04 Ocak 2016, Pazartesi 07:50:57

İHA'lar envantere giriyor

Güvenlik birimlerinin insansız hava aracı (İHA) ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen milli çözümlerin envanterlerdeki ağırlığı artıyor.
  • bi yanlışlık var sanırım... Amerika da silahlandırılmış iha lar mevcut..
  • Amerika da bu drone lar 2007 yilinda silahlandirildi, kucuk kucuk bir cok sirket var, verin 20 milyon dolar Kandil i ayaginiza getiren teknolojiyi alin ve inanin bu sirketlerin sahipleri genelde Hint asilli, is yapmak kolay, Amerika yi yeniden kesfetme luksumuz yok
  • Bayraktar,vestel,kale gibi şirketleri emeklerinden ötürü kutluyor,başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.TEBRİKLER BAYRAKTAR GRUBU.
  • peki 2005 yilinda projesi baslayan anka nereslerde? ben bu konuyla ilgili burda yorum yaparken cakma artistler demedigini birakmamisti. eeee nerdesiniz????
  • Bayraktar kardeşler'e bir kez daha tebrikler. Allah yollarını açık etsin.
  • Üretici kale değil baykar. Kale baykar ortaklığı var fakat kalenin pek bi çalışması yok uçak üstünde.
  • Allah bu millete ve milleti yönetenlere zeval vermesin.
  • Helal olsun Bayraktar gruba her ise girdi heriste basarili oldu

Güvenlik birimlerinin insansız hava aracı (İHA) ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen milli çözümlerin envanterlerdeki ağırlığı artıyor.

Türkiye'nin insansız hava sistemleri kullanımı "Banshee" hedef uçağının 1989'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmesiyle başladı. Bu alandaki ilk milli çözüm 2001'de envantere giren ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) tarafından geliştirilen "Turna" hedef uçağı oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarını karşılamak için Kale/Baykar Grubu tarafından geliştirilen sabit kanatlı mini İHA sistemleri 2007'de envantere alındı.

2 parti halinde 12 araç envantere alındı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılan Kale-Baykar Grubu üretimi "Bayraktar TB2"den 2 parti halinde 12 araç envantere alındı. Emniyet Genel Müdürlüğüne de bu araçlardan temin edilmesi yönündeki proje sürüyor. Jandarma Genel Komutanlığına da bu İHA'lardan alınması planlanıyor. Bu araçların taarruzi hale getirilerek silahlandırılmasına yönelik ilk test üreticiler tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

DÜNYADA BİR İLK!

Bu sistemlerin keşif ve gözetlemenin dışında farklı fonksiyonlar icra edebilmesi için silahlandırılması kritik bir aşama olarak öne çıkıyor.

Bu uçuş testleri esnasında dünyada hiçbir alternatif İHA Sisteminde bulunmayan (Predator, Heron vb. dahil) hangardan çıktığı andan itibaren tam otomatik taksi, kalkış, uçuş, iniş, frenleme ve tekrar hangara dönüş gibi özellikler sergilenmiştir. Rekabet usulune dayalı olarak yürütülen bu uçuş testlerinde tek başarılı olan sistem Bayraktar İHA olmuştur.

İHA'lar envantere giriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

? ~ 8 yıl önce
bi yanlışlık var sanırım... Amerika da silahlandırılmış iha lar mevcut..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2007 ~ 8 yıl önce
Amerika da bu drone lar 2007 yilinda silahlandirildi, kucuk kucuk bir cok sirket var, verin 20 milyon dolar Kandil i ayaginiza getiren teknolojiyi alin ve inanin bu sirketlerin sahipleri genelde Hint asilli, is yapmak kolay, Amerika yi yeniden kesfetme luksumuz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Bayraktar,vestel,kale gibi şirketleri emeklerinden ötürü kutluyor,başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.TEBRİKLER BAYRAKTAR GRUBU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
peki 2005 yilinda projesi baslayan anka nereslerde? ben bu konuyla ilgili burda yorum yaparken cakma artistler demedigini birakmamisti. eeee nerdesiniz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Anka kullanımda zaten.
kullanımda? ~ 8 yıl önce
Kullanımda olan ANKA, küllerinden doğan mehmetciklerimiz. Buzlanma sistemleri bile olmayan ANKA, -25 derecede nerede görev yapıyor onu Merak ettim ... yine güldürdünüz .
İph ~ 8 yıl önce
Bayraktar kardeşler'e bir kez daha tebrikler. Allah yollarını açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baykar ~ 8 yıl önce
Üretici kale değil baykar. Kale baykar ortaklığı var fakat kalenin pek bi çalışması yok uçak üstünde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürü be Türkiyem. ~ 8 yıl önce
Allah bu millete ve milleti yönetenlere zeval vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 8 yıl önce
Helal olsun Bayraktar gruba her ise girdi heriste basarili oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Remzi ~ 8 yıl önce
Bayraktar İHA'nın adıdır , grubun değil . Üretici , Kale Grubu'dur .
Sadece kale değil ~ 8 yıl önce
Kale ve baykar makinanin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000