29 Mart 2011, Salı 08:35:27

İKİ BÜYÜK HAVAALANI ÖZELLEŞECEK

Rusya Başbakanı Vladimir Putin başkent Moskova'nın iki büyük havalimanı Şeremetyevo ve Vnukovo'nun birleştirilerek özelleştirme programına alınacağını söyledi.
  • Türkiye'deki havaalanlarını da özelleştirseler hem devlet büyük bir yükten kurtulur hem de atıl alanlarda belki sportif havacılık faaliyetleri canlanır.
  • ICF destekçilerinin yorumları endişe verici. Durmak yok yola devam. Bu sloganın kimin olduğu belli. Demek ki desteği buradan alıyorlar. Dolayısı ile de desteksiz iş yapacak gerçek yatırımcıların bu ihalelere katılıp alması lazım. Torpillilerin değil.
  • Fraport Holding ve IC Holding Türkiyedeki Başarılı Ortaklık Girişimi ve Havalimanları İşletmeciligindeki Başarı Bu Havalimanlarının Özelleştirlmesi Yenilenmesi ve İşletilmesindede Talip Olacagının Göstergesidir. Durmak YOK yola devam !!
  • Tipik Londra sendromu... Çok sayıda havalimanı... Topla-dağıt yapmak zor. Yakında İstanbul'da da aynısı olacak. Ama İstanbul'un farkı şu olacak, kalan 2 havalimanının tüm trafiğini kendisinde toplayabilecek kapasitesi olacak. Ama rekabet ve coğrafi nedenlerle kalan iki havalimanı çalışmaya devam edecek. Pendik'te oturan birisi elbette SAW'a gidecek...
Şeremetyevo havalimanında bugün incelemelerde bulunduktan sonra hükümet toplantısında konuşan Putin, "Moskova Belediye Başkanı, Ulaştırma ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile iki havalimanının yönetimlerinin birleştirilmesi ve özelleştirilme kapsamına alınmasını değerlendirdik. Ön çalışmalara göre onlarca milyar ruble gelir elde edebiliriz." dedi. Şeremetyevo'nun yüzde 100'ü ve Vnukovo'nun da yüzde 75'i halen devlete ait.

Devletin herhangi bir hisseyi elinde bulundurma gibi çabası olmadığını kaydeden Putin, "Burada birleşik bir kompleks kurulmalı. Sonrada piyasa şartlarında özelleştirme programına alınmalı" teklifinde bulundu.

2010'da 25 milyon yolcu kapasitesine ulaşan Rusya'nın ikinci büyük havalimanı Şeremetyevo, Avrupa'nın en hızlı büyüyen terminali oldu. 35 milyon yolcu kapasitesine sahip olan Vnukova'yı 2010'da 9,5 milyon yolcu kullandı.
İKİ BÜYÜK HAVAALANI ÖZELLEŞECEK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'deki havaalanlarını da özelleştirseler hem devlet büyük bir yükten kurtulur hem de atıl alanlarda belki sportif havacılık faaliyetleri canlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ICF destekçilerinin yorumları endişe verici. Durmak yok yola devam. Bu sloganın kimin olduğu belli. Demek ki desteği buradan alıyorlar. Dolayısı ile de desteksiz iş yapacak gerçek yatırımcıların bu ihalelere katılıp alması lazım. Torpillilerin değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fraport Holding ve IC Holding Türkiyedeki Başarılı Ortaklık Girişimi ve Havalimanları İşletmeciligindeki Başarı Bu Havalimanlarının Özelleştirlmesi Yenilenmesi ve İşletilmesindede Talip Olacagının Göstergesidir. Durmak YOK yola devam !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tipik Londra sendromu... Çok sayıda havalimanı... Topla-dağıt yapmak zor. Yakında İstanbul'da da aynısı olacak. Ama İstanbul'un farkı şu olacak, kalan 2 havalimanının tüm trafiğini kendisinde toplayabilecek kapasitesi olacak. Ama rekabet ve coğrafi nedenlerle kalan iki havalimanı çalışmaya devam edecek. Pendik'te oturan birisi elbette SAW'a gidecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000