10 Nisan 2010, Cumartesi 08:44:43

İhalenin iptali en çok onları etkiledi...

Belçika Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak Bölgesel Zafer Havaalanı'nın ihalesinin iptal edilmesine Belçika'da yaşayan Afyonkarahisarlıların çok üzüldüğünü söyledi.
  • zaten eskişehir e belçikadan iki şirket sefer yapıyor. afyon eskişehir arası ne kadar mesafedeki... bu ülkenin o kadar çok parası varmı ki heryere havalimanı yapsın... zafer havalimanı çok gereksiz yazık olacak bir yatırımdır...

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Afyonkarahisar'da bulunan Resul Tapmaz, Genel Sekreter Paul Tecelinck ve Gent Belediyesi Avrupa Birliği (AB) İlişkiler Sorumlusu Şükran Yörük ile birlikte Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Yardımcısı Tapmaz, Belçika'da 200 binin üzerinde Türk vatandaşı yaşadığını ve bu vatandaşlarının çoğunluğunun Afyonkarahisarlı olduğunu bildirdi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için ulaşımın çok önemli olduğuna değinen Tapmaz, "Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerini kapsayan Bölgesel Zafer Havaalanı'nın ihalesi 1 Nisan'da yapılacaktı. Teklif veren olmadığı için ihale iptal olmuş. İhalenin iptal olması Belçika'da yaşayan Afyonkarahisarlılar tarafından çok büyük üzüntü ile karşılandı. Havaalanına indiğimiz zaman evimize en kısa yoldan ulaşmak bizim için oldukça önemli bir konu. Umarım hükümetimiz ve yetkililer, Zafer Havaalanı'nın hem buradaki vatandaşlar, hem de yurt dışında bulunan vatandaşlar için ne kadar önemli olduğu bilinci içerisinde bu çalışmalarını sürdürür. Bizde havaalanının açılması için her zaman destekçi olacağız." diye konuştu.

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser de Belçika ile ilişkilerin son zamanlarda oldukça güzel bir konuma geldiğini dile getirdi.

Bu ilişkilerin her 2 tarafın katkılarıyla daha güzel konuma geleceğine değinen Serteser, bu ziyaretin hem kültürel hem sosyal hem de ekonomik açıdan güzel sonuçlar doğuracağını kaydetti.

İhalenin iptali en çok onları etkiledi...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
zaten eskişehir e belçikadan iki şirket sefer yapıyor. afyon eskişehir arası ne kadar mesafedeki... bu ülkenin o kadar çok parası varmı ki heryere havalimanı yapsın... zafer havalimanı çok gereksiz yazık olacak bir yatırımdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000