25 Nisan 2013, Perşembe 15:00:04

İHALEDE SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinde rekabetin artırılması için şartnamedeki bazı maddeler değiştirildi. Buna göre, ortak girişim grubu olarak ihaleye katılacaklara yönelik '3 firma' şartı kaldırıldı, 'yüzde 51 hisse' şartı ise esnetildi...
  • mevcut atatürk havalimanı etrafı hızlı ve ciddi kamulaştırmayla havaalanına yeni pist, yeni taksi yolları, yeni uçak park alanları, cargo depoları, ve yeni körükler inşa edilebilir, yolcu kapasitesi arttıralabilir iç hat ve dış hat terminal kapasiteleri genişler artar bunları yapmanın da bedeli kafadan söylüyorum, 1 milyar doları bulur mu bulsun zaten alt yapı hazır sen üst yapıyı yapacaksın o kadar..
  • AHL'na yapılacak geniş viyadüklerle paralel pistler inşaa edilebilir ve yeni havaalanına hacanacak paranın onda birine kapasite iki katına çıkarılır. Yazık o ağaçlara ve doğaya...
  • Arkadaşlar tezgahı tamamlamışlar. Adres belirlenmiş!

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesinde rekabetin artırılması için şartnamedeki bazı maddeler değiştirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, üçüncü havalimanı ihalesinde katılımın ve rekabetin artması için bazı değişiklikler yapıldı.

Buna göre, ortak girişim grubu (OGG) olarak katılımlarda OGG'nin en çok 3 ortaklı olması gerekiyorken, değişiklikle bu sınır ortadan kaldırıldı.

İhaleye katılacak OGG'lerde istenilen sayıda firma yer alabilecek.

Öte yandan 'OGG'de iş deneyim belgesine sahip bir ortak bulunacak; bu ortağın (pilot ortak) payı en az yüzde 51 olacak' maddesinde ise yüzde 51 şartı esnetildi. Bu oran, OGG'deki firma sayısına göre bazı teknik hesaplamalarla belirlenecek.

Şartnamedeki bu değişikliklerin, çok sayıda firmanın yoğun talepleri ve 'ihaleye katılımın ve rekabetin artırılması' için gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, firmaların 'Hazine garantisi sunulması ve ihale tarihinin ertelenmesine' yönelik taleplerinin ise kabul edilmediğini kaydetti.

İHALEDE SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

camaroth ~ 11 yıl önce
mevcut atatürk havalimanı etrafı hızlı ve ciddi kamulaştırmayla havaalanına yeni pist, yeni taksi yolları, yeni uçak park alanları, cargo depoları, ve yeni körükler inşa edilebilir, yolcu kapasitesi arttıralabilir iç hat ve dış hat terminal kapasiteleri genişler artar bunları yapmanın da bedeli kafadan söylüyorum, 1 milyar doları bulur mu bulsun zaten alt yapı hazır sen üst yapıyı yapacaksın o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu iş yanlış... ~ 11 yıl önce
AHL'na yapılacak geniş viyadüklerle paralel pistler inşaa edilebilir ve yeni havaalanına hacanacak paranın onda birine kapasite iki katına çıkarılır. Yazık o ağaçlara ve doğaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FF ~ 11 yıl önce
Çok zekice..
ecevit73 ~ 11 yıl önce
global düşün dostum AHL gözden çıkarıldı ağlamanın zırlamanın zamanı değil Devir yenilenme devri dünyaya kendini gösterme günü 3. havalimanı şart avrupanın en büyüğü en iyisi olacak alt yapısı hazırlanmış.sen hala ahl yi büyütmenin derdindesin kimse seni ve senin gibileri dinlemez stratejini değiştirsen iyi edersin Büyük oynuycan büyük kazanacan.küçük balık olma yutarlar.
bir anda ~ 11 yıl önce
bir anda doga sevdalilari cogaldi.
İşlem tamam ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar tezgahı tamamlamışlar. Adres belirlenmiş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 11 yıl önce
adres neymiş?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000