31 Ocak 2010, Pazar 07:18:35

İhale Mart ayında yapılacak

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Kara Havacılık Okulu'nu Isparta'ya taşıma projesinde ilk ihalenin Mart 2010'da yapılacağını söyledi...

Hüseyin Kaçıkoç, Ankara Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu'nun Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na taşınması çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığını belirtti. Kamulaştırma, imar planı gibi süreçlerin oldukça vakit aldığını ifade eden Kaçıkoç, projenin yapım ihalesi çalışmalarının başlatıldığını kaydetti.

Kaçıkoç, ilgili kişilerle sürekli diyalog halinde olduklarını ifade ederek, "Başından beri takip ettiğimiz proje Isparta'mız için oldukça önemlidir. Havalimanımızı canlandırarak, Isparta ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Büyük bir proje. Projenin toplam maliyetinin 200 milyon lira olduğunu öğrendik." dedi.

Süleyman Demirel Havalimanı'na eğitim uçuşları için 3 ayrı pist yapılacağı bilgisini de veren Kaçıkoç, burada 2 bine yakın personelin istihdam edileceğini anlattı. Kaçıkoç şöyle devam etti: "Bu insanlar Isparta'da para harcayacak. Yine bu okul sayesinde ilimize yurt dışından onlarca pilot adayı ve öğretmen gelecek. Bir pist ortalama 5 milyon dolara mal oluyor. Bunun bazı malzemelerinin Isparta'dan alındığı düşünülürse, şehir ekonomisine ciddi bir fayda sağlar."

 

İhale Mart ayında yapılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000