11 Aralık 2008, Perşembe 08:07:44

İki dev ortak uçak üretecek

Rus savaş uçağı üretim firması Sukhoi Genel Direktörü Mihail Pogosyan, Rusya ve Çin'in savaş uçağı üretimi konusunda işbirliğini geliştirmeyi kararlaştırdığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov ve savunma sanayi yetkilileri 13. Savunma İşbirliği toplantısına katılmak üzere Pekin'e temaslarda bulunuyor. Çin Hava Kuvvetleri'nde 200'den fazla Rus yapımı Su-27 Flanker ve Su-30 Flanker-C'ler yer alıyor. 

Pogosyan Ria Novosti haber ajansına verdiği bilgide ortak komisyonun Su-27 ve Su-30'ların üretimi konusunda uzlaşı sağladıklarını ifade etti. Hindistan'la da beşinci nesil savaş uçağı üretimi konusunda anlaşma imzalandığını ifade eden Pogosyan 2009'un sonunda test uçuşlarının başlayacağını kaydetti. Rus-Hint yapımı savaş uçakları gelişmiş çok amaçlı teknolojik altyapı ile donatılmış olacak.

Rusya diğer taraftan Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Haziran ayında düzenlenen Berlin Güvenlik Zirvesi'nde önerdiği Pan-Avrupa güvenlik anlaşması ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. NATO'nun genişleme programına karşı geliştirilen yeni güvenlik anlaşmasına eski Sovyet ülkelerinin üye olduğu Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nden (KGAÖ) destek geldi. Ermenistan'ın Sevan şehrinde bir araya gelen KGAÖ Güvenlik Konseyi aldığı kararla Rusya'nın önerdiği Pan-Avrupa anlaşmasının hukuki bağlayıcılığı olan uluslararası bir metin haline dönüştürülmesini teklif etti.

İki dev ortak uçak üretecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000