28 Mart 2012, Çarşamba 09:31:22

"İHRACAT İÇİN HAVAALANI ŞART"

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Güler, sektörün gelişimi için havaalanına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Güler, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek sektörün sorunlarını paylaştı.
  • ido günde 2 defa geliyor da uçak günde 5 defa gelecek hali yok ya. kesin bir rant peşinde. havaalanı yanında arsası vardır.
  • Bugün Googleda Bursa'ya bakarken 10 dakika işin içinden çıkamadım. Daha sonra anladım ki Google Haritayı tam ters basmış. Bu konu ile alakası olmasa bile lütfen inceleyin. SIDDIK OLŞEN
 Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü üretiminin yaklaşık yüzde 80’inin Bursa’da gerçekleştiğine dikkat çeken Güler, markalaşmayı başarmış firmaların, Avrupa'dan Asya'ya, Afrika’dan Balkanlar’a kadar geniş bir coğrafyaya Türk Malı etiketiyle ihracat yaptığını ifade etti.

İşsizliğin önemli bir sorun olduğu ülkede, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün bu derde deva olacağına inandığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu: “Açılacak mesleki eğitim kursları ile çok sayıda gencimiz iş sahibi olabilir. Ayrıca, işletmelerimizin yönetici ihtiyaçlarının karşılanması için üniversitemiz bünyesinde konfeksiyonla ilgili bölümlerin de açılmasını bekliyoruz. Kalifiye ekipler sayesinde tasarımıyla, üretimiyle büyük katma değer sağlayan sektörü hep birlikte oluşturabiliriz. Eğer bunu başarabilirsek Bursa, sektörümüzde üretimin yanı sıra dünyanın moda merkezi de olabilir.”

“HAVAALANLARI FAALİYETE GEÇSİN”

İhracatta yaşanan en büyük sorunun hava ulaşımı olduğuna işaret eden Güler, Yunuseli ya da Yenişehir Havaalanı’nın aktif kullanılmasını istedi. Güler, şunları kaydetti: “Yurt dışındaki müşterilerimiz çok rahat bir şekilde İstanbul’a ulaşabilmektedirler. İstanbul’dan Bursa’ya ulaşmak ise gerçekten büyük bir problem. İstanbul’a 2 saatte gelen bir müşterimiz, Bursa’ya 3-4 saatte gelebilmektedir. Siz de biliyorsunuz ki İDO seferleri günde sadece 2 kez yapılıyor. Otobüsle gelmeye kalksalar 4 saatten önce gelemiyorlar. Biz biran önce bu havaalanlarının faaliyete geçmesini istiyoruz. İster Yenişehir olur, ister Yunuseli olur fark etmez, bir an önce faaliyete geçmesini destekliyoruz ve bunu bekliyoruz.”

Ayrıca, Yıldırım ilçesinde bulunan Vişne Caddesi’nin sektör açısından önemine değinen Güler, caddenin alt yapısının yenilenerek daha modern hale getirilmesini istedi.
"İHRACAT İÇİN HAVAALANI ŞART"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
ido günde 2 defa geliyor da uçak günde 5 defa gelecek hali yok ya. kesin bir rant peşinde. havaalanı yanında arsası vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bugün Googleda Bursa'ya bakarken 10 dakika işin içinden çıkamadım. Daha sonra anladım ki Google Haritayı tam ters basmış. Bu konu ile alakası olmasa bile lütfen inceleyin. SIDDIK OLŞEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000