16 Ekim 2017, Pazartesi 08:22:10

İHA tesislerinde talihsiz kaza!

Ülkemizin önemli savunma sanayi firmaları arasında olan Vestel Savunma, Karayel insansız hava aracı ile öne çıkmıştı. Şirketin Eskişehir’de bulunan tesislerinde talihsiz bir kaza gerçekleşti. Kaza sonucu Yüksek Uçak Mühendisi Erdi Canbay, hayatını kaybetti.
  • Avrupa bu teknolojiyi elde edene kadar bircok degerli bilim adamini kaybetti. Bilim ugruna gencecik yasinda hayatini kaybetti, o adi yasatilmasi gereken bir bilim sehidi.
  • Haberi gördüğümde inşallah ülkemizde değildir diye açtım. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin
  • Allah rahmet eylesin
  • Cok uzucu, daha once bu katapultlarla calismis biri olarak, son derece siki guvenlik gerektiren cihazlar. ailesine ve yakinlarina sabir diliyorum.
  • Çok üzücü, mekanı cennet olsun.
  • Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Ülkemizin önemli savunma sanayi firmaları arasında olan Vestel Savunma, Karayel insansız hava aracı ile öne çıkmıştı. Şirketin Eskişehir’de bulunan tesislerinde geçtiğimiz günlerde bir kaza gerçekleşti.

İnsansız hava araçları üzerine çalışan şirkette insansız hava araçlarının pist olmadan fırlatılması için kullanılan katapult sisteminde bir arıza meydana geldi. Meydana gelen sıkışmayı gidermek için müdahalede bulunan Yüksek Uçak Mühendisi Erdi Canbay, gaz ibaresi boş gözüken aletin çalışması sonucu hayatını kaybetti. Gazın sıkıştırılmasıyla elde edilen itiş kuvvetini kullanan cihazda gazın olmadığı gören mühendis, sıkışmayı gidermek için müdahalede bulundu. Canbay, söz konusu sistemin çalışması sonucunda 20 metre havaya fırlatıldı. Sistemin içerisinde bulunan halatın Canbay’a çarpması sonucunda ağır yaralanan Canbay, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan genç mühendis Erdi Canbay,  master programını bitirdikten sonra Vestel Savunma’da çalışmaya başladı. 4 yıldır şirkette çalışan mühendis, henüz 28 yaşındaydı.

Ölüme Neden Olan Katapult Yeni Bir İHA’da Kullanılacak

An itibariyle katapult sistemini kullanan bir ürünü olmayan şirketin, yeni insansız hava aracında veya Karayel’in özelleştirilmiş bir versiyonunda kullanmak üzere bir katapult sistemi geliştirdiği düşünülüyor. Dünyada 350 kg ve üzerinde katapult ile fırlatılan insansız hava aracı olmadığı düşünüldüğünde bu rakamın neredeyse iki katı ağırlığındaki Karayel’in katapult ile fırlatılabilmesi pek mümkün görünmüyor.

İHA tesislerinde talihsiz kaza!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Allah rahmet eylesin ~ 6 yıl önce
Avrupa bu teknolojiyi elde edene kadar bircok degerli bilim adamini kaybetti. Bilim ugruna gencecik yasinda hayatini kaybetti, o adi yasatilmasi gereken bir bilim sehidi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber ~ 6 yıl önce
Haberi gördüğümde inşallah ülkemizde değildir diye açtım. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milos efendi ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihaci ~ 6 yıl önce
Cok uzucu, daha once bu katapultlarla calismis biri olarak, son derece siki guvenlik gerektiren cihazlar. ailesine ve yakinlarina sabir diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 6 yıl önce
Çok üzücü, mekanı cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzüldüm ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000