04 Ağustos 2015, Salı 13:50:48

İHA'lar İncirlik'ten ilk kez bomba yüklü havalandılar

ABD ile Türkiye’nin anlaşmasının ardından Amerikan insansız hava uçakları ilk kez İncirlik Üssü’nden bomba yüklü olarak havalandı. Havalanan uçaklar Suriye’de herhangi bir hedefi vurmadı.
  • Yahu pkk doguda 100 kisiyle yol keser karakol basar sonra ormana kacar ve bizim ihalar nerde gözetim ucusunda gezer anlamiyorum. Nasil yakalanamaz bunlar. Biran önce bunlarin baslarini infaz etmedikce terör bitmez bu ülkede. Kandil'i bomba yagmuruna tutmakla cözülmez bu is.
  • İmcirligi kapatabilicek birisi varmidir su ulkede acaba ? Boz incirlik iznini verip karsiliginda ne aliyoruz acaba ? Merak ediyorum,us oyle bir yerki calisan turk subaylar aksam kalamiyor iceride hepsi disari cikmak zorunda,alisveris edemiyor..hatta adana hava trafik kontrolu bile incirlik yonetiyor...daha ne olsun...
  • Askeri pilotluğun sonu geliyor gibi.
  • Boyle bir bilgiyi vermek sakincalu degilmi ?

Pentagon sözcülerinden Jeff Davis, İncirlik Üssü’nden insansız hava araçlarının bomba yüklü olarak havalandığını ve Suriye hava sahasına girdiğini açıkladı. Davis “Bu noktada henüz hava saldırısı düzenlenmiş değil. Ama uçaklar ilk kez bomba yüklü olarak uçmaya başladı” açıklamasını yaptı.

Washington Post’a konuşan Amerikan ordusundan başka bir yetkili ise operasyonel planlamanın tartışıldığını anlatırken, İncirlik’in Suriye’ye yakınlığı nedeniyle uçakların Suriye hava sahasında geçireceği zamanı artıracağını söyledi.

Angajman kuralları hakkında detaylara giremeyeceğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "Başından beri söylediğimiz gibi, gerekli önlemleri alarak, bu güçlerin görevlerini başarıyla yerine getirebilmesini garantiye alacağız" şeklinde konuştu. Toner, "Suriye'yi ABD uçaklarına müdahale etmemesi için uyarıda bulunmuştuk ve aynı şekilde, Suriye rejimini, IŞİD'e karşı mücadele eden yeni Suriye güçlerine de müdahale etmemesini tavsiye ediyoruz. Bunu onlara ilettik" dedi.

İHA'lar İncirlik'ten ilk kez bomba yüklü havalandılar

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iha ~ 9 yıl önce
Yahu pkk doguda 100 kisiyle yol keser karakol basar sonra ormana kacar ve bizim ihalar nerde gözetim ucusunda gezer anlamiyorum. Nasil yakalanamaz bunlar. Biran önce bunlarin baslarini infaz etmedikce terör bitmez bu ülkede. Kandil'i bomba yagmuruna tutmakla cözülmez bu is.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İmcirligi kapatabilicek birisi varmidir su ulkede acaba ? Boz incirlik iznini verip karsiliginda ne aliyoruz acaba ? Merak ediyorum,us oyle bir yerki calisan turk subaylar aksam kalamiyor iceride hepsi disari cikmak zorunda,alisveris edemiyor..hatta adana hava trafik kontrolu bile incirlik yonetiyor...daha ne olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor ~ 9 yıl önce
kapattık de 5dk sonra ekonomin çöker 650 milyar usd borcun var, hadi sıkıysa sen kapat!
İha ~ 9 yıl önce
Askeri pilotluğun sonu geliyor gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakincali ~ 9 yıl önce
Boyle bir bilgiyi vermek sakincalu degilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 9 yıl önce
haklısın ama bu gizli zaten burda biz sadeec 2-3 kişi görebiliyoruz, yoksa top secrettttt:) yanlışlıkla bizi vurmasında gerisi hikaye!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000