7 kişinin öldüğü bildirildi.

2000 yıllık Nazca kültürünü incelemek ve araştırmak üzere bölgeye uçuş yapan uçağın içinde bulunanların Arkeoloji ve Doğa Bilimcisi olduğu tespit edildi.

Peru'nun güneyindeki Nazca Çölü'nde bazı canlıları ve çeşitli geometrik biçimleri betimler tarzda yere çizilmiş, bazıları kilometrelerce uzunlukta olan Nazca Çizgileri 1994 yılında BM Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmıştı.

Havacılık yetkilisi Enrique Gamboa, tarihi Nazca Çizgileri bölgesine düşen Cessna 206 tipi uçakta bulunanlardan 3'ünün Şilili, 4'ünün ise Perulu olduğunu ifade etti.  6 koltuklu uçağa 7 kişinin bindirilmiş olması, uçağın neden düşmüş olabileceğini açıklar nitelikte.

2008 yılında Fransız turistleri taşıyan bir Cessna uçağı kaza yapmış. Kaza sonucunda uçakta bulunan 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Nazca Çizgileri, Güney Peru'daki Nazca Çölü'nde bazı canlı biçimlerini ya da çeşitli geometrik biçimleri betimler tarzda yere çizilmiş, bazıları kilometrelerce uzunlukta olan çizgilere verilen genel addır.

Çizgilerin çizildiği ya da kazındığı zemin, demiroksitin gri rengini kazandırdığı çakıllarla kaplıdır. Düz çizgi, üçgen, sarmal, kuş, maymun, köpek, örümcek, çiçek vb biçimler çok büyük olduğu için yerden bakıldığında anlaşılmaz, ancak çok yüksekten bakıldığında görülebilir. Bu yüzden bazılarının biçimleri uydu fotoğraflarında daha belirgin görünmektedir. İlk Nazca çizgisi 1926'da keşfedilmiştir. Bunları kimin, ne zaman çizdiği bilinmemekle birlikte, 12. yüzyıldaki İnka uygarlığından eski oldukları kesindir. M.Ö. 200 ile MS 700 arasında tarihlendirilmektedirler. Bazılarının takvim ya da gökbilimle ilişkili olduğu, bazılarının ise doğa ayinlerinin bir parçası olarak yapıldığı sanılmaktaysa da, ne amaçla yapıldıkları hakkında kesin bir veri elde edilememiştir. Bölgenin aşırı kurak iklimi, bu çizgilerin bugüne değin bozulmadan kalmasında yardımcı olmuştur. Nazca çizgilerinin yüksekten bakılmaksızın muntazam bir şekilde çizilmeleri, kimilerine göre, olanaksızdır.

İki senede aynı bölgede 12 kişi öldü!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000